Gürkan A.
27 Temmuz 2020 tarihinde eklendi
Nuri Bilge Ceylan filmleri kazı çalışmasi gibi hem izlemek gereksiz hem izlemeden duramiyorsun klasik bir örnek bu filmde Bence yetersiz ama vakit varsa izlenebilir
15 dakikalik bir senaryoyu 110 dakikada anlatmaya calismalari sonucu ortaya insani kabiz eden ve gecmek bitmeyen kareler esliginde izliyoruz filmi. Konu kötü degil ama kendisine "ben sabir tasiyim" diyen varsa oturup izleyebilir.. :) Ayrica Cannes film festivalindekiler nasil bu filme katlanmislar ve ödül vermisler hala anlamis degilim... :s
Yok kardeşim bu kadar övdüğünüz film bu mu'Bitsinde kapatayım dedim açıkcası filmi beğenenlere birşey diyemem herkesin film anlayışı farklıdır ; ama ben açıkcası beğenmedim çok durağan gelişiyor olaylar , sıkıcı buldum . Puanım 5 :(
ya arkadaslar bu fılm bı cok yerden odul aldı.bizlere kalsa fılmı sınemalara bıle sokmayın yayından kaldırın dıyececegiz... bu ne kostek ya yanı sankı herkez yorumcu sınema yazarı oldu..bu fılm kendı yapımımız bıraz destek olun ya belkı fılm oskar kazanacak ama biz bu fılmi yerın dıbıne sokuoruz. kendi fılmımıze yabancılar bızden daha cok destek verıo bu nasıl bı tezat anlamadım...
ya yorumları okudumda..bakın filmin konusu süper zaten bu konu senaryosu renkli işlenemzdi..zten konu bi aldatmaca üzerinde yogunlaşmış..filmin adında olduğu gibi **üç maymun*görmücen, konuşmucan, duymucan**nuri bilge ceylan a haksızlık olmuş..görüntüde ve senaryoda oscarlıkdıı..sağlık olsunn yinde onu seviyoz hep seveceğiz
bu nasıl bir film türk aile yapısını kötüleyen felaket bir gösterim.Filmde toplasan 100 cümle kurulmuş onun da yüzde doksanı küfür.bu filme yorum yazmış olmam bile zaman kaybı ama izlemek iteyenler neyle karşılaşacağını bilmesi için yazıyorum.
yıllarca küçük emrah filmlerini tiiye almışız yazık etmişiz !! konuyu tartışmıyorum ama günümüzde işleniş diyaloglar oyunculuklar kurgu gerçekten oscarı bırakın yeşil çam ödüllerine aday olmayı bile haketmiyor. gönül isterdi ülkemin filmine 8-9-10 vereyim ama bu film 3 maymunun payına eşit düşsün hak geçmesin diye 3/10 veriyorum.
Nurü Bilge Ceylanın Cannesda aldığı ödül ve sonrasında söylediği sözler göğsümüzü kabarttı ama bu film gerçekten kötü. Çok fazla sayıda film izledim bu film izlediğim en sıkıcı ve saçma filmlerden biriydi.
yeşilçam ödüllerinde bu filme 6 dalda ödül verdiler biri de 2008 in en iyi en iyi filmi ödülü.Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve birazcık düşünün 2008 in en iyi 3 filminden biri bile olabilirmi? bu bakışmaları,bu ağır çekim sahneleri,sadece 4 kişiyle (ki biride filmin senaristlerinden) çekilen bu filmin bu kadar çok ödül almasının sebebi acaba Nuri Bilge Ceylana cannes film festivalinden gelen ödülün eleştirmenlerde bıraktığı torpilmi? Kral Çıplak bu film güzel bir fotoğraf sergisi olur ama En İyi Film falan değildir olamazda bence.Filmden sıkılmayan biri(gerçekten dürüstçe sıkılmayan biri) öne çıksın,parmak kaldırsın ve anlatsın.
Film çok ağır ilerliyor ve insanı bir noktadan sonra filmden koparıyor.Her ne kadar NBCa Cannesda Ödül almasına sebep olsada ben filmi beğenmedim.Konu sade ve basit, filmi mimiklerle bazı duyguları verme adına dakikalarca oyuncuların suratına odaklanmalar beni fazlaca bunalttı sinemada.Oyunculuklar ve görüntüler güzeldi...Ama filme bunlardan başka izlenecek hiçbir şey yok...10/6