fantom97
8 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Öncelikle ilk filmle arasında büyük bir fark var.Bu filmde aksiyon gerçekten az olmuş.Ve rakipleri öyle pekte zorlu değildi.Fakat film oldukça keyifliydi ve sinemada izlenilmesi gereken bir filmdi.Umarım 3. film 1. ve 2. filmi de geride bırakır...
süper kahramanlı filmlerde kahramanların "normal" yaşantıları hep bıkkınlık verir bana (bknz:spider man,superman,he-man..batman bunların dışında tabi o ayrı, apayrı..)ama iron man izlerken tonye bayılıyor insan. bi defa kesinlikle ironman halinden daha karizmatik.tony eğlenmeyi seven,şan şöhret delisi, biraz da karaktersiz:) işte bu yönüyle bağlıyor bence seyirciyi, en azındn beni:) scarlet çok gereksiz bir detay, filme ne gibi bi etkisi vardı, gişe vermek dışında. gerçi buna da karşı değilim zaten sanat filmi olma çabasında olmayan yapım neden tüm olanakları kullanmasın ki.. bazı hatalar mevcut izlerken dikkatli ve çok film izleyen seyirciyi rahatsız edecek.. ama dedim ya çok dikkatli seyirci hedeflenemediği için sorun yok.. eğlenmek içi izlenebilir, seviyeyei çok yüksek tutmadan yani..
spolier:hadi bütün kahramanlı filmlerde iyilerin kazanmasına alıştık-bence artık kötüler de kazanmalı ki gerçekliğini korusun, çünkü normalde işler böyle yürüyor maalesf- ayrıca başı sonu belli olmasına da alıştık, ama benim hala alışamadığım kahramanımızı alt edemeyeceği ilk bakışta belli olan "küçük kötücük"lerin "asıl kötü"yü şaşalı bir şekilde duruma hazırlaması, kahramanımızı oyalaması.. acilen bitsiiiin!!
soru:kötü karakter kahramanımızı zaten yarattığı "çıtır çerezlerle" yenenmeyeceğinden ne kadar emindir ki, kendini hep tam donanımlı ve sonda çıkarır??
son olarak bu kadar irdelemeden izlemenizi ve zevk almanızı tavsiye ederim, iyi seyirler..
Bu film ilk ironman filmi kadar harika değildi. İlk film kadar tat alamadım. Tony stark sanki ciddi liğini kaybetmiş sanki. Kötü karakterde harika değildi. Puanım 6.5/10
Tony Stark is under pressure from various sources, including the government, to share his technology with the world. He must find a way to fight them while also tackling his other enemies.
Iron Man serisinin 2.filmi olarak gayet başarılı bir film. Tony Stark karekterini canlandıran Robert Downey Jr. güzel oyunculuğu ile filmi taşıyor ama ilk filmdekinin aksine Tony Stark değişmeye başlıyor ve gerçekten bir film serisi için karekterin zamanla değişmesi çok güzel bir şey.
Bu filmi izlerken çokça beğendiğim ilk filmi düşünmeden edemedim. İlk filmi beğenmem nedeniyle Marvel bana sinir olacak ki böyle bir film yapmışlar ama her ne olursa olsun filme başlarsanız filmi bitirebilirsiniz çünkü sonuçta bu bir Iron Man filmi ve bolca aksiyon var. Bu da filmi izlettiriyor ama film bittikten sonra bir daha açıp izleyeceğinizi düşünmüyorum.
ilk flimin bi farkı vardı bu süper kahraman flimleri arasında!.. bu yüzden sevilmişti, ikinci flim tipik klişe kurguya kaçmış, sırf aksiyon sahneleri kesmez insanları,
Film güzel olmuş ama biraz daha iyi olabilirdi , son sahne asıl kapışmanın olduğu sahne çok kısa olmuş filmin kötü adamı çok kolay yenildi kendi zırhının özelliklerini hiç gösteremedi çok kolay bir yenilgi oldu...
şimdi öncelikle film rusyada ayın 29unda gösterime girdiği için filmi izlemiş bulunmaktayım,fakat bir ironman hayranı olarak bana göre film hayal kırıklığı.neden dersek;filmin en önemli noktası olan action yok denecek kadar az,action ı geçtim dedim belki konudan kazanır oda yok.diğer ana karakterler yok denecek kadar az gözüküyorlar.bana göre tek sahne var ondada tek hamleyle adam gibi bir özellik göstermden rakiplerinin icabına bakıyor.diğer yandan tony starkın esprili olmasını anladıkta-ölecek olabilir fakat kostümle dans edip aşırı derecede şaklabanlık yapması-filmin action uzaklaşıp komediye kaymasına neden olmuş.war machine ortaklaşa iş yapması garip bir şekilde anlatılıyor vede tek bir sahnede beraberler.karadul desen zaten yok.samuel jackson bir kaç kelime edip ortalıktan kayboluyor.allahtan teknik açıdan efekler falan iyide ordan kurtarıyor biraz.kısacası bir izlediyseniz bu filmden sonra bir kıyaz yapın ne demek istediğimi iyi anlarsınız.6,5/10
filmi hayal kırıklığı içinde izledim. 1. sinin yanında hiç birşey. şöyle bir örnek, 1 de ironmanın tankı patlatma sahnesini hatırlayın ve ironman olurken çalan müzikleri. film hiç hoşuma gitmedi..