Iron Man 2

KaliteTAKİP
KaliteTAKİP

3 Kasım 2015 tarihinde eklendi
Bu filmden sonra en sevdiğim Marvel karakteri Iron Man oldu.İkinci film, ilk filmden ziyade Tony Stark'ın kişilik özelliklerini daha baskın bir şekilde ekrana sunuyor.Küstahlığı,konuşma tarzı,zekası...Her şeyiyle 2. filmde Tony Stark karşınızda ve bu kişilik özelliklerini yansıtırken (özellikle küstahlığı) beni her seferinde güldürüyor.Tony Stark'a sevmenin ötesinde hayran olmamın en belirgin etkeni budur. Filmin ortalarına doğru, senaryoda çok ciddi bir kopukluk olmasına rağmen, sonlarına doğru gelişen olaylar ve bu olaylar eşlik eden Mükemmelin ötesindeki aksiyon sahneleri ve Scarlett Johansson etkeni, filmi kaliteli kılıyor.Üstelik Avengers üyelerinin Tony Stark ile karşılaştığını ilk defa bu filmde görüyoruz.Başka bir deyişle akabinde gelişecek olayların zeminini ilk defa bu film ile oluştuğuna tanıklık ediyoruz.Bazı mantık hataları olsa da kesinlikle ilk filmin altında kalmayan mükemmel bir devam filmi. iyi seyirler
karakartaltevfik
karakartaltevfik

25 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Süper kahraman filmlerinden hoşlanıyorsanız ve ilk iron man filmini izledi iseniz benim kanaatimce sıkılmayacağınız bir yapım var karşımızda.Klasik süper kahraman yapımlarına sadık bir film izlediğimi belirtebilirim.Oyuncu kadrosununda bu yapım için sağlam tutulduğunu sözlerime ekleyebilirim.Sonuç itibarı ile ben iron man 2 ye 10 puan üzerinden 8 puan veriyorum.
jamesbond-2
jamesbond-2

26 Ocak 2011 tarihinde eklendi
İlki kadar olmasada gayet sağlam bir yapım ortaya çıkmış.Konu sürükleyici ve aksiyon dolu.Ben beğendim üçüncüyü sabırsızlıkla bekliyorum.8/10
ill-key
ill-key

3 Haziran 2010 tarihinde eklendi
Filmin ilk yarı gayet akıcı ve keyifli, izlerken hiç sıkılmadan izletiriyor kendini. Aranın geldiğine pişman olanlardan olabilirsiniz.. Ancak ikinci yarı insanı sıkıyor. Bunun nedeni belki klasik Amerikan filmlerindeki Kahraman olma sevdası ya da oyuncuların filmin sonunu filmin ortasında belli etmesi ya da temponun düşmesi.. Yani ikinci yarı çok şeyler katmıyor izleyene.. Klasik bir amerikan filmiyle karşı karşıya kalıyorsunuz filmin sonunda..İlk filmdeki gibi, geleceğin teknolojisi ön plana çıkartılıyor, güzel arabalar, harika kızlar yine var ama bu sefer itici olan bir şeyler var kısacası.. D.Jn. kasıntılı, kendini beğenmiş birisini canlandırırken başarısız kalıyor.. Sanki hiç olmamışta, olmaya çalışır gibi.. O kimliğe bürünmekte yeterli olamıyor.. Mimikleri hareketsiz, bakışları donuk kalıyor.. Bazen sulanan gözleri bile kurtarmıyor rolünü..Kötü karakteri canlandıran(ismi aklıma gelmedi) kişi de başka bir filmden alınmış bir karakter gibi.. Kötü bu işte dedirtirmek için çok uğraşmış yönetmen, her yerine dövmeler, suratında çizikler, kaba bir aksan ama olmamış... Abartı sahneler belki de itici olan, onlarca mermi havada uçuşurken, cam kırıkları etrafta cirit atarken, havada uçuşan onlarca demir adama rağmen zarar gören bir tane insanın bile görünmemesi filmi gerçek kılmıyor belkide..Filmin en iyisi Grand Prix sahneleri diyeceğim ama patlayan onca adama rağmen insanların yalandan yüzlerini kapatması bile o kadar sanal ki.. Hele kötü adamın arabaları çizerken ekranın ortasına yapıştırılmış görüntüsü kaç kişiyi aldatabilir ki..Kısacası keyifle izlenebilecek ama düşünülünce sanallaşan insanların ve dünyanınne demek olduğunu daha yakından görebileceğimiz klasik bir amerikan filmi..10/7..
kobeiso
kobeiso

18 Haziran 2010 tarihinde eklendi
Öncelikle Robert Downey Jr., ukala ve kendini beğenmiş Tony Spark'ı yine muhteşem bir şekilde oynamış. Ölüme çok yakın bir durumda bulunan bir adamın ne kadar fütursuz olabileceğini anlatan bir hikaye olmuş. Filmin kadrosunda başka yıldızlar da mevcut. Özellikle Scarlette Johansson aldığı özel dövüş sanatları eğitiminin karşılığını hakkıyla vermiş. Elbette beklenildiği gibi aksiyon ve komedi unsurları oldukça tatmin edici. Bu arada Marvel filmlerini birbiri ile ilişkilendirmeyi sevmeye başladı. Filmin sonunda, ilk filmin sonunda Hulk'a yapılan bir bağlantıya benzer şekilde, şu an filmi yapılmamış bir Marvel karakterine de bağlantı yapılmış. O yüzden konuya ilgili kişiler filmin sonunu kaçırmasın. Buna bağlı olarak filmde S.H.I.E.L.D.'da aktif olarak yer almış. Konuya ilgisi olanlar S.H.I.E.L.D.'ı bilir. Ben de yeni yeni öğreniyorum. Puanım: 8.5/10
Ismail S
Ismail S

25 Ekim 2013 tarihinde eklendi
Serinin 2. filmi büyük beklentiler eşliğinde geçtiğimiz cuma vizyona girdi.İlk filmin beğenilmesi, büyük ses getirmesi buna sebepti.Film için beklentileri olanı 2 gruba ayırdım.1.si çizgi romanların,çizgi dizilerin hayranlarının beklentileri.2.si ise bunları okumayıp, sadece filmi bekleyenler.Film Ivan Vanko / Whiplash in teknolojik girişiyle,kendi dehasını göstermesiyle başlıyor.Mickey Rourke un mimikleriyle,duruşuyla,hareketleriyle rolüne cuk diye oturduğunu söyleyebilirim.Filmde dikkatimi çeken en büyük olay Tony Stark ın şımarık, alemci, kendisini zirvede gören tavırları.Sonraki düşüşü,düştüğü ruh halinin acınası hali.Böyle durumlara aslında birçok zaman tanık olmuşuzdur, birçok filmde denk gelmiştir.Filmin sonu şaşırtmadı.O kadar benzer, klişeden sonra ; zaten süperkahraman filmlerinde veya birçok filmde görmeye alıştık ; bu da normal.Film genel olarak çok eğlenceli.Aksiyon dozu iyi, görsel efectler,teknoloji muazzam.Sonuç olarak çizgi romanlarını, çizgi dizilerini takip edenler için,benim gibi, sadece eğlencelik film olarak değerlendirilebilir.Diğer izleyiciler için gerçekten beklentileri karşılayabilecek bir film.kendi puanım 10 üzerinden 7...
orki56
orki56

8 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Büyük bir beklentiyle gidilmediği taktirde yeteri kadar zewk weren 1 çalışma.İlk film tabiki daha iyiydi ama bir dewam filmi olarak gayet başarılı.Özellikle müzikler çok sağlam.Robert Downey Jr. herzamandaki gibi..Şımarık we eğlenceli.Maalesef Iron Man in tüm karizması yerle bir ediliyor filmde(özellikle Tony Starkın Iron Man zırhıyla dansettiği sahne).Mickey Rourkeun bu kadar çirkinleşmesi hakikaten çok ilginç,eski filmlerini we halini hatırlayınca..Ama gayet iyi gitmiş bu rolde.Samuel L. Jackson da yeterince görünüyor filmde. 3. filmi bekliyoruz artık.Sonuç olarak iyi bir sinemada giderseniz yeteri hazzı alırsınız.7,5/10
Not: Film bittikten sonra sonuna kadar bekleyin,3. filmle ilgili çok kısa bir sahne göreceksiniz..
Mehmet S.
Mehmet S.

8 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
film harikaydı arkadaşlar kesinlikle sinemada izlenmesi gereken bi film. puanım 10/8
alevole
alevole

8 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
bir devam filmi olarak büttün beklentilerimi karşıladı.oyunculuk,görüntü,kurgu aksiyon...hepsi yerli yerine oturmş....ileri çıkması gereken karakterler çıkmış,hakkını da vermişler:) sırf Robert Downey için bile izlienilebilir.sınırı olmayan uçuk dahi rölu cuk oturmuş.kısacası 9/10 ve izlenilesi bir seri...P.S: yukarıda dabelirtildiği gibi 3. ünün kapalı da olsa sinyalleri verilmiş :)
electronica
electronica

3 Ekim 2010 tarihinde eklendi
İlk film gibi olmasa da ikinci filmi de izlemeye değer diye düşünüyorum ... Filmin üçüncüsü nasıl olacak acaba? Filmle beraber sorguladığım husus şudur ki ; Bilgi ve teknolojinin iyi yerlerde kullanılmasını nasıl sağlayacağız? Bilgi ve teknoloji iyi yerlerde kullanılırsa insanlığa hizmet ederken, kötü niyetli insanların eline geçince çok acı ve hüzünlü sonuçlar veriyor. O halde tüm dünya insanları olarak bizler, bilgi ve teknolojiye sahip çıkarak onun yanlış yerlerde kullanılmasını önlemeliyiz ...
c-u-m-a-l-i
c-u-m-a-l-i

10 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Eskiden çok fazla süper kahraman filmleri izlememe rağmen son zamanlarda bu türden uzak durmuştum..Ama şu canavar kadroyu görünce iştahlanmamak elde değil.
aytac-001
aytac-001

7 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
izlemedım ama eminim çok güzel olmustru ama 2012 de çıkacak The Avengersi çook merak ediyorum ben müthiş bir film olacak gibi..
züleyha s.
züleyha s.

27 Mayıs 2013 tarihinde eklendi
Robert downey o kadar çok yakışıyor ki bu role,kesinlikle izletiyor. bilimkurgu olduğu kadar eglendirmeyide beceriyor ayrıca sıkmadan izletiyor kendini.
iihunter54ii
iihunter54ii

11 Kasım 2009 tarihinde eklendi
süper bir film sabırsızlıkla beklıyorum.
gokhansld
gokhansld

12 Kasım 2009 tarihinde eklendi
İlki çok güzeldi de, 2. filmin tanıtımında gösterim tarihi 7 Mayıs 2009 yazıyor. ben 2010 diye biliyorum ama...