exclb
1 değerlendirme
1 Mart 2008 tarihinde eklendi
Film insanları güldürmek için yapılmış ve amacına ulaşmış. Herkes pek memnun ayrıldı sinemadan. bende çok güldüm ve beğendim. ama filmden çıktıktan sonra eski türk komedi filmleri aklıma geldi. büyük üstad şener şen ve kemal sunal'a büyük haksızlık yaptığımı farkettim. onlar bizleri güldürmek için hiç iğrençleşmediler, bel altı espiri yapmadılar. aslında ağlanacak halimize gülüyoruz. dilerim bundan sonra daha seviyeli komediler yapılır. sahan ve ekibini emekleri için kutluyorum.
Gittiğim her filmde ve internette sürekli Recep İvedik fragamanına maruz kaldığım ve bu fragmanda en komik sahneler gösterıldığı için film esnasında o bölümlere hiç gülemedim.Çok abartılı ve iğrenç sahneler de vardı ayrıca.Tamam komik ama boş.
karakter ii yaratılmış şahan tarafından fakat filmde çok malzeme olmasına rağmen beklenen espriler hiç olmadı,fragmanı filmden daha güzel,açıkçası beğenmedim!!!
vay be 8.4 ne kadar kaliteli bir filmmiş ........... bu film sadece güldürüyor izleyene hiçbirşey vermek gibi bir derdi yok sadece gel izle kahkaha at çık git........ 8.4 ün bir anlamı olmalı..... bu filmin 8.4 lük bir anlamı yok.....
tek kelime ile superdi diyebilirim bazi filmler gibi birkac espriden ibaret degildi. her sahne ayri bi guzel ayri bir komikti. bukadar guzel olcagini beklemiyordum acikcasi.
Recep ,Türkiye'de yaşanan insan eyleminin bir ürünüdür. Eylem buysa , film de böyle olur.Herkesin "Recep" kokan bir tarafı vardır demiyorum.Sorun , herkesin hayatına bir "Recep" ekilmekte olduğu..Herkes recepleştiriliyor.Ve kültür recepçiliği yapılıyor. Recep' ler yetiştiriliyor.Kendi yaşamında saygıya değer bulduğu bir şeyi veya üretimi olmayan insanlar zamanla recebizmin yağışı altında ıslanırlar..Varsın ,her yer, ve herkes Recep olsundu..
Filmi "beğenmeyen"leri eleştiren arkadaşlar hep aynı şekilde yanlış ve anlamsız eleştrilerde bulunmuşlar.Entellektüellik vb...Arkadaşım absürd komedi şeklinde bir klasman var ve bu film o klasmanda bnde bu türü çok severim.Ama her klasmanın başarılı olması içinde içinde bazı kriterleri barındırması lazım.Dramda, macerada nasılsa absürd kategoridede bu böyle...Filmi beğenmeyen arkadaşlarda zaten "dram bekliyoduk ne çıktı" diye eleştirmiyorlar filmi.Bu açıklamalardan sonra belirteyim, bu film öyle zekice hazırlanmış,özenilmiş bezenilmiş bir absürd yapım falan değil.Tamam güldüren sahneler var ama geneli çok klişe.Adamı kucağında sallama, debelenme sahneleri vb... bir ton gereksiz sahne.Geçiceksiniz arkadaşım bunları...
Film genel itibariyle izlenebilir, bir Şahan klasiği :)... Her zamanki gibi iyi başlıyor ama devamı aynı lezzette gelmiyor ne yazıkki.. Şahan zaten bitirmesi gereken yerde bitirmeyip uzattığı için bence sıkıyor biraz..Filmin sonundaki rap çok iyi olmuş. Güldüm eğlenceliyidi, ama fragmanındaki kadar değil, beklentilerimi karşılamadı doğrusu...
Bazı filmler vardır;hem güldürür,hemde iyi filmdir."Muhsin Bey","Beynelmilel" gibi.Bazılarıda sadece güldürürler ama o kadar iyi değildir.Tıpkı "Recep İvedik" gibi.Filme verdiğim puan 10 üzerinden 6.Filme çok güldüm ama yönetim ve senaryo pek iyi değil.Bi sonraki sahnede ne olacağını kolaylıkla tahmin edebiliyorsunuz.Başka bi konuya değineyim:Bazı sinema eleştirmenleri ve bazı yazarlar "Filmde çok sıkıldım" ya da "Filmde gülünecek bi şey bulamadım" diyerek kendilerince entellektüel tavır takınmaktadır.Yani esprilerin belden aşağı olmasını küçümsüyorlar.Ben bu filmden çıktığımda yolda karşıdan karşıya geçmek isterken araba kullanan adamın biri,araba kullanan bir başka bayana öyle küfürler etti ki,Recep İvedik'in "Belden aşağı basit espri" diye küçümsenen lafları,o adamın küfürlerinin yanında yayla çorbası kalır!Bunlar hayatın gerçekleri.Bizim toplumumuzun aynası.Bu tür esprileri küçümseyen sinema eleştirmenlerinin dandik Amerikan komedilerine katıla katıla gülmelerinede hiç bir anlam veremiyorum.Bence bu kültürel yozlaşmadır.Kendi kültürümüze o kadar yabancılaşmışız ki dandik Amerikan komedilerindeki dandik ve abartılı esprilere katıla katıla gülerken kendi sinemamızın esprilerini küçümsüyoruz(Genel anlamda konuştuğum için "Küçümsüyoruz" diyorum).
evet gülmek istiyorsanız güzel bir film gül ve geç yani ama bi kalıcılığı yok şöle anlatayım Recep in hareketlerine vahşi doğasına gülüyorsunuz fakat şahan espri üretebilme konusunda vasatın üstüne çıkamamış bence sivri zekasını buraya yansıtamamış ama tiplemesi 10 numara :D iyi seyirler.
Zamanı eğlenceli bir şekilde geçirmek için izlenir.Tabii kahkalarla degil ama kıhkıhlarla gülebileceğimiz bir film.Şahan'nın bildik esprileri:D:D:D:D:D
Sinemada yerimize oturmak için yaşadığımız izdiham ve gerilim dolu dakikalrın ardından başlayan Recep İvedik filmi saniyesinde herşeyi unutturup bizleri gülmekten kırdı geçirdi.Yurdum İnsanı Yurdum filmi diye söylenicek cinsten Şahanı çok başarılı buldum tek başına almış götürmüş filmi.tebrik etmek lazım 2. sini merakla bekliyoruz.Gidin moraliniz yerine gelsiN...
saçma saçma saçma!!gereksiz bi film arkadaşlar,zevkler ve renkler tartışılmıyo beğenen arkaadaşlara birşey demiyorum tabi...ama ben bu filmin toplumda sadece belli bi kesime hitap ettiği kanaatindeyim..
Bundan sonrasının daha iyiye gitmesi için bunu desteklememiz şart.. yani mükemmel değil tabikide ama neden 2. si mükemmel olmasın.. bence şahan bu filmde hatalarından ders çıkarırsa ( bazı tvden kalma zorlama komiklikler ) daha da iyisini yapıcağından şüphem yok. Ama sanırım artık lise çağını hedefleyen güldürülerden daha fazlasına ihtiyacımız olacak.!