Firat A
30 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Tamamen bilindik bi senaryo! son derece mükemmel bir görüntü ve ses kalitesi ama olmayan bi senaryo!! 10 üzerinden 3 en fazla! arkadaşım Mert; öldük öldük dirildik! ben zaten izlemedim! Türker; Cırt!!
kesinlikle gişe filmi! 1 puan ses için 1 puan görüntü için 1 puanda 10 tl m için!
gusel heyecanlı bır fılm gorsellık acısından gusel ızlenebılır ama ınandırıcılıgı dusuk gorsellık ınandırıcılıgı dusurmus ama sınemada ızlenırse daha cok zevk alınarak ızlenır sınemada da kalktı sanırım evde ızleyenler ıcın artık zevk alamaya baksınlar :) 10/8
Abartmak istemiyorum arkadaşlar ama ben bu filmi hiç beğenmedim..Bana çok saçma geldi,izlerken birçok yerde gülmemek için kendimi zor tuttuğum.Öyle sahnelerde vardıki daha fazla abartılamazdı heralde.Yanımda arkadaşım olmasa 2. yarıya girmezdim muhtemelen.Çok fazla reklamı yapıldığı ve de maddi olarak büyük bir bütçe harcandığı için bu kadar konuşulduğunu düşünüyorum,tavsiye etmiyorum..
felaket filmlerinin modası gecti aslında ama yine yapıyorlar bakalım bildigimiz felaket filmlerden farksız mı olacak yoksa 1 kademe cıtayı yükselten bir film mi olacak.
bu filmi izlerken çok sıkıldım. beklentilerimin çok altında. kehanet(knowing)ten sonra izlediğim en kötü kurguya sahip...yarından sonra(the day after tomorrow)dan sonra artık alışageldik bu tarz senaryolara. farklı hiç bir şey. bilgisayar ortamında hazırlanan filmleri de efekt olarak görmüyorum. 10 üzerinden 3 verdim. takdir sizin!
Neye göre dünyanın sonu geliyor anlamıs degilim.Cünkü takvimde zamanda sayılarda insan icadı birşey degilmidir.Allah neden bizim uydurmus oldugumuz şeylere göre hareket etsinki.Onun zaman anlayısının nasıl oldugunu bilmiyoruz ki.Belki daha 500 deyiz veya 3000 i coktan gectik
filmi cumartesi günü izledim salon doluydu ve bazılarının iddia ettiği gibi terkeden falan da olmadı hatta sonunda alkışlayanlar oldu.Bence filmin ilk giriş kısmı çok uzundu 45-50 dk hiç bi olay olmadan bi sürü karakter tanıtdı bize bu da sıktı beni.Ama efektler harikaydı sırf onun için sinemada izlenmesi gereken bir film kesinlikle.Ama o kadar efekt fırtınasından sonra filmin son kısımları gereksiz yere uzun ve sıkıcıydı filmi 2 saatde bitirseler daha iyi olurmuş dedirtdi.bu arada yorumlara baktımda aylar öncesinden filmi izleyenlere yönetmen roland amcaları filmin özel dvd sini göndermiş anlaşılan :))
Uzun zamandır beklediğim bir filmdi ancak balon çıktı.Emmerichin dünyanın sonunu getirme furyası bu filme son bulur inşallah.Independence Day ve The Day After Tomorrow tamam ancak bu filmle lütfen zaman kaybetmeyin.