Bal
3,4

ilsalaron
ilsalaron

25 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Bu filmi izledikten (!-filmin yarısında uykuya zaman zaman yenik düştüm) sonra bu filmin öncesi olan Süt ve Yumurta filmine gitmediğe inanın şükrettim. Evet doğu karadeniz o güzel doğa görünteleri ve küçük oyuncu Altaşın başarılı performansına rağmen çok sıkıcı ve doğru dürüst konusu bile olmayan bir film. Bu filmin Berlin Film Festivalinde ödül alması ise bana göre sadece politik (Türkiyede zaten bu tarz filmlere ödül veriliyor) zira bu film Türk - Alman ortak yapımı bir film yani işin içinde Almanlar var, Duvara Karşıda Altın Ayı almıştı hatırlayın o da Alman ortak yapımıydı. 3/10.
Figen-Ay-e
Figen-Ay-e

14 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Sütten ağzım yandı, balı üfleyerek bile yiyemem... :))))
widmark-2
widmark-2

15 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Bu filmle Recep İvediki kıyaslanlardan değilim. Yumurta ve Süt harikulade başyapıt olmalarına rağmen Bal biraz yetersiz geldi bana. Özellikle önceki filmlere selam çakma meselesi abartılmış. Görüntü yönetmenliğinde de ciddi eksiklik olduğunu düşünüyorum. Final üçlemenin kesinlikle en zayıf filmi olsa da mutlaka izlenmeli
hero47
hero47

1 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Koskoca Altin Ayi almis filmin altinda iki satirlik aciklama koymuslar, en sonunda da 'Altin Ayiya layik goruldu' gibi siradan bir cumle. Sayet aciklama kismina ne yazilacagi beyazperde tarafindan belirleniyorsa bence cok ayip yapmislar. Cok Film Hareketler Bunlar midir nedir, o filme bakin bir sayfa yazi var, neden oyle?
ariakan-2
ariakan-2

30 Mart 2010 tarihinde eklendi
Yumurta ve Sütü izlemiş ve beğenmiştim. Harika, sanatsal doğa görüntüleriyle geçireceğim o yarım saatin hayalini kuruyorum.
tfriday
tfriday

10 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Uyku sıkıntısı cekenlere tavsıye ederım.
aska-87
aska-87

27 Nisan 2010 tarihinde eklendi
nerdeyse filme küfredecek yorumlar yazılıyor,sanki her yıl berlinale de altın ayı ödülü alıyoruzda.daha önce (1964) metin erksan ın susuz yaz ile aldığı ödülden itibaren ne zaman bi türk yapımı film avrupa da ödül alsa (yol,uzak,üç maymun,pandorranın kutusu...)yerden yere vuruyoruz.tamam film belki size hitap etmeyebilir,sevmeyebilirsinizde ama en azından bu tür yapımlarda emeği geçen herkese bi teşekkürü ve saygıyı çok görmemeliyiz.bizim artık bu tür sanatçılara ihtiyacımız var,gişe kaygısı çekmeden özgürce ve cesurca hayalinde ki filmleri yapan yönetmenlere ihtiyacımız var.
berkan-8-8
berkan-8-8

9 Nisan 2010 tarihinde eklendi
İki gün sonra 2 sinema salonuna kalır bu film şimdi gidin benden söylemesi.Saçma sapan filmler geliyo hep...
orionsalih
orionsalih

27 Şubat 2010 tarihinde eklendi
recep ivedik 32ün yüzde biri seyirci toplayan üçleme.evet üçlemenin bütün filmlerinin toplamı.ama ödülleri de topluyor..türk sineması için hayırlısı...:)
sel-1988
sel-1988

28 Nisan 2010 tarihinde eklendi
filmlere yapılan yorumlara baktıkça inanamıyorum, bazılarına hakkından fazla övgü bazılarını yerden yere vurma isteği...kesinlikle aska.87 ye katılıyorum. tüm yazdıklarıyla söylenecek başka birşey yok malesef, biz eleştirininde beğenininde ayarını bilmiyorum millet olarak.
elifnar78
elifnar78

27 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Haşmet Babaoğlu der ki,insanımız sinemaya gitmeyi seviyor,sinemayı değil. Yani sinema akan hızlı görüntüler,klişe senaryolar ya da ebleh komikliklerden ibaret.. Semih Kaplanoğlu da tıpkı Derviş Zaim gibi derinlikli bir tasavvufi anlayışa sahip. Yumurtayı iki kez izledim. Süte bilet aldığım halde,sinemayı açmadılar tek kişi olduğum için. Yusuf üçlemesinin sonuncusu Balı da insanı sorgulayan,derinlikli bakış açısıyla iftiharla izleyeceğim. Derin sular dıştan bakanlar için bulanıktır. Herkesin beğenmemesi işte bu yüzden..
RaşitTalha Keskin
RaşitTalha Keskin

10 Mart 2021 tarihinde eklendi
Bal filimi çok kasvetli ve düşük tempoda çekilmiş. Tam bir dram filmi. filimde fon müzik neredeyse kullanılmamış. Ama filmin senaryosu güzel senaryosu güzel. Üçlemenin diğer iki filmini bilmiyorum.