Eskiden Beri
25 Eylül 2011 tarihinde eklendi
Iyi film damgasini sonuna kadar hakediyor. Yusuf'un, annesini mutlu gorebilmek icin sutunu sorunsuzca ictigi sahne Semih Kaplanoglu'nun ustaliginin bir isaretidir bana gore...
al eline kamerayı..dağ bayır gez..sonra film yaptım de..birde ödül versinler.. bende çekicem böyle bişey..eminim bir ödülde ben alırım..bu işler bu kadar kolay demekki.. birkaç entel beğendimi tamam.. kendini entel zanneden herkes gözü kapalı beğenecektir zaten..
beleş film yapmaya kalkarsan, 5 liralık film için her bilete 5 lira alıpta milleti kandırırsan, kötü yorumda alırsın ağır eleştiride alırsın. bu kadar basit.
Valla güzel değil 2.yarıyı izlemedim merak da etmedim ama üzüldüm öğrenciye kırmızı kurdale takılma sahnesinebenim okuma yazma öğrenirken kırmızı kurdalem olmamıştı ama üniversite bitirdim ben kurdalenin anlamının olmadığı nı savunanlardanım
Türkiye doğal cennet olmasa ve bu kadar güzel manzaralar yakalanmasa Semih Kaplanoğlu ne yapardı acaba merak ediyorum.Yarım saat manzara çekmek sanat filmi oldu inanılır gibi değil.
nerdeyse filme küfredecek yorumlar yazılıyor,sanki her yıl berlinale de altın ayı ödülü alıyoruzda.daha önce (1964) metin erksan ın susuz yaz ile aldığı ödülden itibaren ne zaman bi türk yapımı film avrupa da ödül alsa (yol,uzak,üç maymun,pandorranın kutusu...)yerden yere vuruyoruz.tamam film belki size hitap etmeyebilir,sevmeyebilirsinizde ama en azından bu tür yapımlarda emeği geçen herkese bi teşekkürü ve saygıyı çok görmemeliyiz.bizim artık bu tür sanatçılara ihtiyacımız var,gişe kaygısı çekmeden özgürce ve cesurca hayalinde ki filmleri yapan yönetmenlere ihtiyacımız var.
türk sinemasının en başarılı çocuk oyuncu performanslarından birini izliyoruz filmde tebrikler Bora Altaş. ayrıca Erdal Beşikçioğlu da son dönemde yakaladığı çıkışı bu filmde de sürdürmekte başarılı.
Yusufun hikayesinde son perde. Bence harika bir filmdi. Özellikle Yusuf rolünde ki Bora Altaşın oyunculuğu sinema da az rastlanır türden. O yaşta bir çocuğun 40 yıllık oyunculara taş çıkaracak bir performans sergilemesi. Bunu söylüyorum zira Yusuf babası dışında kimseyle konuşmayan sessiz bir çocuk. Filmde çok az diyaloğu var ve bütün iş mimiklerine düşüyor. En son çocuk oyuncu olarak "Men on Fire" filminde Dakota Fanningin oyunculuğundan bu kadar etkilenmiştim.
Bazı arkadaşların "doğa da ot böcek çekmiş ne var bunda" gibi komik yorumlarını da okudum. Doğruyu açıyı, doğru ışığı yakalayıp o mükemmel sahneleri çekmek ustalık ister. Semih Kaplanoğlu her filminde çok iyi yapıyor bu işi.
Tabi filmde kendi adıma eleştirilecek noktalarda var. Birinci filmde yörenin şivesi neredeyse hiç yok. Yönetmen neden böyle bir tercih kullandı bilmiyorum. Ama bana göre büyük bir eksiklik. Ayrıca Tülin Özenin oyunculuğu da bence çok kötüydü. Önce ki iki filmde kısa rolleri daha iyiydi. Keşke yine öyle bir rol verilseydi. Son olarak da şenlik alanında kaybolan adamı aramaları başka bir abeslik. Yönetmenden biri rica etti galiba o yüzden öyle bir sahne kullanmış. Bak bizimde güzel şenliğimiz var kalabalık oluyor felan reklam yap diye. Başka türlü bir açıklama gelmiyor benim aklıma!