Bal
3,4

Engin Yüksel
Engin Yüksel

24 Kasım 2015 tarihinde eklendi
ağır fakat bir çocuğun hayallerini umutlarını anlatmaya çalışan orta seviyelerde vasati bir film 6/10
nskmourinho
nskmourinho

13 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Sınıf sahnelerini sanırım hiçbir zaman unutamayacağım o kadar gerçek ve içtendiki ordaki yönetmenlik için bile izlenmeli bal.Üçleme bu film ile bitti ve bence gayet doyurucu ve başarılı bitti,yusuf un tüm eksikleri,merak edilen noktaları tamamlandı.7/10
gogola
gogola

28 Şubat 2011 tarihinde eklendi
Yukardaki filmin konusu metnini okuyun ve filmi izleyin. Alkışlar. Üçlemenin Yumurta filmin izlemiştim, filmi hiç beğenmemiştim. Bal onun tam tersi.

Işık ve Görüntülerine hayran oldum. Film resmen fotojenik. Odadaki çekimlerde bile ışığa dikkat edin, kapı kenarların ışığın süzülmesi... Manzara çekimleri muhteşem. Pencere kenarlarında oturan insanların görüntüleri dışardan gelen ışıkla süper özdeşleşiyor.

Çocuk oyuncu harika, EN son babasını beklemesi, kekeme olması, özellikle kuş ile olan ilişkisi, Babası ile olan duygusallığı süper. Felsefesi yüksek başarılı bir Türk Filmi.

Karakovan Balcılarının ne kadar zor bir iş yaptığını bu filmde öğrendim. Dal kırılınca Ağaca paralel kalınan sahneyi kaçırmayın.

7 puan, Mutlak izleyiniz.
Eskiden Beri
Eskiden Beri

25 Eylül 2011 tarihinde eklendi
Iyi film damgasini sonuna kadar hakediyor. Yusuf'un, annesini mutlu gorebilmek icin sutunu sorunsuzca ictigi sahne Semih Kaplanoglu'nun ustaliginin bir isaretidir bana gore...
Cenk P.
Cenk P.

5 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
hoş bir film ama abartılacak kadar değil. sahneler çok güzeldi ama.
fccagri
fccagri

23 Nisan 2010 tarihinde eklendi
yorum yapmanın çok bir anlamı yok,serinin takipçileri zaten kaçırmayacaktır.
yabanaki
yabanaki

1 Aralık 2021 tarihinde eklendi
Başrol oyuncusu Bora Altaş'ı ayakta alkışlıyorum. Yaşadığı duyguları seyirciye geçirmede değme yetişkin oyunculara taş çıkarır. Yusuf'un sınıfta yaşadıkları özellikle de kurdele alamadığı günlerde yaşadığı duygular ve bunu sadece mimikleri ve bakışları ile ifade ettiği sahneler beni en çok etkileyen kısımlardı. Ancak böylesine gerçek hayatı yansıtan bir filmi kesinlikle gerçek hayatta konuşulan dil ile izlemek isterdim. Gerek Erdal Beşikçioğlu'nun gerekse Tülin Özen'in üzerlerinde yerel kıyafetlerle konuştukları İstanbul şivesi birtürlü o sahnelere giremememe neden oldu. Babanın Yusufla çok güzel diyalog sahneleri olmasına rağmen, o düzgün dil bence sahnelerin etkisini azalttı. En azından benim için böyle. Tülin Özen çok sevdiğim bir sanatçı olmasına rağmen filmin en zayıf halkası oydu. Yusuf gibi duyarlı bir çocuk profilinin karşısında ya çok daha duyarlı bir anne yada tam tersi çok ilgisiz ve duyarsız bir anne görmek isterdim. Tülin Özen ne o ne de o idi. Bir olmamışlık vardı. Bilemedim neden. Genel olarak film güzeldi. Bal üçlemenin en beğenilen filmi olmasına rağmen ben yumurtayı daha çok sevmiştim. Kişiye göre beğeniler değişiyor tabiki.