darla78
9 Ocak 2010 tarihinde eklendi
benim ztn pek de dayanıklı olamadığım tarzda başlayan bir film. sinir bozarak filme başlamak seyirciyi "haklı/haksız" ayırımı yapmaya kolayca iter ve filmi taraf tutarak hatta tuttuğu tarafın her yaptığına onay vererek sürükler..North Country filminin başında yeterli olmayan şey buydu ve film mükemmel olmasına rağmen bi süre ana karaktere destek olmuyordunuz...bu film ise kesinlikle iyi kurgulanmış..acaba fazla mı abartılmış diyecek gibi olduğunuz sahneler de bile .."adam on senedir planlıyor" diyip yeniden kaptırıyorsunuz. Gerard Butlerın favorim olan filmleri zaten vardı ama özellikle ilk yarım saatlik performansı mahkeme sahnesi ile birlikte..gerçekten mükemmel.
izlemenizi tavsiye ediorum arkadaşlar..adaletin gözü kör ama illaki gözü gören insanlardan biri çok sağlam bi göz ameliyatı yapmaya kalkışabilir diye düşündüm ben (:
kesinlikle izlenmesi gereken bir film.. ama... film boyunca intikam duygusuyla yanıp kavrulan (bizdeki tabirle ciğeri dağlanan) bir babaya hak verirken, nelerin olabilirliğini (ve ne kadar çabuk) kabullenebildiğimizi de yabana atmamak gerek!
final sahnesinde çok üzülsek, hayal kırıklığına uğrasakta olması gerektiği gibiydi..
yani adil..!
ne olursan ol, adaletten payına düşeni almalısın.
NoT: mahkeme sahnesi filmin eğlenceli tek sahnesi, tadını çıkarın :) ha bir de "bu hastalıklı, yozlaşmış düzeninizi başınıza yıkacağım" sahnesi var ki favorim :)
Kesinlikle son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biriydi..Daha fazla puanı hak ediyo bencede..Yorumlardan okudugum kadarıyla kusur olarak filmin sonu gösterilmiş ama müthiş bi şekilde bağlamışlar,kendimiz o kadar kaptırmışızki senaryoya psikolojık olarak oyle bitmesini istemediğimizden dolayı kötü olarak algılanıyo..Tabi bu benim düşüncem..Ayrıca boş zamanlarda izlenilebilecek değil,boş zaman yaratılması gereken bi film diye düşünüyorum...saygılar
oldukça güzel bir film ama bu filme o final sahnesi hiiç yakışmamış anlaşılan özenle cekilmeye başlanan bir film artık bir an önce bitsede gitsek havasında bir son yazılmış ve cekilmiş ama yinede izlenirmi evet izlenir güzel bir film.