Hesabım
    Özel Kuvvetler
     Özel Kuvvetler
    19 Mart 2010 Sinemada | 1s 30dk | Komedi
    Yönetmen Grant Heslov
    |
    Senarist Peter Straughan
    Oyuncular: George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges
    Orijinal adı The Men Who Stare at Goats
    Üyeler
    2,3 124 Puanlama, 117 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Araştırmacı gazeteci Bob Wilton (Ewan McGregor), muhabirliğin hakkını vermek isteyen bir medya mensubudur. Eksantrik karakterde bir kişi ile tanışır. Bu adam, Amerikan ordusunun gizli, deneysel bir biriminde görevli olduğunu iddia etmektedir. Lyn Cassady (Oscar'lı oyuncu George Clooney) ismindeki bu kişi ile tanıştığında, gazeteci Bob, gerçek bir haber damarı yakaladığını düşünür. Zira kendisine büyük bir çıkış sağlayacak güçlü bir haberin peşindedir. Cassady'ye göre, New Earth Army (Yeni Dünya Ordusu) farklı savaş yöntemleriyle gelmektedir. Warrior Monks (Savaşçı Rahipler) adlı birlik eşi benzeri bulunmayan psişik güçlere sahip kişilerden oluşmaktadır ve düşmanın zihnini okuma, duvardan geçme, hatta bir keçiye bakarak onu öldürme gibi yeteneklere sahiplerdir. Programın yaratıcısı Bill Django (Oscar adayı Jeff Bridges) ortadan kaybolmuştur ve Cassady'nin görevi de onu bulmaktır. Bob, elinde olmadan gazetecilik sınırlarını yavaş ayvaş aşan, derin sulara doğru kulaç atmaktadır. Çünkü bu yeni tanıştığı Lyn'in inanılması güç hikayeleriyle aklı karışan ve merakı uyanan Bob, birdenbire Lyn'in peşi sıra gitmeye karar verir. İkili Django'nun kaçak medyum Larry Hooper (iki Oscar sahibi Kevin Spacey) tarafından yönetilen gizli kampına yol alırken, Bob da Django'nun Yeni Dünya Ordusu ve Hooper'ın mükemmel askerlerden oluşan kişisel ordusu arasında kalır. Bu zorlu maceradan kurtulmak için hiç ummadığı bir düşmanı altetmek zorunda kalacaktır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Özel Kuvvetler

    Özel Kuvvetler

    Yazar: Orkan Şancı
    Sinema tarihinde 'yıldız oyunculardan kurulu başrol kadrosundan genellikle iyi film çıkmaz' diye, yazılı olmayan bir kural olduğunu düşünüyorum. Bir tanesi harikalar yaratırken, 11 tane Messi’den iyi bir takım olamayacağı gibi, çoğu zaman bu yıldızlar geçidinden de verimli birliktelik çıkmaz. Hele bir de bu filmler, kendini ciddiye alan, 'bütün yıldızları topladık, ortaya muhteşem bir film çıkardık' tadında gazlanıyorsa hemen uzaklaşırım. Özel Kuvvetler (The Men Who Stare at Goats) için giriş cümlemiz bununla alakalı. Jeff Bridges, George Clooney, Ewan McGregor, Kevin Spacey gibi gişe garantili isimlere bir de Robert Patrick, Stephen ’Avatar’ Lang gibi herkesin aşina olduğu yetenekli aktörler katılınca filmden önce ister istemez temkinliydim. Ama -izleyince belki siz de hak verirsiniz- karşımda ciddiye almak bir yana, kendini yerin dibine sokmaktan çekinmeyen bir film buldum. Filmin, A
    Özel Kuvvetler Orijinal Fragman 2:23
    Özel Kuvvetler Orijinal Fragman
    1.686 gösterim

    Ekstra Videolar

    Röportaj 2 - İngilizce 5:06
    Röportaj 2 - İngilizce
    7 gösterim
    Interview 3 - English 4:23
    Interview 3 - English
    6 gösterim
    Röportaj 5 - İngilizce 4:11
    Röportaj 5 - İngilizce
    10 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    George Clooney
    Rolü : Lyn Cassady
    Ewan McGregor
    Rolü : Bob Wilton
    Jeff Bridges
    Rolü : Bill Django
    Kevin Spacey
    Rolü : Larry Hooper

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    l-i-l-a-H
    l-i-l-a-H

    Takipçi 2.129 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    15 Ekim 2010 tarihinde eklendi
    Bazı sahneleri, cidden çok matraktı. Kadro çok sağlamdı ve oyunculuklarda iyidi...
    hammerusta
    hammerusta

    Takipçi 56 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    13 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    Şu oyuncu kadrosuna bakar mısınız ?Sabırsızlıkla bekliyorum...
    mamoru
    mamoru

    Takipçi 147 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    16 Aralık 2010 tarihinde eklendi
    Özel yetenekleri olan insanlardan faydalanıpta savaşta kullanmak isteyen canilere çok güzel bir mesaj vermiş film ;)

    Ben George Clooneyin rolüne bittim şahsen, heleki 70lerdeki saç tipi-giyimi-hareketleri acayip hoşuma gitti xD Ben bu filmi çok sevdim.

    9 / 10 :D
    juve-baby
    juve-baby

    Takipçi 171 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    2 Nisan 2010 tarihinde eklendi
    böyle bi kadroya ultra bişeyler bekliyosunuz ama film bu beklentiyi karşılıyamıyor, yer yer komik sahneler olsada çoğu şey maalesef havada kalıyor.. filmin en güzel yanı Jeff Bridges, çünkü bazı yerlerde cidden komik..iiki sinemada izlememişim bu arada :/ ..***..

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD, İngiltere
    Dağıtımcı Tiglon
    Yapım yılı 2009
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 25 000 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2009, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2009.

    Yorumlar

    • MojoRising
      Bu kadar ilginç bir hikayeden nasıl bu kadar kötü bir film çıkartabildiklerini anlamak güç. Filmin konusunu okuyunca kafamda çok keyifli, zeka dolu bir yapım canlanmıştı. Ne yazık ki film beklentilerimin çok uzağında kaldı. İlk olarak geçmişin (80'li yılların) çok hızlı anlatılmış olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bugün yaşananlar (2000'ler) fazla kendisine bağlayamıyor izleyeni. Biraz daha sindire sindire anlatmayı tercih etseymiş yönetmen, fena olmayacakmış. Süresi 20-25 dakika daha uzatılabilirdi belki de. Filmin BBC yapımı olduğunu film bittikten sonra öğrendim. Başta öğrenseydim filme dair beklentilerim en alt seviyelerde olurdu (şu ana kadar BBC yapımlarından yüzüm gülmedi, bu saatten sonra da gülmez herhalde). Son olarak George Clooney'în oyunculuğunu ve karakterini çok başarılı bulduğumu belirteyim. Bunun haricinde bu kadar ilginç bir senaryoya rağmen film sınıfı geçemiyor.
    Back to Top