odinhan
1.029 değerlendirmeler
17 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Filmin ana teması gayet orjinal fakat detaylarda sınıfta kalıyor , bazı şeyleri o kadar basit , herhangi açıklama ve mantığa sığmadan sunuyorki izleyiciye şaşmamak mümkün değil...Yinede sıkılmadan izlenebilecek,vasat üzeri bir film.10/7
Dünyadaki ve özellikle Amerikadaki adalet sistemini baştan sona sorgulamamız gereken ve bir babanın adaletin olmadığı yerde adaleti (!) nasıl sağlayabileceğini bize gösteren film. Muhakkak seyredilmesi gerek bir film. Bu filmin en önemli artısı bence Jamie Foxx zira bu tarz filmlerde bu tarz roller için hep Denzel Washingtonun kullanılmasından artık gına gelmişti, Jamie Foxx bir devrim olmuş.
valla adamlar 10 numara film yapmışlar türünün en iyileri arasında yerini kolaylıkla alan unutulmuycaklar arasına girmeyi bence başarmış etkileyici senaryosu ve oyunculuğu ile bu film izlenilmesi gerekenlerden biri...
Filmdeki mantık hatalarını tartışmaya kalkışsak sabah olur.Sonuç itibariyle sinema eğlendirme iyi vakit geçirme aracıdır.Filmin mantığı zorlayan yönlerini düşünmeden izlerseniz büyük keyif alırsınız. Filmde en sevdiğim bölüm Gerard Butlerİn yargıcı ve mahkemedekileri feci şekilde bozup atmasıydı.Sıkılmadan izledim.Sinemada izlemeye değer.
Karısı ve çoçuğu gözünün önünde katledilen Clyde,suçluların yeterince adil cezalandırılmadığını düşünür ve suçu işleyenden hükmü verene kadar herkezi kendince cezanlandırmak için 10 yıl boyunca plan yapar.Film polisiye suç tarzında.Sanırım filmin senaryosunu yazarken,bir adam hapiste olduğu halde nasıl yine suç işleyebilirden yola çıkmışlar.Buna görede taşları dizmişler.Planın inandırıcı olması için 10 yıl gibi uzun bir zaman,maddi güç,askeri bir yetenek eklemişler ve ortaya bir karakter çıkarmışlar.Her ne kadar sıralanan özellikler belki inandırıcı olabilir ama film içersinde izlerken çok yavan kalmış.Ayrıca oyun kelimesi,herkezi izleyip planın direk içersinde olması ve finaledeki kapıyı kapatıp bu oyuna son verme durumları bana ister istemez testereyi hatırlattı.Law Abiding Citizen,polisiye suç tarzındaki filmleri sevenler için iyi bir seçim olabilir ama ben aradığımı bulamadım.Ayrıca Gerard Butler bu filmde hiç olmamış.Çok iyi bir oyuncu değil zaten.Üstesinden gelebileceği bir rol hiç değil.
herkesin beğenmiş olmasının aksine bence hayal kırıklığıydı.Çünkü öncelikle özgün bir senaryo yok. her filmde olan patlama sahneleritestere gibi mühendis, yedi filmindeki gibi psikopat, zor ölüm filmininin nerdeyse tıpatıp benzeri gibi 'dediğimi yap yoksa..' şeklindeki konuşmalar......filmin güzel yanı baş sahneleri.avukatın katille anlaşması gerçekten sinir bozucu. bu adam ne yapsa yeridir diyorsunuz. filmin ortalarına doğru o öldürdükçe iyi yaptın dense de sonradan azıtıyor bu kadar da olmaz ki deniyor.bir kişinin herşeyi böyle hesaplaması imkansız.sayısız tezatlıklar var. saymayacağım hepsini.Kısaca güzel başladı kötü bitti. seyredilebilir 10/5
Gerard Butler'ın oyunculuğu nefes kesiyor bunun dışında çok başarılı bir intikam filmi,tahmin edemeyeceğiniz bir son yok ama yinede finali güzel , zekanın korkutucu boyutlarını izleyeceksiniz.
Çok kaliteli ve harika bir kurguya sahip bir yapım. Final biraz daha kompleks olabilirdi ancak herkese yeterli olacaktır. Gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz. İyi seyirler...
Çok zekice kurgulanmış bir seneryosu olduğunu düşündüğüm bir filmdi.Bazı sahneleri izlerken çok şaşırmıştım nasıl olurda bu işi Butler tasarlar diye.Gerilimden hoşlanan sinema severlerin hoşlanacağını bir film olduğunu düşünüyorum.Gerard Butler her zamanki gibi enfes bir iş çıkarmış bu arada ..