rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
6 Haziran 2011 tarihinde eklendi
filmin konusu ilgimi çekmişti ve içgüdüsel olarak beğeneceğimi tahmin ediyordum ancak bu kadar güzel olduğunu düşünemezdim.film kısacık süresi içinde sizlere sade ama sonuna kadar izlenebilir ve etkili bir anlatım sunuyor,o kadar karmaşaya rağmen her sorunun cevabını veriyor, havada kalan bir şey yok,pek çok sürprizle şaşırtıyor sizleri.üstelik buradaki sürprizler için dünya üzerindeki tek sinema izleyicisi bile "filmin ortalarında tahmin etmiştim,sürprizi kalmadı" gibi cümleler kuramaz.beklenmedik pek çok olay var gerçekten özellikle finale doğru.oyuncular çok uyumlu seçilmiş,mekan iyi kullanılmış.sonuçta arka planda kalmış ancak bana göre kesinlikle kaliteli bir yapı ortaya çıkmış.bu tarz gizem hikayelerini ve bilmeceleri sevenler kesinlikle memnun kalacaktır.içtenlikle öneriyorum fermats roomu.başarılı.
Matematik tarihinde hep bir gizem,çözülemeyen soruların baş rol oyuncusu olmuştur hep asal sayılar.Öyle bir güçki bu sayılar,insan hayatının rakamlar karşısında pek de önemli olmadığını sunuyor bize.Film buna güzel değinmiş,ayrıca filmde yaşlı adam tarafından ispatlanan Goldbach kesitiriminin,gerçek hayatta henüz genel kabül görmüş bir ispatı verilememiştir.
Filmdeki bi kaç mantık hatası görmezden gelinirse güzeldi beğendim. Akıcı ve ilgi çekiciydi. Ama maalesef mantık hatalarını görmezden gelemiyorum :)) en basitinden ellerindeki telefonla neden polisi aramıyolar. Fermat(roman)ın bi telefonu açması bu kadar mı zor olur :) bu ve bunun gibi bi kaç basit hata filmin kalitesini düşürürken finaldeki çıkış iyice düşürdü filmi. Final çok basit ve baştan savma olmuş. Gizem kısmı oldukça iyiyken gerilimi iyi verememişler hiç kapanda kısılıyomuşum gibi hissettirmedi gerilmedim yani ama bazı yerler bana ooo dedirtti. Karakterler arasındaki bağlantı çok yavan işlendi içlerine giremedik herhangi bir karakteri benimseyemedik. Hikayeleri üzerinde biraz daha durulmalıydı ama herşey gibi bu da çok aceleye geldi ve yüzeysel işlendi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen sıkmadan keyifle izlettiriyor kendini bu yüzden tavsiyen edilir
konuyu işleniş bakımından sürükleyici hale getirmişler,ama sonunu ben daha farklı ve daha gizem dolu beklerdim.biraz koftan bitti sanki veya ben filmden çok şey bekliyordum.her neyse film eleştrilerime rağmen idare ederdi.
4 matematık brasında bılımadamının kıyasıya yasam mucadelesi sahnelenıyor .fılmde oyuncular yenı duyulsada ıspanyada coktan une kavusmuslar ıspanyol dılde ızlemek fılmı cok keyıf verdi mekan olarak fazla yer kullanılmasada fılmde hıc sıkılmıyorsunuz gayet hızlı ılerlıyor fılm hatta ara verıldıgınde fılmde sastım ne cabuk bıttı dıye fılm 1.30 dakıka mutlaka ızleyın degıcektır.250 yıllık bır problemı cozdum dıye ıddıa edersenız sonunda ne olur sız dusunun =) hayatınızı sevıyorsunuz bulmacaları dogru bır sekılde bılın =)
Tekdüze olmayan konusu,küçük bütçe ile bile kendisini izlettirebilmesi,filmin dewamlılığı ve ilginç teorileri beyazperdeye senaryolaştırması ile aldığı puanı hak etmeyen bir yapım. 10/7,5
Film gerçekten güzeldi.Gizem dolu olması olaya farklı bakış açıları kazandırıyor.İzlenmesi gereken bir film.Matematiği sevmesenizde bu filmle seveceksiniz. :)
şimdi sormak lazım.son dönem gerilim filmelerin de gelinen nokta nedir'beklentilar nedir'filmin puanına bakılırsa film pek beğenilmemiş,beklentiler karşılanmamış.merak ediyorum bu filme puan verenlerin kaçı bu filmi izlemiş'eyer filmi bir solukta üstün körü izleerseniz tabiki film isediklerinizi vermeyebilir.ama filmin biraz ayrıntısına inerseniz değinilen hipotezlerin ne anlama geldini bilirseniz,adı geçenn kişelerin biyoğrafisi hakkın da azıcık bir bilginiz olursa eminim filme bakışınız da değinecektir.filmde eleştirilecek konular elbet var ama burada yazılan konuların hiç biri filmin eleştirirlecek noktaların da değilller.filz izleme kültürü bu kadar basite indirgenmemeli.yapılan yorumlar bu kadar basit olmamalı sinemanın seviyesi bu kadar düşmemeli!!!unutulmamamlı bi çok insan sizin verdiğiniz puanlardan yaptığınız yorumlardan ötürü film hakkında bir fikir ediniyor.bu nedenle biraz daha özen gösterilmesi gerekiyor diyorum ve filmin gerilim sevenlere tavsiye ediyorum puan konusuna gelince 8/10
Filmin geneli güzeldi.saçma sapan sorulara verilen anlamsız cevapları saymazsak..ama ben filmin kurgusunu beğendim..yanlız filmde bir anda olaylar çözüldü ve çok çabuk kurtuldular kısaydı daha detaylı olabilirdi ama gecenizi güzelleştirecek değişik bi filmdi.. 10/8