e-r-c-a-n32
1 değerlendirme
31 Mart 2008 tarihinde eklendi
ßen filme gittim gerçektende süper o 120 çocuk hiç gözünü kırpmadan bu işleri yapıyorsa bizim halimiz cidden kötü hem o dewirde arabada yok koşullar zor hawa soğuk sadece o 120 çocuktan geriye kalanlar sadece we sadece 20 tanesi geri dönen 40 olsada soğuktan 20 tanesi hayyata kalır bu film içinde oyanayan herkeze yönemtemenden tutun kamerıcaya kadar arada kimler warsa t.ederim
filmi bugün seyrettim ben de ağladım öyle bir dönemmiş ki dedemin babasını 40 yaşında çanakkale savaşında askere almışlar bir de şunu düşünün o zamanlar 40 yaşındaki biri vücudun yıpranması açısından şimdiki 60 yaş gibi oluyormuş o çocuklara ve tüm şehitlerimize çok ederim
gercekten muhtesem bır fılm tum genclere ders ve ornek olacak bır fılm..gercekten muhtesem ve harıka umarız boyle fılmler vızyona gırer bız genclerde bıraz ornek alarak kendımızı yetıstırırız..yonetmenı ve oyuncuları tebrık ederım
Tarihsel içerikli filmler güzel oluyor,filmin geçtiği zamanlarda yaşamamış olduğumuz olayları görme imkanı sunuyor bize,bu filmi de izlerken kendimi o dönemde yaşıyormuş gibi hissettim,hüzünlendim.
Film çok güzel bir film.biz okulla gittik filmden çıktığımızda herkes ağlıyordu.ama çok güzel bir filmdi.bence recep ivedikten çok bu film izlenmeliydi.
Filmin konusu,müzikleri ve oyunculukları kesinlikle çok güzel ama filmin çekim kalitesi ve kurgusu yönetimi maalesef yetersiz,1914 yılında Doğu anadolunun bir köyünde istanbul şivesiyle konuşmaları filmin samimiyetini zedelemiş durumda,ayrıca bir sahne varki arkada bir tahta kapı üzerinde kapı numarası 17 yazıyor,yani o dönemler arapça yazılıp osmanlıca konuşulan ülkemde,,,Yinede görülmesi gidilmesi gerekir diye düşünüyorum...
Filmi beğenmekten öte duygular yaşadım. Keşke çocuklarımıza çekilen sıkıntıların boşa gitmediğini söyleyebilsem...Bu ülke insanı bunları hak etmiyor.Hala annelerimiz ağlıyorsa nasıl derim kanlarınız boşa akmadı diye...Filmi izlerken çok ağladım . İzlemesini özellikle gençlere tavsiye ediyorum. Bu vatan size emanet...Filmi okullarda izletmeli diye düşünüyorum .Ben izleteceğim...
Önünde şapka çıkarılası ve ayakta alkışlanılası bir film. Her sahnesi ağlattı. Uzun zamandır ilk defa bu kadar hüzünlendim. Oyuncuların rollerini yaşayarak oynaması da ayrıca takdire değer zaten. Özge Özberk'in oyunculuğunu da oldum olası beğenmişimdir zaten.
bu film recep ivedikle birlikte vizyona girdi nsl böyle bi hata yapıldı anlamıyorum bzm gençlerimizin aklından recep ivedk warken bu filme gtmek geçmez :(
çok güzel bir konu fakat çok kötü bir film bence.çok daha etkileyici çekilebilirdi.özellikle donma sahnelerinin biraz daha etkileyivi olmasını beklerdim veya o eşkiyalara vurulan darbeyi göstermelerini.onuda geçtim 3 ay savaş olmuş bari 2 tane düşman askeri gösterselerdi.evet konu bu değil ama bence çok daha etkileyici olurdu.bu arada tüm oyuncuları kutlamamak imkansız.süperlerdi herbiri
filmin konusu gerçekten çok güzel..fakat bu güzel konunun iyi değerlendirilemediğini düşünüyorum..çok çok daha güzel, daha etkileyici bir şekilde yansıtılabilirdi..ulak’taki çocuk oyuncuların başarısını bu filmde oynayan çocuk oyuncularda bulmak çok güç..eksik kalan, seyirciye iyi aktarılamayan pek çok bölüm var..tüm bunlara rağmen yine de izlenilmesi gereken bir film diye düşünüyorum..bu tarz filmler, çok daha iyi bir yönetmenlikle sinemamızda daha fazla yer almalı..çünkü bizim tarihimiz defalarca izlediğimiz amerikan savaş filmlerinden kat be kat daha şanlı bir tarih..