Ilknur K
1.258 değerlendirmeler
28 Nisan 2013 tarihinde eklendi
Film orjinalinden bir hayli uzaktı. Bu iyi birşey mi bilmiyorum ama sizi biraz hayal kırıklığına uğratıyor. Sırf korkutmak adına yapıldığı için belkide eski versiyonunu bilmeyenlere iyi gelebilir. Eski filmdeki bazı sahneleri aramadım değil.
Uzun zamandır beklediğim bir filmdi Evil versiyonundan ilk iki filmini izlemiştim fakat Army of Darkness'ı henüz izlemedim neyse filme gelirsek dediğim gibi uzun bir zamandır bu remake'i bekliyordum ve açıkçası fragmanlar yüzünden de beklentilerim oldukça yüksekti -her ne kadar uzun zamandır bu kadar kanlı film izlememiş olsamda- film beklentilerimi tam olarak karşılayamadı öncelikle film nerdeyse tamamıyla ciddi bir atmosferde geçiyor halbuki eski The Evil Dead filmini izleyenler bilir filmin amacı korkutmaktan ziyade absürtlük ve atmosferi de zaman zaman güldürücü komik bir atmosfere sahip bir film devam filmi de öyle keza fakat bu filmde bence amaç tamamıyla seyirciyi korkutmaya yönelik keşke eski filmdeki atmosfer olsaydı diye içimden geçirmedim değ merakla beklediğim "ağacın kıza tecavüz etme" sahnesi bu filmde fazlasıyla basit olmuş ayrıca The Evil Dead'teki bence en güzel sahnelerden biri olan "we are gonna get you" sahnesi filmde yoktu evet filmin fragmanında yer alıyor fakat nedense filme koymamışlar ve bence saçmalamışlar unutmadan söylemeliyim ki eski versiyonunda filmde bir iç karartıcılık ve çaresizlik hissediliyordu bu film fazla aydınlık olmuş.Filmin iyi yanlarını söylemek gerekirse kesinlikle kanlı bir film kan bakımından tatmin edici uzun zamandır bu kadar kanlı bir film seyretmemiştim özellikle filmin sonları gerçekten sağlam olmuş.Eski versiyonunu izlerken pek korkmamıştım ama bu filmde birkaç sahnede irkildiğimi ve heyecanlandığımı söyleyebilirim zaten film bir an bile sıkmadan kendini izlettiriyor. Şöyle bir laf vardır "ucuz etin yahnisi yenmez" diye ucuz et olan eski The Evil Dead bu lafın tam tersini kanıtlıyor ve bu filmden sonra 81 yapımlı olan The Evil Dead'in o ucuzluğu damakta daha farklı bir tat bırakmıştı sanki ama dediğim gibi bu yeni yapımda bol kanlı heyecanlı bir an bile sıkmayan hatta zaman zaman korkutan bir film olmuş,bence film daha iyi olabilirdi ama bu haliyle de izlenmeye değer şüphesiz,ben filmin sonları ve sonundaki yağmur sahnesinin orjinalliği için filme biraz daha fazla puan veriyorum. 7/10
İzleyeceğiniz en korkunç film değil bu. Film gerçekten güzeldi kimse kötü diyemez ama ben izlerken hiç irkilmedim bile. spoiler: Gözlüklü adam bir türlü ölmedi orası çok saçmaydı. O kadar darbe aldı bayılmadı bile adam. İzlerseniz bir şey kazandırmaz size öyle diyeyim.
Ben filmi beğendim izlerken hiç sıkılmadım kötü ruh filmine puanım 10/7 ve filmin kapak resminde "izleyeceğiniz en korkunç film" yazıyor bu çok iddialı bir laf ve eğer siz bunu söylerseniz insanlar film için büyük beklentiler içine girer bence böyle iddialı laflara gerek yok sırf bu yüzden düşük puan veren çok kişi var bence bu insanlar bu filmi bu konuda eleştirmek de haklılar çünkü bu filmi çok korkunç bulmuş olmayabilirler açıkçası benim için çok önemli bir şey olmasa da bu insanların filmi beğenme ihtimalini düşürmüş en azından bazılarımız için.
Eski serinin ilk filmini yıllar önce izlemiştim. Eski seriyi de izleyeceğim. Filme gelirsek sırf göze hitap eden sahneler var irkildiğimi hatırlamıyorum ama izlenir... 7/10
film insanı geriyor gerçekten, sonu bi türlü gelmek bilmiyor. filme konsantre olup bazı saçmalıkları görmezden gelirseniz bi bakıma amacına ulaşmış bir film olarak sayılabilir. 5 gencin bi evde başından geçen olayların anlatıldığı hikaye biraz basit kalmış aslında, yani iğrenç çok sahne var ve kameranın bir yüzü 2 kere gösterdiğinde 3. gösterişte o gözlerin açılacağını herkes biliyor artık vb sahneler var. yinede amaç korku olduğu için ve insanların mantıklı sebeplerden korkmayacağı için keşke biraz daha iyi olsa ama bu hali ile de izlenebilir bir film. iyi seyirler.
Çok iyide değil, çok kötü de değildi. Film'in afişindeki "İzleyeceğiniz en korkunç film" yazısı çok iddialıydı girdik izledik ama sonuç? Sadece gerildik o kadar. Zaman geçirmek için izlenebilir. Ben daha başarılı bekliyordum açıkcası...
Kan ve uzuv kopma sahneleri görsel olarak iyiydi. Fakat o kadar ciddi tutarsızlıklar vardı ki. Karakterler hep saçma kararlar verdi. Hele David. İnsanların uzuvlarını koparmalarındaki o duygusuzluk da gerçekçi değil. Mia'nın makyajı, paranoyak halleri baya iyiydi. Şaşırtıcı bir sonla bitireyim derken baya saçmalamışlar. Genel korku filmi klişelerini içermiyor ama çok anlamsız noktalar da var.