Hesabım
    Saklı Yüzler
    Saklı Yüzler
    23 Kasım 2007 Sinemada | 2s 7dk | Dram
    Yönetmen Handan İpekçi
    Oyuncular: Füsun Demirel, Şenay Aydın, Muhammed Cangören
    Üyeler
    2,7 55 Puanlama, 9 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Anadolu’nun küçük bir köyünde yaşayan bir kısım insan geleneklerine ve örflerine son derece bağlıdırlar. Köyün genç kızlarından Zühre, sevdiği gençten hamile kaldığında işte bu gelenekler devreye girer. Köyün ileri gelenleri bir toplantı düzenleyip bu durumu karara bağlarlar. Genç kız bu hareketinden dolayı acımasızca cezalandırılacaktır. Zühre doğumu yaptıktan sonra bebeğiyle birlikte öldürülecektir. Bu zor kararı uygulamak ise Zühre’nin evindeki erkeklere; babasına ve erkek kardeşine kalmıştır.

    Ülkemizin kanayan yaralarından biri olan töre cinayetleri konusuna parmak basan Saklı Yüzler, sinemamızın umut vadeden yönetmenlerinden, ‘Büyük Adam Küçük Aşk’ filmiyle başarıyı yakalayan Handan İpekçi imzalı.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Saklı Yüzler

    Bitmeyen Töre Cinayetleri

    Yazar: Ali Ercivan
    Handan İpekçi?nin özellikle maddi sıkıntılar sebebiyle oldukça uzun bir sürede tamamlayabildiği Saklı Yüzler nihayet vizyonda. Töre cinayetleri meselesine eğilen yapım, zaman zaman çekim aşamasındaki sıkıntılarını yansıtmaktan kurtulamasa da belli bir düzeyi yakalayan bir iş.Zühre, ailesi tarafından namuslarını kirlettiği gerekçesiyle öldürülmesine karar verilmiş bir genç kız. Köyden bir çocuk sevmiş ama çocuğun ailesi başlık parasını denkleştiremeyince evlenmeleri mümkün olmamış. Fakat sevdiği bu çocukla birlikte olan Zühre, hamile kalmış. Doğumun hemen ardından, bebek, Zühre'nin erkek kardeşine boğdurulmuş. Kızı öldürmek görevi ise babasına kalmış. Ancak gönlü buna razı gelmeyen adam, kendi canına kıymış. Öldürülmeyi bekleyen Zühre, kasabadaki savcının desteğiyle kurtulmuş. Ailesinin onu öldü sanması sağlanmış ve kız başka bir isimle yeni bir yaşam kurmuş kendine. Törenin yerine getiri
    Öneriler

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    aybikekoc
    aybikekoc

    16 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    27 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    filmi 44.antalya altın portakal film festivalinde izledim.açıkçası hayal kırıklığına uğradım.çünkü handan ipekçi’den daha iyi bir film beklerdim.Onun haricinde görüntü yönetimini çok beğendim.Ve filmin kurgusu geri dönüşleri güzeldi;fakat daha iyi işlenebilirdi.handan ipekçi’nin büyük adam küçük aşk filminden dolayı beklentim biraz daha fazlaydı.ortalama bir film olmuş sadece.
    ersindurmus62
    ersindurmus62

    113 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    8 Mart 2008 tarihinde eklendi
    aslında iyi bir film kurgusu biraz zorluyor sadece ama handan ipekçi çok değerli ve duyarlı bir yönetmen ismi yeter bence başarılı bir film....
    cbndnz
    cbndnz

    123 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    8 Aralık 2007 tarihinde eklendi
    Merhaba,
    Film konusuyla tam anlamıyla bağdaşı kurmuş.Yani izleyice istediğini veriyor.Her açıdan çok kaliteli bir yapım.Bu arada hayatımda izlediğim ilk fragmansız film idi.
    Saygılar...
    nihat-ozaydin
    nihat-ozaydin

    1 değerlendirme Takip Et!

    4,0
    18 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    uncelıkle arkadaşım şenay adına çoook çook sevindiğimi belirtmek isterim, gerçekten çok guzel çok değerli bir insan dilerim onu daha çokk projede başrol gururuz, hak eden bir insan,başarılarının devamını canı gunulden diliyorum filmi sabırsızlıkla beklıyorum..
    bye...

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2007
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2007, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2007.

    Yorumlar

    Back to Top