2012

mc-burak
mc-burak

20 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Arkadaşlar filmi bugün izledim..Tek kelime ile harika..Eğer bir filmi abartı var diye izlemezseniz bütün filmlerde abartı vardır. ;)
Bu filmi izledikten sonra hayatınıza yeniden bir göz atabilirsiniz :) İnsanı etkiliyor bira z çünkü =)
zu76
zu76

20 Kasım 2009 tarihinde eklendi
2012, müthiş görsel efektleri olan ve nefesinizi tutarak izleyeceğiniz bir film. Yorumları okduğumda çoğu arkadaş Amerikanın emparyalizminden falan bahsetmiş; bu konuda konuşacak, eleştirecek çok şey olabilir ama neticede Amerikan yapımı ve kurgu bir film olduğu için o kısımlarına hiç takılmadım. Birkaç eleştiri yapmadan da edemeyeceğim: birincisi dehşet verici felaketler yaşanırken filmin kahramanları inanılmaz bir soğukkanlılık gösteriyorlar! Birkaç sahnede de stüdyo çekimi yapıldığı çok net anlaşılıyordu ama filmin tamamını değerlendirdiğimde tolere edilebilir bence. Film birçok mesaj da veriyor aslında; anlamak isteyene tabi. Filmin notu bana göre 9/10 ama çok keyifle izlediğim için 10/10 veriyorum.
hkn-ertugrul
hkn-ertugrul

19 Kasım 2009 tarihinde eklendi
kötü yorumlara bakmayın.kıyametten bahsediyoruz mantık arayarak giderseniz zaten hiç gitmeyin hatta çoğu filme gitmeyin.klişe dolu evet sonuçra emmerich çekiyo yine filmi klişelerle dolu olmasının sebebi tüm felaket filmlerini onun yönetmesi zaten başka adam yok.görsel efektte 10 numara sinemadayken izlemenizi tavsiye ederim evde dvdniz ya da bilgisayarınızdan izlerseniz hiç etkileyici olmaz.ne kadar aynı şekilde kaçsalarda felaketlerden ne kadar klişede olsa yine de geriyo sizi böyle bi geriye yaslanıyosunuz önemli olan nokta bu.dünya yıkılırken espri olması niye bu kadar kötü geliyo ayrıca insanlara anlamadım herkes oturup korkudan dili tutulcak değil güldürmekte bi başarıdır ordaki adamların ruh halini asla bilemeyiz sonuçta hiç kıyamet gelmedi başımıza.sonuç olarak mantı karayıp çeşitli sorulara cevap arayarak ve klişelerden uzak bi film izlemek için gidiyosanız gitmeyin ama mükemmel bir kıyamet filmi seyretmek istiyorsanız harcadığınız 3 saate kesinlikle değer hiçbir şekilde sıkmıyor.10/9 derim
celo-116
celo-116

19 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Beğenmeyenler birleşsin ve daha iyisini yapsın. Bizde sizin eserinizi izleyip "1" puan verelim ;) Film gerçekten güzeldi. Paranız falan da boşa gitmez merak etmeyin. 8-10 lirayı nelere vermiyorsunuz. Pişman olmayacağınız bir film tabi filmi kötülemek için gitmek gibi bir amacınız yoksa...
askinin-delisi
askinin-delisi

19 Kasım 2009 tarihinde eklendi
efekler mükemmel bi sahnesi abartı limüzinle kaçış sahnesi büyük abartı ama kesınlıkle ızlemelısınız benden soylemesi..
kagandulek
kagandulek

19 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Filme gitmenizi şiddetle tavsiye ederim. 10 üzerinden 10 veririm. Saçma, sıkıcı diyenlere kesinlikle aldırış etmeyin. R. Emmerichin emeklerini takdir ettim. 2,5 saatle filmden istediğimi aldım. Senaryosunu da çok beğendim. Abartı yoktu filmde. Ama küçük mantık hataları olabilir. Zaten onlarda çok göze çarpmadı. Bir de çekimler oldukça gerçekçiydi. Sırf görsel efekt diyenlere de şunu söyleyeyim. Evet görsel efekt. Gerçek insanları öldüremeyeceğinize göre, ya da gerçek süper volkanlar patlamayacağına göre, görsel efekt filmin ana argümanı olmak zorunda.
prototif
prototif

18 Kasım 2009 tarihinde eklendi
efekt yönünden harika fakat o kaçış sahneleri baya bir abartılı olmuş.Mantık aramadan izleyin 10/8
grease-2
grease-2

17 Kasım 2009 tarihinde eklendi
iyimi kötümü karar veremediğim bir film.ilk araya kadar iyi giden (deprem felaket sahneleri)konuyu ve heycanı peyder pey artıran.ikinci bölümü tam bir klasik amerikan filmine dönüşen, duygusallığı vermek için basit bir 3.sınıf filminde bile olmayan diyaloglarla seyirciyi pöh dedirten bir film
tatly-cady
tatly-cady

16 Kasım 2009 tarihinde eklendi
nefes almayı unutup kendimi kaybettiğim full aksiyon ve sürükleyici aynı andada düşündürücü noktaları olanda bir film mutlaka izleyin...
gurolgokhan
gurolgokhan

16 Kasım 2009 tarihinde eklendi
filmi dün izledim.. uzunluğu saymazsak güzel film olmuş.. Hiç sıkılmadan izleniyor... sahneler gerçekten iyi.. tavsiye ederim... Ayrıca 2012 filmini sinemada izlemenizi isterim.. :)
aimarpablo-07
aimarpablo-07

16 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Bazıları fılmde gorsellıkten baska bırsey yok yazmıs. Ne yanı butun ınsanların kacıs anlarını veya gemılere varıs anlarını mı konu alıcaklardı. Sacmalamayın lutfen. Bırbırınden farklı 2 aılenın ortak konusunun yasam mucadelesı oldugnu anlatmaya calısılmıs zengın - orta duzeylı - fakır 3 farklı yasam stıllınden ınsanlar vardı. Aıle sevgısının onemını bazı seyler ıcın gec kalınmaması gerektıgını bunları buraya yazmam cok sacma nasıl fılm ızlıyorsunuz... Adam oglunu aradı ama konusamadan ev coktu. Bunlar cokta fazla ınce detay olmasa gerek. Sız tıtanıcıgı mılyon kere ızlesenız off gemı nasıl battı salak kaptan buz dagını goremedı dıye yorum yaparsınız...
ferit-akdeniz
ferit-akdeniz

16 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Beğenmeyenler ne bekliyorduki.Bence film hakkını verdi.ve izlemeyenlere siz daha izlemedinizmi diyorum..Filmin yönetmeni kabeyide alacakti ama tehtitler yüzünden onu alamamışlarbu bilgiyi vereyim size.film güzel ayrıca bu film görsel efekte oscar alır.Tek kötü yanı doğuda sadece çinin temsil etmesi.izleyın mutlaka
flaggg1318
flaggg1318

16 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Ses ve görüntü sistemi kalite bir salonda izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.İzlediğim en iyi felaket filmiydi mükemmel..
sebnem7878
sebnem7878

16 Kasım 2009 tarihinde eklendi
7,5 ten fazlasını hakediyor bence, çok iyi efektlerden dolayı sinemada izlenmesi gereken bir film. İnsan elinden olmadan ya Mayalar kıyameti tahmin ediyorsa diye düşünüyor...
elifuzmez89
elifuzmez89

15 Kasım 2009 tarihinde eklendi
öncelikle kesinlikle dolu dolu bir zaman geçirdiğimi belirtmek istiyorum. Film kesinlikle harikaydı yorumlara baktığım da çok üzüldüm. uzun zaman hiçbir filmden böyle keyif almamıştım. Görsel efekt herşeyiyle süperdi.