Sürücü
3,4

Yunus Taşdemir
Yunus Taşdemir

12 Mart 2012 tarihinde eklendi
izlerken çok canımın sıkıldığı bir filmdi. araba kullanırken bu kadar sakin kalınırmı tartışılır.
Alp T.
Alp T.

2 Eylül 2016 tarihinde eklendi
Drive, oldukça kafa karıştıran bir film. Eğer Drive'ı, filmleri normal bir şekilde izleyip zevk almaya çalışan, sonra da salondan ayrılan bir seyirci gözüyle izlerseniz, bu filmi hiç sevmezseniz. Ama eğer filmleri analiz etmeyi seviyorsanız ve kameranın açıya aldığı her karenin farklı bir anlam taşıdığını düşünüyorsanız, bu filme bayılacaksınız.

Ben şahsen, bu filmi ortalama buldum. Ne iyi ne de kötü. Ama çoğunlukla iyiydi bu film bence, hak vermek lazım. Yönetmen Nicolas Winding Refn'in filmleri hep düşündüren tarzda zaten.

Drive'ı eğer normal bir şekilde izlerseniz, Transporter filminin klişe ve kanlı versiyonu olarak düşünürsünüz. İlk izlediğimde ben de öyle düşünmüştüm, herkesin bu filmi neden çok sevdiğini bir türlü anlayamamıştım. Daha sonra filmi araştırıp analiz videolarını izledim, meğerse bu filmin altında daha da derin bir anlamı olduğunu öğrendim.

Eğer farklı bir sinema izleyiciyseniz, Drive'a ve Refn'in diğer filmlerine kesinlikle göz atın. Bu filmin ele aldığı tür her ne kadar basit, klişe olsa da tarzını ve ele aldığı anlamı kesinlikle takdir etmek gerek. Bu yüzden Drive'ın kendi alanında iyi bir film olduğunu düşünüyorum. Beni sadece fazla etkilemedi, o kadar. Bir göz atmaya değeceğini düşünüyorum.

Not: Bu arada Carey Mulligan ve özellikle de Ryan Gosling'in oyunculuklarına hayran kaldım. Gosling, en iyi performansını sergilemiş.

TOPLAM PUAN: 6.7/10
Aysu Gokova
Aysu Gokova

13 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Ryan Gosling gizemli rolünü iyi oynamis ama yine de film yavan , yavan ve yine yavan , tek bir kez izlenebilir
sabiha g.
sabiha g.

13 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Söylenecek çok fazla sey yok . Özellikle film müzikleri mükemmel. Mizansen harika , Ron Perlman, Ryan Gosling birlikte çok iyi is çikarmislar.
Evleniyoruz Eğleniyoruz
Evleniyoruz Eğleniyoruz

13 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Harika , kendi türünde film mükemmel, hersey dogru ve film müzikleri bizi baska bir dünyaya götürüyor
Gerçekten tüm sinema amatörlerine tavsiye ediyorum
Mekaloji
Mekaloji

10 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Izledikçe sizi heyecanlandiracak bir film..Aksiyon yeteri kadar olmadigini düsüne bilirsiniz. Dogrudur. Ama yerinde aksiyonlarla gönlünüzü alacak bir film. Biraz daha ana karakteri daha iyi senaryo ile kullanilabilirdi.Yinede izlemeye deger..Gizemli adamlari seviyor musunuz? Eger cevap evetse..Aradiginiz film bu..
Hakan K.
Hakan K.

15 Aralık 2011 tarihinde eklendi
Tarz filmleri sevenler için biçilmiş kaftan. Oyuncular rollerine çok oturmuş
Nur B.
Nur B.

11 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Bence çok sıkıcı bir film. İzlemenizi kesinlikle tavsiye etmem. Film ne aksiyon içeriyor nede sanatsal bir yapı. O kadar yavaş ilerliyorki konuya bir türlü giremiyorlar. o yüzden sinemada izleyerek ne paranızı nede zamanızı boşa harcamayın.
sinema
1 ziyaretçi
28 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Fragmanından sonra beklentim transporter tarzı bir filmdi, filmin adı bile sürücü, ama istanbul trafiğinde gördüğünüzden pek de fazla bi sürüş görmüyorsunuz(2dk lık bi mustang'li kısmı olmasa bi film nasıl 0 alır görmüş olurduk)
Mustafa Hardal
Mustafa Hardal

8 Aralık 2011 tarihinde eklendi
çok basit bir film gibi geldi bana.hiç begenmedim.sikici
son--osmanli
son--osmanli

22 Mart 2012 tarihinde eklendi
buradaki yorumlara aldandim ve filmi seyrettim.filmde kayda deger hic bir unsur goremedim.cok bayagi anlamsiz bir film.beklentilerimin ceyregi bile karsilanmadi.yahu filmde dogru duzgun araba kullanma sahnesi bile yoktu.begenenlere sasiriyorum
İlteriş Göktürk
İlteriş Göktürk

2 Nisan 2012 tarihinde eklendi
Filmin tarzı aksiyon değil önce onu belirtmek gerekir. Özellikle isminden dolayı kaç-kovala tarzı beklentisi içinde olan izleyiciler olmuş özellikle onu düzeltelim. Filmde birkaç aksiyon sahnesi var ama asıl olan senaryo. Ben "Taxi Driver" filmine çok benzettim. Özellikle adamın mimikleri ve rol yapma yeteneği. Bir Robert De Niro değil elbette. Ama son dönem de izlediğim en iyi filmler arasına girmiştir.
mucuk07
mucuk07

17 Aralık 2011 tarihinde eklendi
10 üzerinden 4. Çok büyük beğenileri duyunca filmi izlemeye karar verdim. 20 dakikaya sığdırılacak bir kısa filmi uzattıkça uzatmışlar. Ağır çekimler, gereksiz sahneler, saçma uzatılmış küçük sahneler var. Baygınlık geçirtecek filmlerden biri. Filme şöyle bir bakıyorum gerçekten hiçbirşey yok. Bu film imdb ve beyazperde de bu kadar yüksek puan almasını aklım almıyor. Sanırım benim film anlayışım çok ayrı.
yeginli
yeginli

28 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Bence cok orjinal bi havasi var, filmin "rengi" cok farkli 80 ler mi desem oyle bir tat birakiyor. Ryan Gosling i severim bi cok filmini izledim bence oscara kadar yolu var ilerde eminim. Vahset var siddet var, boyle gercekci goruntuler gercekle sinemayi yakinlastiriyo bana gore. aksiyon var gerilim araba takip vs.. guzel ben begendim.
Eleştirilerimiçinhesap
Eleştirilerimiçinhesap

23 Mayıs 2022 tarihinde eklendi
Sürücü benim en sevdiğim filmlerden birisi oldu. Ben bu filmi bu kadar çok sevecegimi filmin açılış sahnesinden bile anladım. Sebebi ise filmin genelindeki ''karamsar'' hava ve sürücü karakterinin benim gözümdeki büründüğü imaj. Bu imaj, belkide çoğu kişinin belki umrumda olmadığı, soguk ve ruhsuz tavrılardan ibaret. Konuşmayan bir karaktere bu kadar. bağlanabileceğim hiç aklıma gelmezdi çünkü sürücü karakteri film boyunca ya az konuşuyor ya da hiç konuşmuyor. Ama onu sevmemin asıl sebebi ise yansıttığı karamsar ruh hali. Ayrıca konuşma tarzınıda aşırı havalı buluyorum. Sürücünün hayat hikayesine gelirsek biz onu sadece illegal işer çalışan biri şoför olarak biliyoruz. Hikayesini, neden bu işi seçtiğinin, neden yalnız ve karamsar bir insan olduğunu bilmiyoruz. Her ne kadar onun hakkında çok bir şey bilmesekte filmin karanlık ve depresif havası beni filmin içine çekti. Evli olan bir kadına aşık olan sürücü her ne kadar film içerisinde duygularını açık açık belirmesede Irene ile arasında yaşadığı aşkı anlıyoruz. Aslında zaten sırf ona duyduğu sevgiden dolayı kocasının işlerini yoluna koymaya çalışıyor ve başını belaya sokuyor. Kocası hapisten çıktığında kocasının partisine gidiyor. Ben burada baya duygulandım çünkü o partide onunla asla birlikte olamayacağını anladı. Onla birlikte olamayacağını bilmesine rağmen onu sevmesi aşırı üzücü bir şey. Halbuki kızda ondan hoşlanıyordu. İmkansız aşkın kurbanı bu adamın son sahnede parayı almadan gitmesi bence maddiyata değil maneviyata önem verdiğini gösteriyor. Zannımca sürücü artık Irene ile birlikte olamayacağı için paranın da onun için bir önemi yoktu.