akcanakpinar
13 Aralık 2009 tarihinde eklendi
fthgzl79 ikiside aynı yönetmenin nasıl olcak :)))) 2012 2.5 saatlik baba-oğul baba-kız dialoglarının hat safhaya çıktığı uçak ve arabalarla inanılmaz fizik kuralları harici hareketler yapıldığı ilk izlediğinizde efektleri için izleyip 2. veya 3. izlediğinizde(ki böyle birşey olmaz) sıkılıp yarısında bırakabileceğiniz bir film.Tamam gerçekten efektler çok başarılı ama öyle araba kullanılmaz öyle binaların içinden son saniyede çıkılmaz o kadar abartılmaz yapan adam eski rallici değil kitap yazarı olmaz o ....Ayrıca hangi bilimsel gerçeklere dayanarak o depremleri ve tsunamileri yarattılar çok merak ediyorum ve her nedense gemilerin yapıldığı arazide hiç deprem olmadı bak şu tesadüfe bu noktada knowing(kehanet) sonu hariç bu filmden 10 gömlek üstün.
İzlemeyin diyemem...Hatta görsele meraklı iseniz mutlaka izleyin...Filme genel olarak baktığımda absürd bir konu(doğru dürüst temel bile yok) ve üzerine işlenmiş şahane bir görsel şov görüyorum...Ben hala film gibi değil de bir bilgisayar mucizesi olarak bakıyorum bu yapıma...Emeği geçenler için 7/10...Ama ikinci kez izleyeceğimi sanmıyorum...
filmin ilk yarısı çok güzeldi ikinci yarısı dandikti.abartılar çok fazlaydı tabi ama türü gereği napsın.fena değildi ikinci yarı sıkar ama ilk 1 saat güzel
Tam bir komedi filmiydi.Görsel efektten önce mantık efekttini düşünselerdi çok daha kaliteli olurdu..İzlerken bayıldım gülmekten..Keşke başrolde Jım Carry olsaydı..Daha da komik olurdu..
Hollywood sinemasının cloverfield gibi harika bir felaket filmi ortaya çıkarmış olması ve çok yerde bu şeyin reklamını görmem nedeniyle izledim. şey çünkü benim nazarımda film olamaz. klişeler, absürdlükler arasında can sıkıntıları. kıyamet kopuyor ama arabayı çalıştırırken geriye doğru gidip arkadaki, eski karısının yeni sevgilisinin arabasına çarpması ve saniye farkıyla daha erken açılan yarığa düşmesi ve yeni sevgilinin eski kocaya tribal bakış atması, eski kocanın da cool bir şekilde başını sallamasını hiç unutamayacağım. sanki kıyamet kopmuyor da ehliyetsiz oldukları için polisten kaçıyorlar. hiç bir duygu ifadesi yok, oyunculuklar tam anlamıyla sıfır, senaryo berbat. hep ama durmadan teğet geçen ölüm, sıradanlaşmış her saniyede ölümden kurtulma haline alışkın yüzler. popcorn bile değil, olamaz.
g-8 lerden birinde üst düzey bir kişi yada euro milyerderi olmayan nerdeyse tüm(nbi kaç kişi hariç) insanların yok olduğu tam bir saçmalık. övülen görsel efektleri bile bence yarında sonra ya da derin darbeden çok da etkileyici değil. tek kelimeyle berbat...
Çok beğeniyle izlediğim,gerçekten görsel bir şölen 2012..Bu film sinemadan başka bir seyirde kesinlikle zevk ve heyecan vermez..Bir de film boyunca çok güzel göndermeler var..Yalnız beni sıkan o kadar ölümcül maceranın içinde ve sonunda bile erkeklerin boynundan sarkan kravatları oldu..oysa panik halinde ilk çıkarılacak uncur olmalı bence..Ayrıca başrolde ki kadının filmin finalinde rujlu ve makyajlı olmasıda ayrı bir saçmalıktı..Ama herşeye rağmen çok iyi bir film...
görsel ve ses efektleri şahane.. sırf bu sahneler için bile verdiğiniz paraya değer.. fakat evet mantık hataları vardı.. ve bildik amerikan duygusallığı ve clarkları da vardı.. yine de pişman değilim izlediğime 10/8
Başı biraz dünyalar savaşına benzemiş sorumsuz bir baba asi bir erkek çocuk ve çok bilmiş kız vs. ilk çatlama,patlama sahneleri çok amatörce limuzinle kaçış bölümü oyuncak gibi fakat sonlara doğru film gerçekten sarıyor insanı mutlaka izlenmeli.
Sinemaın baş düşmanlarından Roland Emmerichden yeni bir balon film daha.Roland Emmerich ondan bundan çalıp aynı senaryoyu farklı gibi görünen ama sonuç itibariyle birrebir aynı olan öykülere bağlayıp,bol bol da efekle süsleyip,sadece seyircinin cebindeki parayı ve izlenme rakamlarına bakan,sözüm ona yönetmendir.2012 bomboş bir yapım.Efektleri çıkarığınızı düşünün.Elinizde ne kalıyor kocaman bir sıfır.Ayrıca efeklerdeki mantık hataları ise tam bir komedi.Çok fazla uzatmıyıcagım.Eğer patlamalar,deprem falan gibi kuru gürültüler seviyorsanız gidin izleyin.Ama sinema bir sanattır diyorsanız bu adama para kazandırmayın.