ozgurblk
18 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Abi dehşete kapılıyorum yaaa.bu nasıl oscarlık bir film ,nasıl bu puanı almış inanamıyorum.bana bir daha türk filmi seyretmeyeceğim dedirten bir film.filmde doğru düzgün ne konu var ne konuşma var ne diyalog var,bitsin diye dua ediyorsunuz..biri izah etsin bana bu filmin neresi güzel..
Filmi hiç mi hiç beğenmedim.Film boyunca ayak sesleri ve kapı gıcırtılaından başka bişey duymadım.Tabi arada bir oyuncular da nadir de olsa konuşuyorlardı.Zamanınıza yazık derim.Konusu basitti.Film bitince aa film bittii mi diyorsunuz.10 Üzerinde 3 benim puanım.
Beğenmedim.Hatta hayal kırıklığı yaşadım.İzleyen pek çok kişiyle görüştüm,aynı kanıdalar.Kime nasıl hitap etti de,çok beğenildi bilmiyorum.Hatta oskara aday olmuş,şaşkınım...Emeğine sağlık oynayanların,yönetenlerin,emekçilerin...ama...Film sahiden o kadar vasatki,pek çok insan neden bu kadar büyütüldüğünü anlayamadığımızdan,kendimizin yetersiz olduğunu düşünmeye başladık.Gerçekçi olmakta fayda var:İyi değil!
Bu filmle bu yılın oscarlarında yabancı film dalında aday olmaya çalıştık ve beklentimiz vardı bu yönde.Ama 3.tura kadar çıkıp oradan elendi.Filmi geçen akşam izledim de 3.tura kadar gelmesi bile şaşırtıcı.Kesinlikle güzel bir film olmamış.Nasıl bu filmle aday olmayı bekledik anlayabilmiş değilim.Türk sinemamız yukarlara çıkmasını belli yerlere gelmesini istiyoruz ama sanki gittikçe kötüye gidiyor Undecided
Film çok durağan,senaryo basit bir senaryo.Valla küçük emrah filmlerine benzer bir senaryo ama Emrahın filmleri bile daha içten daha güzeldi.Bir de Emrah arkadan bir şarkı patlatıyordu ortam iyice duygusallaşıyordu kendimize geliyorduk hınk Bunda o bile yok ya Undecided Filmin tek takdire şayan tarafı görüntü yönetmeninin başarısı bence Roll Eyes Görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki güzel bir iş çıkarmış böylesi durgun ve vasat filmde.Açılar güzeldi ama filmi kurtarmaya yetmiyor tabi
bomboş bir film ney yani bu allaşkına bu filimmi yaaa üfff bu enteller ne taraflarıyla algılıolar bu filmi ben anlamıorum vallahi yani bu filme ne yorum yapılır birie sölesin bana nolur
okadar basit ki bir konuyu filmin sonuna kadar hiç konuşmadan bitirdiler. nasıl ödül aldı bu film anlayamadım ve sonu iğrenç bitiyor filmin.. çok dandik kesinlikle zaman kaybı olarak değerlendiriyorum
Filmi dün akşam büyük umutlarla izlemeye başladım.Açıkçası Ceylanın Mayıs Sıkıntısı ve Uzak adlı başyapıtlarının yanında çok zayıf buldum.Yönetmenin eski tarzı daha iyiydi.Oyunculuk ve senaryo çok zayıf.Ceylanın görsel ustalığı bu yapıma yansımamış.2007 yılında DVD den izlediğim Uzak adlı şaheserin hala etkisindeyim.Muhteşem İstanbul manzaraları ve Mehmet Emin Toprak ve Muzafffer Özdemirin oyunvulukları harikaydı.Umarım yönetmen eski tarzına döner.
Seslendirme çok kötü, hiç hareket yok, sanki fotoğraf karelerini izler ve ek olarak seslendirme yapılmış gibi. Daha net olacak şekilde karikatür ve üzerine eklenmiş seslendirme gibi. Çok durağan bir film ben beğenmedim. İyi ki sinemaya girmemişim.
Tam bir fiyasko... uyumak için süper bi film...Filmde tek dikkati mi çeken, bayanın telefon çalıyor melodi Yıldız Tilbe, o da ne telefonun mp3 özelliği yok... Eski model bi telefon ama melodisi Yıldız Tilbe...Bak sen şu işe... geri kalan kısmında uyumamak için zorladım kendimi...