uzun süredir ispanyol filmlerine bayılıodum.. bu film de de ispanyollar gerçekten kendini aşmış..harika bi film..her saniyesi sürükleyici her anı izlenecek bi film..mutlaka izleyin...
film gerçekten etkileyici. son zamanlarda izlediğim en güzel film diyebilirim. tek kusuru fazlaca küfür içermesi bu sorunu da düzgün bir altyazı tercihiyle aşabiliriz..
Luis Tosar(Malamadre) filmde döktürmüş. Hapishane filmlerini sevenler için kaçırılmayacak bir film. Konusunun orjinal olması da filmin farklı kılan sebeplerden biri. Müzikler bir dram filmi için daha iyi olabilirdi. 8,5/10
Gerçek bir hapishanede çekilen, kadrosunda gerçek mahkûmların da yer aldığı, oyunculuk performansları, yükse temposu ve başarılı atmosferiyle çok sağlam bir hapishane filmiydi. İspanyol sinemasından olaylara farklı açıdan bakabilme olanağı tanıyarak, cezaevi koşullarına, insan haklarına eleştiriler açıdan değinip , bir insan hayatının bir günde nasıl değiştiğini göstermiş oldu. Ben keyifle izledim. Hapishane temalı filmleri sevenlere tavsiye olunur.