cuneytbaskaya
7 Ocak 2009 tarihinde eklendi
Filmi izlemeden önce büyük beklentilerim vardı yönetmenden ve senaryodan,ama malesef film çok vasattı ve bunun yanısıra oyunculuklar da vasattı.Bu filmin nasıl olupta uluslar arası bir festivalde ödül aldığını hala anlamakta güçlük çekiyorum.Tamam yerli film olması hasebiyle ödül alması Türk sinaması adına sevindirici ancak keşke daha iyi işler ortaya çıkarabilse bizim yönetmen yapımcı ve oyuncularımız ve senaristler daha kaliteli hikayeler çıkarsalar ortaya.
öncelikle bir nuri bilge ceylan hayranı olarak filmden daha fazlasını beklediğimi itiraf etmeliyim senaryodaki bütün aksaklıklarına ve mantıksal tutarsızlıklarına ragmen filmin görsel gücü kendisine hayran bırakıyor zaman zaman tekrara düşen sahneleri hala uzak ın şöhretınden yıyormuş imajı versede bence izlenmeye değer bir yapım
Film hakkındaki düşüncelerimi yazmadan önce filmlere yazılan yorumlar hakkında bir kaç söz söylemek istiyorum.Bir filmi beğenmesenizde "bu filmi sakın izlemeyin" demenin tamamen bencillik olduğunu ve bunun bir yorum olmadığını düşünüyorum.Filmi beğenmediysen ayakları yere basan eleştiriler yaz ki bizde dikkate alalım üzerinde konuşabilelim.
Bence film amacına ulaşmış.3 maymun olmak hakkında kendi düşüncelerimi sorgulatan,aynı aile içinde birbirine bu kadar yakın ama aynı zamanda uzak sıradan insanların hikayesi...bizim gibi.
Farkında olmadan paranın tutsağı olmak, hayat, değer ve kaygılardan para karşılığında vazgeçebilmek üzerine çok inandırıcı bir film. İşin ilginci büyük bir eleştiri yapılsa da yine de filmin gelişimi sırasında hiçbir karakter yargılanmıyor. Şöför hayatının para uğruna 9 aylık bölümünden, çocuk araba uğruna kendi değerlerinden (ses çıkarmayarak) vazgeçiyor, kadın da güçlü bir burjuvaya duyulan özentiyle karışık aşka düşüyor. Ama bu aşkın da paralı ve burjuva bir kişiye duyulması tesadüf değil filmde. Ceylan kimseyi yargılayarak anlatmasa da, nasıl başarıyorsa, sonda herkesin (ve bizlerin) içine düştüğü tuzak ve çirkinlik gözler önüne seriliyor. Karakterlerin dönüşümü, yargı ya da iyi-kötü ayrımı yapmadan, doğal bir değişim süreci içinde anlatılmış. Çok etkileyici bir film. Sinemadan çıktığımızda arkadaş grubumuzda herbirimiz kaç yıllık maymun olduğumuzu birbirimize sorduk, derin düşüncelere daldık. Bu yönetmende metafiziksel bir boyut da var. Film sonunda evrene salınan bir enerjinin kendini tekrar ederek bir döngüye girmesini çok güzel anlatıyor. Anda kalan ve beklentileri olmayan çaycının, parayla sağlanan güvenli bir düzen uğruna andan çıkmasının anlatıldığı iki üç saniye de ayrıntının ötesinde.
filmi altın portakal film festivalinde türkiyede yapılan ilk gösterimde,hemde jürinin katılımıyla izlemek beni mutlu etsede film açıkçası pek tatmin etmedi.Neden derseniz NBC filmin konusundan çok görüntülere önem veriyor,kadrajlar olsun ışık kullanımı olsun gerçekten çok kaliteli fakat filmin konusu ne anlatıyor.Diğer filmlerine nazaran daha fazla konuya önem vermiş fakat size şöyle söylerebilirim bu konu Yılmaz Güneyin Baba filmindeki konunun hemen hemen aynısı.Filmin bazı açılardan zayıf olması nedeniyle zaten altınportakal jürisi sadece en iyi efekt ödülünü verdi filme.10/7
Nuri bilge nin izlediğim 4. filmi ve en iyisiydi filmdeki görüntülr çok iyiydi renkler ve ses efektleri çok iyi kullanılmış ve bunların dışında karakterlerin duygularını oyuncular çok çok iyi vermişler rıfat sungar hatice aslanın performansları olağanüstüydü ve bu film bence en iyi yabancı film dalında aday olma şerefine erişicek 107
oyunculuk,yönetmenlik,filmin atmosferi mükemmel fakat senaryo ve filmin önermesi uzaktaki kadar gözalıcı,etkileyici değildi bence.yine de film oldukça başarılı ve övgüyü hakediyor.nuri bilge ceylan türk sineması için gurur kaynağı.