Pyloge
15 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Film ilk başlarında sıkıcı olsada sonra zevki çıkıyor.Bu tür filmlerde kurguya bakılmamalı.Bana göstermeli ne olacağını.En azından bana müthiş görsel efektleriyle ne olacağını gösterdi.Böyle bir şey olacağını kesinlikle reddediyorum ama sadece bir kaç bin kişinin kurtulabileceği gerçekten üzücü.Çok bir şey beklemeden sırf görsel efektleri için gitmelisiniz.8.5/10
öncelikle film daha doyurucu bir senaryoya sahip olabilirdi ama aksiyon sahneleri ve efektler bu eksiklği bir nebze azaltıyor.ilk yarım saat acaba ne zaman başlayacak diye beklerken bu monoton yarım saatten sonraki süreç gayet akıcı idi.bazı sahneler heyecanı doruğa çıkarıyordu ve gayet gözkamaştırıcıydı.diyaloglar daha canlı olabilirdi ama işlenilen konunun ilgi çekici olması film için artı puan.ayrıca içerdiği dostluk kardeşlik(abd başkanının bizden biri gibi gösterilmeye çalışılması çok gülünç idi)temaları filmin dışarıya açılan başka bir penceresiydi.sonuç olarak filmi sadece film olarak izlemek,aksiyon-bilimkurgu alanında birazcık daha kaliteli bir yapım görmek isteyenler memnun kalacaklardır.ancak bir başyapıt izleyeceğini bekleyenler hayalkırıklığına uğrayacaktır(benim fikrim) benim puanım 7.3/10
"insanlık-dayanışma-kardeşlik mesajları içeriyor. Ben Kanyonda izledim ve filmin son 30 dksında tüm salon sıkıntıdan kıpır kıpırdı. Sözde Bilm-kurgu; bilimsel altyapısındaki saçmalıkların dozu abartılmış."
bu yorumu yapan arkadaşa kesinlikle katılmıyorum. filmde sıkıcı, unaltıcı birkaç mesajdan başka birşey yok. kıyameti anlatan bir filmde elbette ki birkaç kardeşlik mesajı verilecek, ben abartı birşey göremedim. yer yer duygusal sahnelerle süslenmiş ama bunlar da yine sınırı aşmıyor.
bilimsel altyapısının saçmalık olduğunu söyleyenlerin bilimden bihaber olduğunu söylemek gerek. sanırım kutusal kayma, gezegenler sıralaması, eksen değişmesi ile ilgili hiçbir bilgi sahibi değiller.
arkadaslar 2012 die tek film yok malesef buraya kötü yorum yazanlar ve film öncesi yorum yazanlar o filmlerle karıştırarak yorum yazıyolar puan veriyolar.Film görsel efekt bakımından harika ötesi.hiç sıkılmadan izleyebileceğiniz bi film. ( 9 )
Film tam bir görsel efekt ve aksiyon şöleni, zamanınıza kesinlikle yazık değil. Zaten bu film sinemada seyredilmesi gerekenlerden, bu yüzden kaçırmayın derim. Bunu her tür filmden zevk almayı bilen birisi olarak söylüyorum.
Ama bir filmden beklentiniz öncelikle, seneryo, diyalog, oyunculuk ise gitmeyin tiyatroya gidin.
Bu filmden öyle büyük bir olay kurgusu belmeke haksızlık olur. Filmi görsel efektleri için izlemek bile yeterli oluyor. Son zamanlarda, güneş patlaması ile ilgili filmlerden biri Kehanet, diğeri de 2012.Korkmaya başlamalı mıyız :o) 10/9 veriyorumn ve bu film görsel efektlerde Oscar alamazsa, hangi film alır diye de düşünüyorum.
Şu ana kadar izlediğim en iyi efektlerden. diğerleri de yine Roland Emmerichtendi. Bu tarz filmlerin adamı yine şaşırtmıyor.Efektler muhteşem Filme giderken ne izleyeceğinizi biliyorsunuz ve yönetmen sizi sıkmadan birazda abartılı bir senaryo ile ama görsel bir şölenle size sunuyor. 9/10 . Bu efektleri görmeye tekrar gideceğim.
Arkadaşlar Öncelikle filmi diğer 2012 adındaki filmlerle karıştırmayalım lütfen, henüz 13 kasımda vizyona girdi ve diğer benzerlerine nazaran efekleri şu ana kadar görebileceğiniz en iyisi türden.Filme gelince efekt sahnelerini gayet iyi tasarlanmış olduğunu söylemeliyim, klişeden uzak en azından,genel olarak bu kadarı da olur mu deirtiyor elbette ama aksiyon olsun da ne olursa olsun diyorsanız tamam o zaman.Bu cümleden sonra senaryonun az da olsun zayıf olduğunu söyleyeceğimi anlamışsınızdır.Benzer örnek Kehanet(Knowing) filmi için de azcık geçerlidir hatırlayacak olursanız.Ama bi yarından sonra filmindeki gibi izleyiciyi ekrana sürekli bağlama bu filmde de var.İlk yarım saat filme girişi uzatmışlar bence, son 15 dk da aynı hisler devam ediyor.Az da olsun sıkılıyor insan :) .Ama genel itibariyle film çıkışı aklınıza unutamayacağınız 15- 20 dk efek sahneleri de geliyor, benzeri yok... İyi seyirler ... (10/7.2 )
Şimdi sinemadan eve geldim, Çok garip duygular içerisindeyim çok güzel efekler muhteşem detaylar vs... vs... ama film çok güzel ve para yine her yerde geçerli zenginsen yaşarsın .. tüğlerimi diken diken den bir çok sahne var... en beyendiğim şey ise çok guygu sömürü olmaya müsait bir seneryo ama gene de yapmamışlar buna bayıldım . Ve sanımrım etkilenmemim sebebi öyle veya böyle tarihi bilemem ama bu olayın gerçeklecek olması o zaman geldiğinde umarım bunları yanınızda sevdiklerinizle son yolculuğa çıkarnız (filmi kesin izleyin)
Giriş gelişme ve sonuç olarak ele alırsak güzel ilerledi akıcı senaryo ve etkileyici bir filmdi zamanın nasıl geçdiğini anlamadım bile...( zamandan kastım 3 saat:) )
Filimi izledim ve çok beğendim.Uzun zamandır böyle büyük bir heyecanlan filim izlememiştim.Filim her sahnesinden zevk alınacak bir filim.Herkese tavsiye ederim..
İnternette bir haber sitesinde bu filmle ilgili olarak bi gezegenin dünyaya çarpacağı yazıyordu bu düşünceyle gittiğim bi filmdi. hep son anda kurtulan kahramanlar dışında mükemmel efekteler...