e-ergener
8 Haziran 2009 tarihinde eklendi
13. Cumayı tekrardan sinemada izleyebilirim belki diye gitmiştim isim benzerliğini görünce. 13. Cumayı hatırlamaktan ve o zevki tekrar duymaktan başka bir şey yaşatmadı film. o kadarı da yeter zaten. Sonu yine muhteşemdi.
bence güzel olmuş. korku seviyesi üst seviyede ama bu jason ölmezmi allah aşkına kimse buna haddini bildirmiycek mi bunuda merak ediyorum. adam geleni geçeni öldürüyo yeter artık :)
ilk film 13.gün adıyla gösterilmişti bizde daha sonra orjinaline dönerek 13.cuma adını aldı seri ve böyle devam etti.Bizimkilerde filmin bir yeniden çevrim olması (yani önceki serinin bir devamı değil şeklinde,ki bu filminde ardından devamları gelecek denilmiş)yüzünden ilk filme sadık kalmak adına 13.gün denmiş olmalı.
Öncelikle 13. Cuma filmi slasher dediğimiz tarzın babalarından olduğundan filmin bu tip korku ve gerilim severler tarafından sevilmesini kaçınılmaz kılar.Genç grubun toplanarak sırayla ölmesi ilk bu filmle başlamıştır ve daha sonraki tüm toplu katliamlar da aynı mantaliteye sadık kalarak bu kültürü devam ettirmişlerdir. Dolayısıyla bu filme giden herkes baştan sona neyle karşılaşacağını da bilerek salona girer.Gerilim seven herkesin bayılacağı bir film olduğundan şiddetle tavsiye ediyorum, ancak film ilkinden katil konusunda ayrılmış bu filmde cinayetleri Jason bizzat işliyor ilk filmde ise anne bu rolü üstlenmişti.Ayrıca ne yazık ki çok klasikleşen bir saçmalıktan ne yazık ki bu filmde de kurtulamamışlar o da kurban olarak nitelendirilecek arkadaşların ısrarla ortalıkta bir katil olmasına rağmen teker teker dolaşmaları ve hepsinin de plansız programsız hareket ederek zorla kendilerini av etmeleri.Kimsenin de aklına katili öldürmek gelmez sürekli kaçarlar bu ezik arkadaşlar!!! Açık söylüyorum böyle bir durum Türkiyede olsa katil 2. kurbandan sonra olay yerinden kaçmak zorunda kalırdı çünki peşine gerçekten psikopatlaşmış en az 6 kişi takılırdı :))))))
evet eski jason kendini aratıyor ama film en azından istediğimizi veriyor ben laptop başında bile gerildim ve öle sahneler varki korktum korku isteyenler istediğine kacuşacaklar not: Jasonlar asla ölmez!!!
bende filmi sabırsızlıkla bekleyenlerdenim. nedeni tabikide yapımcı koltuğunda * Michael BAY * olduğu için. bu adamın içinde olduğu her film süper oluyo. Bu arada dip not transformers 2 nin fragmanı çıktı izleyin mutlaka.
filmi izledim gerilim adında gercekten süper bir film her dakikası gerilim dolu...korku severler kesinlikle gitmeli..genel olarak iyi bi filmdi sadece filmin devamını getirmek için sonunu kötü bitirmişler ama yinede izlemeye kesinlikle değer diye düşünüyorum...
13. Cuma hayranı olarak tüm bölümlerini izlemiş dvd lerine sahip olmuş 3. bölümünü 1983 yılında 3 boyutlu izleme şansına sahip olmuş ve bu son filminide sinemada izlemiş biri olarak hayal kırıklığına az da olsa uğradım. Çünkü Film çok hızlı başlıyor. Efsaneleşmiş müziğini yapan Hanrry Manfrediniye ait tınıları "Chh, chh, chh" , "Ki, ki ,ki, ma, ma ,ma" Öldür onu Anne anlamını taşıyan tınılarını hemen hemen hiç kullanmamışlar. ve Jason rolünü üstlenen Derek Mears başarılı bulmadım 3. bölümde Jason!ı oynayan Richard Brooker yada 7. 8. ve 10 . bölümde rol alan Kane Hoddera yer vermeleri daha akıılıca olurdu... Hiç bir bölümde kurbanını kaçırmayıp anında öldüren Jason bu son bölümde bir kurbanını kaçırıp tutsak etmiş olması filme ilginçlik katmıştı... Ama bence fazla bulduğum sevişme sahnelerine bu kadar çok yer verilmemliydi.... kendimi bir an olsun erotik filme geldiğimi düşünmeye başlamıştım... Eski bölümlerinde geçen özellikle 1980 yapımı ilk filmin final sahnesinde Jason!ın Annesi ile genç kızın arasında geçen sahneyi yaad etmeleri ve diğer bölümlerde geçen bazı sahne sekanslarını tekrardan ve yeniden çekip izleyiciye adeta özet biçiminde yer alması bence çok iyiydi ama maalesef bazılarını çok yapay buldum ilk orijinali gibi olammış ama eski bölümlere götürüp bir nostalji yaşatılması harikaydı.... Fil yinede korku severler için izlenebilirliliği var derim Arşivimde yerinin alacak ve bir kaç kez sinema koltuğunda sıçratmasını unutmayacağım... Ses efektleri harika idi....