hasanyildiz
1 değerlendirme
19 Mart 2020 tarihinde eklendi
Sakin ve akıcı bir senaryoya sahip güzel bir film. Kafa yormayan ve rahatlamak için film izlemek isteyenler için önerilir. Filmde azim ve kararlılığı, mücadeleyi ve fedakarlık duygularını çoğunlukla görebilirsiniz. Tarih kitaplarında, omuzunda tüfek taşıyarak cepheye düşmanla mücadeleye giden çocukları/şehitlerimizi görmüşüzdür. Bu filmde ise cephede mücadele veren kahramanlarımızın yaşadığı teçhizat sorununu gidermek için yardım yapılacak, fakat bu yardımları iletecek kimse yok çünkü bölgede çocuk ve yaşlılar dışında kimse kalmamıştır. Küçük cocuklar büyük bir kahramanlığın adımını burada atmışlardır... Devamını merak edenler filmi izlesinler. :)
o fedakar kahramanlar bilsinler ki hiç bir emekleri zayii olmamıştır ve dünya durdukça zayii olmayacaktır. Ne denilebilir ki bundan öte? Hangi cümleler anlatabilir hangi kameralar çekebilir böyle bir acıyı? Gerçek bir tarihsel olaydan yola çıkılarak bu film çekilen acıların ne kadarını yansıtabilir ki bize? 2 saatlik filmde gözlerimiz dolduktan sonra hayatımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz oysa orda sadece 22 aile evladlarını görebildi yeniden.Emin olun abd yahut avrupa ülkelerinin böylsi bir kahramanlık öyküsü olsa yüzlerce kez sinema filmlriyle, dizi filmleriyle, kitaplarıyla ve belgeselleriyle bu olayı günümüze yansıtmıştı oysa biz böyle bir kahramanlık hikayesini bile 2007 yılında çekilen bir filmle öğreniyoruz. Özge özberk her zamanki gibi kalitesini belli etmiş ve oyunculuğunun hakkını vermiş. Kalitesi tartışılmaz bir isim. Filmin müziğiyse insana farklı duygular yaşatıyor. Konusyla, Müziğiyle ve oyuncularıyla harikulade bir film.
"Başka ülkelerin tarihlerini öğrenmektense kendi tarihimi çocuklarıma öğretirim" diyen kişilerin buluştuğ, asla kâr amacı güdülmeden yapılmış (bana kalırsa) yegane Türk filmi...
Milli duyguları coşturan etkili bir dönem filmi.. oyuncular çok başarılı özellikle özge özberk, burak sergen ve tüm çocuk oyuncular.. muhakkak izlenmeli
Nasıl ki her genç vatandaşımızın (Türk, Kürt, Ermeni, Çerkez, Laz vs.) gitmesi gereken yerler arasında Çanakkaleyi gösteriyorsak; 120 filminin de bütün okullarda bir defaya mahsus da olsa tüm öğrencilere gösterilmesi gerektiği fikrindeyim. Milli birlik ve bütünlüğümüzün vazgeçilmez olduğunun farkına daha iyi varıyoruz
mükemmel bir film.gerçek olmayan filmleri seyredip onlar gibi olmamış diyorsa Türk vatandaşı bu sözlerim sizlere,bu film gerçek bir olaydır.İnanılması güç ama neyazıkki yaşanmıştır.amerika nın yada diğer ülkelerin yaşanmamış saçma sapan uydurma zafer hikayeleri gibi değildir.Türk cumhuriyeti nin nasıl kurulduğunu görüp,biraz bize ders çıkartırıyorsa bence gözyaşlarını boğulmaktan öte hıçkıra hıçkıra ağlamalıyız.
Gerçekten şimdiye kadar etkilendiğim ender filmlerden birisi. Müzikleri kesinlikle çok uyumlu ve güzel. Özhan Ereni çok başarılı buldum. Biz okulda öğrencilerimize izlettik ve bundan dolayı mutluyuz ;)10/10
Geçmişe ayna tutan değerli filmlerden bir tanesi.Her Türkün izlemesi gerek diye düşünüyorum.Özellikle tarih derslerini daha cazip hale getirmek için bu tür filmler okullarda izlet(tir)ilmeli.
cok guzel bir fim gercekten....buralara nasıl gelmişiz ne fedakarlıklarla gelmişiz.cok guzel bi anlatım sekli var....begenmeyenlerin dusuncesinde ne var bilmek gerekir.....aglamak yada gulmek demek filmin guzel oldugunu anlatmıyor olabilir ancaak....bu filmi izleyip de gozleri dolmayan kişi yoktur derim...ben varsa da kendine bi onyargıyla baksın...ben kimim diye...