passiflora-16
11 Eylül 2009 tarihinde eklendi
arkaşdmla sinemya gitmştk düşündk nereye girsek diye sonra üç maymunu görk dedk o kadar ödül aldı güzeldir kesn diye ama girdğimzde paramzn boşa gittiğini anladık ve bari zamanımz gitmesn diyerek 1. yarıda çıktık halende sonunun nasıl bittiğini bilmiyrm merakta etmiyrm..
ya inanın aklım almıyor bukadar sıradan bukadar basit bir senaryo ile nasıl izleyicinin karşısına çıkıyorlar filmin başı zaten bir felaket iki saat karanlık yolda ne olacak diye bekle dur. konu vasat görüntü vasat,resmen insanı bunaltan bir film yazık valla.
Bu filmle bu yılın oscarlarında yabancı film dalında aday olmaya çalıştık ve beklentimiz vardı bu yönde.Ama 3.tura kadar çıkıp oradan elendi.Filmi geçen akşam izledim de 3.tura kadar gelmesi bile şaşırtıcı.Kesinlikle güzel bir film olmamış.Nasıl bu filmle aday olmayı bekledik anlayabilmiş değilim.Türk sinemamız yukarlara çıkmasını belli yerlere gelmesini istiyoruz ama sanki gittikçe kötüye gidiyor Undecided
Film çok durağan,senaryo basit bir senaryo.Valla küçük emrah filmlerine benzer bir senaryo ama Emrahın filmleri bile daha içten daha güzeldi.Bir de Emrah arkadan bir şarkı patlatıyordu ortam iyice duygusallaşıyordu kendimize geliyorduk hınk Bunda o bile yok ya Undecided Filmin tek takdire şayan tarafı görüntü yönetmeninin başarısı bence Roll Eyes Görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki güzel bir iş çıkarmış böylesi durgun ve vasat filmde.Açılar güzeldi ama filmi kurtarmaya yetmiyor tabi
aldığı ödülleri fazlasıyla hak eden bir film...aksiyon beklerseniz tabii ki hayal kırıklığına uğrarsınız, ama günümüz aile içi karmaşalarını çok güzel ele almış fazlasıyla sarsıcı bir film bence...puanım 10
yavuz bingöl muthiş bir performans sergilemiş..umarım insanlar kafalarındaki önyargılarını kaldırarak bu filme gider..çünkü baş yapıt denilebilecek bi iş çıkarmış nuri bilge ceylan ve tüm ekibi..kutlarım..
yeşilçam ödüllerinde bu filme 6 dalda ödül verdiler biri de 2008 in en iyi en iyi filmi ödülü.Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve birazcık düşünün 2008 in en iyi 3 filminden biri bile olabilirmi? bu bakışmaları,bu ağır çekim sahneleri,sadece 4 kişiyle (ki biride filmin senaristlerinden) çekilen bu filmin bu kadar çok ödül almasının sebebi acaba Nuri Bilge Ceylana cannes film festivalinden gelen ödülün eleştirmenlerde bıraktığı torpilmi? Kral Çıplak bu film güzel bir fotoğraf sergisi olur ama En İyi Film falan değildir olamazda bence.Filmden sıkılmayan biri(gerçekten dürüstçe sıkılmayan biri) öne çıksın,parmak kaldırsın ve anlatsın.
gene klasik bir nuri bilge ceylan filmi.gene çok durağan.oturup film ne zaman biteecek diye düşşünmemek elde değil.çok az sayıda diyalog bir sahnenin bir fotoğraf karasi şeklinde çok uzun sürmesi bile filmi beğenmememin başlıca sebepleri.renkler ve zevkler tartışılmaz.
Üç Maymun filminde açıkçası çok büyük bir hikaye göremedim oyunculuk ve çekim açısından bilmediğimiz bi dil kullanıp oynamışlarsa ve ödüllerdeki başarısı burdan geliyosa ben cahilim pardon ama filmde bari ikili dialogları kısa tutacaksaydınız bunlarıda etkili olarak yazsaydınız filmde oynanacak konu sayısı az onuda zamana yayarak uzun uzun çekmişler.Aynı hikaye anca kısa film yarışmasında oda kısa kısa oynayarak ödül kazanır.
bir film ancak bu kadar saçma ve vakit kaybı olabilir o 2 saatimi geri istiyorum bu kadar anlamsız ve bu kadar kötü bi final olamazdı 10 üzerinden 1 vermek bile puan bu filme. sıfırrrr
Filme eleştiri olarak yazılanların tümü minimalist bir filmde olması gereken özelliklerdir. Yani Nuri Bilge Ceylanın sinema tarzının gerekleri... Sanat akımlarından haberi olmadan, hele hele gittiği filmin nasıl bir tarz olduğunu bilmeden yorum yapanlar; biraz daha araştırmacı olun. ;) Ya da bir sonraki film seçiminizde bu akımdan bir filmi tercih etmeyin.
Bir NBC fanı olarak, Uzak kadar olmasa da gayet başarılı bir filmdi.
Arkadaş biliyomusun bu film mi?duydun mu?gittiği festivalinden,ödülünden,yönetmeninden haberin var mı?o zaman git filme ondan sonra kendin karar ver iyi mi kötü mü die burda ki yorumlara aldırma kötüde olsa iyide olsa sana sen karlı çıkarsın.Bu film dram konulu bir film ağır ve duygulara yönelmesi kadar doğal bir şey olamaz.Filmin sonunda yanılmıyorsam 6-7 oyuncunun adı geçiyordu burdanda oyunculara ne kadar yüklenildği gösterir ki oyuncularda sonuna kadar hakkını vermişler burası tartışmasız.oyunculuğun yanında çekimlerin de çok kaliteli olduğunu ve bunda yönetmenin ustalıklarını farkediyosunuz.konusu ise biraz ağır,üç maymunu yaşayan bir aile ama birbirinden kopamayan..sakın türk sinemamıza katkı yapmasını düşündüğünüz bir transformers yada bir bond beklemeyin ancak bizi cannes da ödülünü alırken bırakın filmin sanatsal katkısını yaptığı konuşmasıyla zaten yapabilceği katkının ötesine gitmiş ödülüylede pekiştirmiş bir yönetmenin filminden boş 2 saat çıkar süphesine düşmeyin!
Yavuz Bingöl ve türevlerini artık ne müzik adamı olarak nitelendirmek mümkün ne de oyuncu.(zaten oyuncu diyemem de müzisyenliğini de yitirdi bana göre)İki arada sıkışmış insanlara en güzel örnek..
izlediğim en kötü filmlerden biriydi. tamamen zaman kaybı. film başlıyor karanlık bi ortam bitiyor karanlık. tam biraz haraket geliyor diyorsun ama fiyasko.