Astro
12 Mart 2019 tarihinde eklendi
Bilim-kurgu. psikoloji türünde güzel bir film. Film tek oyuncu ve Gerty adlı gelişmiş yapay zekaya sahip asisatan robotundan ibaret. Karakterimiz Ay'da Lunar Industries ile 3 yıllık He3 madenciliği kontratı imzalıyor. Spoiler vermeyeceğim ancak bu filmin en güzel yönlerinden biri kapitalizmi eleştirmesi. Film düşük bir bütçeyle çekilmiş onu baştan belirteyim. Filmin müziği (Welcome To Lunar Industries - Clint Mansell) size kendinizi yalnız hissettiriyor, bu müzik her gün dinlediğim parçalar arasında. Filmin yönetmeni David Bowie'nin oğludur onu da belirteyim. Bu film neredeyse kimsenin bilmediği ancak Imdb'den 7,9 gibi mükemmel bir puan almıştır. İzlemediyseniz mutlaka izleyin derim. Bir astronom olarak ve bilim-kurgu hayranı olarak çok beğendiğim bir yapıt.
Eşine az rastlanır bir film.Aslında eşine hiç rastlamadığım bir senaryo ve kurguya sahip.Solaris filmindeki yalnızlık ve terkedilmişlik duygusunu andırıyor bazen ancak Solaris filmi daha sürrealist ve bunaltıcı bir senaryo ve kurguya sahipti.Moon tam anlamıyla günümüz şartlarıyla gerçekleşebilecek bir senaryoya sahip.Çok harika ve muhteşem bir kurgusu var.Tek kişilik oyunculuk ancak bu kadar güzel olabilir.Filmi izlemeye başlamadan önce çok uykum vardı ve yalnızlığı içinde barındıran sessiz sakin bir film olduğunu bildiğim için uyuya kalmaktan korktum ancak film ilk anından itibaren uykumu açtı.Tüm dikkatimle izledim filmi.Öneririm.
Bunda Bilim Kurgu gören varmı?? Siz bence yanlış tahlil etmişsiniz. Enteresan. Her ne ise. Ben Çok beğendim son zamanlarda tat aldığım nadir filmlerden. Mükemmeldi. 10/10
Stanley Kubrick yaşasaydı gözleri dolardı heralde :) Arkadaki şalterlerini kapatınca çat diye devre dışı bırakılabilen bilgisayar. hal 9000den en büyük farkı budur. astronotun kıdem olarak üstünde değil, altındadır. robot olacaksa böyle olsun!Mutlaka seyredilmesi gereken bir film.
uzun zamandan beri arşive eklenecek kalitede bir yeni bir film bulamıyordum..ta ki bu filmi izleyene kadar..filmin ilginç bir ayrıntısını farkederseniz sonunda kendinizi garip hissedeceksiniz.
Film bence sıkıcı değil. Açıkçası ben sıkılmadan izledim ve beğendim de. Bilim Kurgunun yanı sıra aslında bu bir dram filmi. Filmi izlerken kendinizi bu kişinin yerine koyduğunuzu düşünün öyle izleyin. Acaba siz o durumda olsaydınız, sizi öyle bir duruma sokmuş olsalardı nasıl olurdu düşünün.