genius-chemist
30 Kasım 2009 tarihinde eklendi
bu durumda mayalar yanlış biliyormuş 2012 dünyanın sonu değilmiş, çünkü filmin sonunda 3 5 bin insan ve dünya kurtuluyor hayat devam ediyor... bu şu demek ki; film mutlu sonla bitmemeliydi...ben bu filme 10/7 veriyorsam filmin sonundan dolayıdır...yoksa görsellik, senaryo fena değildi hani...
mükemmel bir klişe filmi olmuş derim..bu zamana kadarki tüm dünyanın sonu klasiklerinin başarılı bi şekilde derlenip izlenebilirleştirilmiş hale gelmişi:)
ÇOK ÇOK ÇOK SaÐLam bir YapıT!! Kesinlikle Tavsiye Ederim!Bu kadar büyük beklentiyle çıkan filmde muhakkak hayal kırıklığı yaşamayı düşünüyordum FaKaT Beni ŞAşırttı ve İnanılmaz Güzeldi!Böyle Kaliteli ve Doyurucu Bilim kurgu ve dev filmler Çok nadir çıkıyor!
roland emmerichin kendini taklit ettiği bir film yine godzilla,indepence day,the day after tomorrow ve 2012.onun dışında bir kaç tane vasat ve iyi aksiyon yapımları var o kadar.adamın tarzı belli filme efektleri doldur filmin konusunuda kalabalıkları ülkeleri kitlelerin uğradığı felaketler yap biliyoruz yani bunları bu kadar büyük bütçelerle bari biraz daha işe yarar şeyler yapılsa daha iyi olur çerezlik film izlemek istesem gece 1 den sonra show tv de kalitesiz amerikan filmleri koyuluyor onlara bakarım.Stephen Sommers gibi bir şey bu yönetmende fazla bir beklenti içine girilmemeli efektleri izle çık git tarzı
arkadaşlar yapmayın bu film en az 8 almalıydı, soluksuz izledim gerçekten. tek eksiği tek film olmasıydı. mutlaka üçleme şeklinde çekilmeli bu filmler. tıpkı LOtR gibi başarıyı yakalardı.konu çok geniş lakin tek filme sığdırmaya çalışmışlar. herşeye rağmen izlerken dikkatinizi hiçbirşey dağıtamıyor. nuh(a.s.) gemisi gibi birşey olmuş. ama ben inanırımki kıyametten kaçılmaz:)
İyi olmasıyla aklımda kalan tek film. Avatardan bin kat iyi. Dikkat içinde seyrettiğim ve sonunu merak ettiğim bi film. Film bu. Tek olumsuzluğu bi kaç oyuncunun iyi rol yapamaması. Filmden anlarım gidin. 9/10
Film tamamiyle beklediğim gibi çıktı.Mükemmel görsel efektler ve vasatı aşamayan bir senaryo.Kesinlikle sinemada izlenmesi gereken ama yine r.emmerich klişelerinden kurtulamayan bir film 7/10
Hiçbir bilimsel açiklamasi olmayan felaket sahneleri, imkansiz aksiyon sahneleri, büyümemis baba klisesinden, sistemi elestirir gibi yapip sistemi öven amerikan baskanini gemisini terketmeyen gururlu kaptan olarak gösteren(dünya amerikalilarin ya), dünya yok olmus parayi napçaklarsa biletleri 1milyar dolara satiyorlar, daha bildigimiz yüzlerce Emmerich saçmaliklari (gerçekte 7.0 depremde onbin feetdeki uçaklar etkilenip çakilirken, burda dünya yikiliyor iki metreden acemi bir pilot planörden bozma bir uçakla her felaketten kurtuluyorlar.) ve tabiki tavan kliseler arasinda saçma sapan ask ve kutsal aile degerlerinide koyan rezalaet ötesi bir fim.
tipik bir felaket filmi ama görüntüler,efektler olağanüstü, daha iisi yok kesinlikle..filmin en güzel süprizi ise Woody Harrelsondır şüphesiz, kısaydı rolü ama harikaydı her zamanki gibi..***..
film 'artık bez yok' cümlesiyle bitti. bir senaryonun bu tarz bir cümleyle bittiği cok az görülmüştür.üstelik yönetmen izleyicinin bu cümleye bir anlam katmasını da bekliyor. filmde çok komik sahneler var. gereksiz bir karakter kalabalığı var. gözümüze gözümüze sokulan mantık hatalarını saymıyorum bile. john cusackın bole bi filmde oynamasına anlam veremedim. kısacası sinemayı 'gişe' dediğimiz çerçevenin dışında gören ve biraz mana arayanların gitmesini kesinlikle tavsiye etmiyorum zira ben o hatayı yaptım:)
2012 de değişim olucak diyenelrde var marduk gezegenio tarih te yakınımızdan geçicek ve boyut değişecek şeklinde konuşmalr vardı bende bu filmin yapıldığını gördükten sonra tekrar meraklarım uyandı ve şimdiprof.dr ahmet marankinin bu yıl hakkındakı görüşlerini dinlicem :):)