JeanClaudeVanDamme
1.209 değerlendirmeler
11 Mart 2012 tarihinde eklendi
Şimdiye kadar izlediğiniz korku ve gerilim filmlerini [Rec] ve Paranormal Activity de dahil olmak üzere bir kenara bırakıp korkmamak üzere kendinizi şartlandırmaktan vazgeçin.Tek başınıza izleyip izlememek konusunda da iyi düşünün.The Fourth Kind daha önce hiç yaşamadığınız bir tecrübe olacak.Gerçekten muazzam bir başarı.
Filmi izlemeden önce sadece korku filmi oldugunu biliyordum ve içerigi hakkinda bir bilgim yoktu.Filme basladigimda ilk 15 dakikada belgesel mi izliyorum yoksa dedim,ve gizemle karisik gerilim yavas yavas artti,gece izlememin etkisiyle hafiften kötüde olmaya basladim.Filmi zar zorda olsa bitirdim,sonra ' lan yoksa,gerçek miydi bunlar' dedim.Hemen açtim interneti,biraz arastirinca aslinda olaylarin kurgu oldugunu anladimda biraz rahatladim;ama o gece hala uyumakta baya baya zorlandim.Etkisini daha fazla hissetmek istiyosaniz film hakkinda arastirma yapmadan gidin.
Beklenmedik derecede insanı geren bir yapım olmuş.Özellikle uzaylıların varlığına inanıyorsanız bu filmi kaçırmayın derim.Gece izlerseniz sizi rahatsız edebilir.
Belgesel mantığında yapılmış röportajlar ve gerçek kayıtlar olarak lanse edilmiş görüntülerin kurgusallıkla birleşiminin verdiği gerilim ciddi düzeyde yüksek.İnanıp inanmamak tamamiyle bugüne dek yaşandıysa veya tecrübe edinildiyse yapılacak bir olay.Dolayısıyla korkan seyirci korkmayan seyirci olarak ikiye ayrılması çok normal.Gerçek ise evet etkileyici olmuş-kişisel inançlarımla izlediğimde bende ki etkiyi dürtüledi açıkçası fakat bozulan görüntülerin olduğu iddialı sahneler ister istemez şüpheye yol açsada yinede izlenilebilir.8/10
The Fourth Kind,Paranormal Activity,The Blair Witch Project,Lake Mungo aynı türde filmler gerçekçilik bana göre sadece filmden ibaret ama baya bi geriyo...(Bu arada Lake Mungo daha izlemedim izleynice ona da bakacağız)Filme gelince 7 puan...
Uzaylılar ya da daha açık olacak olursa evrende bu dünya dışından varlıkların olduğuna inananlar için bu film resmen koltuklara çivileyici cinsten :) İnanmayanlar zaten izlemese de olur. İzletilen videoların ve seans görüntülerinin gerçek olması da işin dikkat çeken başka bir yanı. notum:8/10
Alaskalı bir psikiyatristin tedavi etmek için uğraştığı hastalarının rüyalarında bir beyaz baykuş görmeleriyle başlayan ve insanların kaybolmaları ile devam eden olaylar zincirinde kocasıda bir cinayete kurban giden Doktorun kendisininde şerif tarafından suçlanmaya başladığı bir bilim kurgu-belgesel karışımı film...Paranormal Aktivitelere nazire yaparcasına güzel bir film ancak yine sonundan işi biraz kaçırıp tam not alamıyor ama güzel film..10 üzerinden 7... Milla Jovoviç gerçekten güzel oynamış...Fakat gerçek doktorun üstüne rol yapamaz...Müthiş bir kadın, olayları anlatışını dinlerken tüyleriniz diken diken oluyor...
ya gerçekten var mı acaba bu kadın o mu.. yoksaa kurgu mu hepsi bunların.. çok merak ettim. bilgisi olan var ? film çok etkiledi beni paranormal i beğenenler bunu zirveye koymalı, beğenmeyenlerde bunu beğenceklerini düşüyorum :)
Filmi gercekten cok begendim.Bir korku filminde beni etkileyen ön önemli unsur,filmin verdiği gizemdir.Bu da bu filmde fazlasıyla mevcuttu.İzleyiciyi korkutan unsur buydu zaten.Filmdeki dialogları cok basarılı buldum.Bazı yerlerde biraz uzatılmış olsada,konusmaların verdiği gizem beni etkiledi..Filmin giriş ve sonuç bölümünü bende cok begendim.Baslarındaki konusmalar,iyi bir gerilim-gizem havası verdi. Filme göre uzaylılar var ve insanlar uyuduklarında onların kontrolü altına alıyor.İnsanlar icin bunu en korkutucu yanı;ortaya cıkmaları ,gözükmeleri ve insanları ele geçirmeleri.Bu olay da gercekleşiyor zaten.Bilim insanlarının yıllrca rastlanan bu garip olayları araştımalarını anlatyor.Belgesel gibi bir havası var.Senaryo ya baktıgımız da gercekten yaratıcı ve ilgi cekici buldum.Filmin kurgusu ise cok basarılıydı..Bazı sahneler ise ürkütücüydü..Basarılı buldugum ve izlenmesini düşündügüm bir film.Tavsiye ederim ...10/7.5
filmi yeni izledim. ve gerçekten çok ilginç özellikle filmin gerçek görüntülerle desteklenmiş olması çok gerçekçi yapıyor. ve izlerken inanmaya başlıyorsunuz.çok korkutucu sahneler yok ama film çok ilginç. sahsen uzaylılara inanmayan biri olarak hafiften olabilir demeye başladım. sinemalık bir film değil ama kesin izleyin.