ozlem-ustun
11 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Film hakkındaki düşüncelerimi yazmadan önce filmlere yazılan yorumlar hakkında bir kaç söz söylemek istiyorum.Bir filmi beğenmesenizde "bu filmi sakın izlemeyin" demenin tamamen bencillik olduğunu ve bunun bir yorum olmadığını düşünüyorum.Filmi beğenmediysen ayakları yere basan eleştiriler yaz ki bizde dikkate alalım üzerinde konuşabilelim.
Bence film amacına ulaşmış.3 maymun olmak hakkında kendi düşüncelerimi sorgulatan,aynı aile içinde birbirine bu kadar yakın ama aynı zamanda uzak sıradan insanların hikayesi...bizim gibi.
herkes sinema eleştirmeni olmuş yorum yapmış.herkes sinema zevkine göre yorum yapıyor kim ne karışır. sanki bu işten herkes çok anlıyor da.filme gelince, diyalog istemem, fazla olaya gerek yok, durağan olsun diyorsanız izleyin. bana göre değil ve filmdeki diyalog sahnelerini toplasan 15 20 dk belki sürer. kısaca kötü.
bomboş bir film ney yani bu allaşkına bu filimmi yaaa üfff bu enteller ne taraflarıyla algılıolar bu filmi ben anlamıorum vallahi yani bu filme ne yorum yapılır birie sölesin bana nolur
bir film kötü olurda bu kadar olmaz ya bunedir gidelim bir yönetmenin ödül aldıgı filmi izleyeyelim dedik sıkıntıdan uyuya kalmışız yarıda da terk ettik
bir daha nuri bilge ceylanın hiç bir filminin afişine bile bakmayacagım
o en iyi yönetmen ödülü veren jurininde ellerinden öperim mükemmel bir saçmalık olmuş
Nuri bilge nin izlediğim 4. filmi ve en iyisiydi filmdeki görüntülr çok iyiydi renkler ve ses efektleri çok iyi kullanılmış ve bunların dışında karakterlerin duygularını oyuncular çok çok iyi vermişler rıfat sungar hatice aslanın performansları olağanüstüydü ve bu film bence en iyi yabancı film dalında aday olma şerefine erişicek 107
yıllarca küçük emrah filmlerini tiiye almışız yazık etmişiz !! konuyu tartışmıyorum ama günümüzde işleniş diyaloglar oyunculuklar kurgu gerçekten oscarı bırakın yeşil çam ödüllerine aday olmayı bile haketmiyor. gönül isterdi ülkemin filmine 8-9-10 vereyim ama bu film 3 maymunun payına eşit düşsün hak geçmesin diye 3/10 veriyorum.
Bu çekilen şeyden sadece film olmaz... Filmden başka her şey olur. Durağan, sıkıcı, sınırlı diyaloglara sahip, basit ve sıradan bir konuya sahip, tam bir türkmax filmi...
Bu filme gelene kadar nice güzel türk filmlerimiz var...
Filmi beğenmeyen arkadaşlar aksiyon arıyo olabilirler o tarz bişe arıyosanız izlemeyin derim.Film boyunca güneş hiç doğmadı ve 4-5 oyuncu var tam istediğim gibi.ve özellikle finale bayıldım.10 numara film !
arkdaslar bu film nasıl ödül alır falan diyosunuz..filmi bende begenmedim ama film "en iyi yönetmen" ödülü aldı..ki bence sonuna kadar hak ediyor..mükemmel bir cekim mükemmel bir yönetmenlik..ben bu filmi baska bir yönetmen cekse 6 puan verirdim ama nuri bilge ceylan icin 8 puan veriyorum..
film cok yavastı gercekten..bu yönü beni sıktı..ama yavuz bingöl ün oyunculugu ummadıgım kadar iyiydi.. bence izlemeye deger..ve tekrar söylüyorum nuri bilge ceylan harika bir iş cıkarmıs..
öncelikle bir nuri bilge ceylan hayranı olarak filmden daha fazlasını beklediğimi itiraf etmeliyim senaryodaki bütün aksaklıklarına ve mantıksal tutarsızlıklarına ragmen filmin görsel gücü kendisine hayran bırakıyor zaman zaman tekrara düşen sahneleri hala uzak ın şöhretınden yıyormuş imajı versede bence izlenmeye değer bir yapım
Oldum olası bu tarz filmlerden haz etmemişimdir.Sanatsal filmler olarak kabul edilipte her daim izleyiciyi bunaltan yapımlardır.
Bu filmi izlemeye başladığımda da daha baştan anladım,kesin renksiz,hemen hemen hiç diyalog içermeyecek,pek bir olay olmayacak,anlamsız bir sonla bitecek,müziksiz,tatsız tuzsuz bir şey olacak gibiydi...
Ki öyle de oldu.Fakat itiraf etmeliyim böylesi filmleri izlerken çok daha fazla sıkılırdım,bunu en azından sonuna kadar kopmadan izleyebildim.O da herhal filmin doğallığı ile alakalıydı.
Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; bu filmde ne Yavuz Bingöl,ne de Hatice Aslanın oyunculuğu; bana göre o Seçime adaylığını koyan,Politika peşinde koşan adamın oyunculuğu çok doğaldı,harika bir performans göstermiş.
Sonuç olarak kesinlikle iyi bir film değil ama kötü de değil,vasat yapımlardan.İzleseniz de izlemeseniz de bir şey kaybetmezsiniz,daha çok bu tarzda filmleri sevenlerin ilgisini çekecek yapımlardan...