kolaric
27 Mayıs 2003 tarihinde eklendi
sinema tarihinin en iyi polisiye-gerilimi..
pitt ve morgan döktürüyor. john doe rolündeki kevin spacey inanılmaz.. son 15 dakikası dumura uğratıyor.. fincher mesleğini konuşturuyor.. çoktan klasik olmuş bir başyapıt.
filmi bende sinemada izleyenlerdenim..gösterime girdiği yıl gişelerde bilet bulmak imkansızdı..bende zarzor yer bulup gidenlerdendim..harika bir filmdi..izlediğim en ii gerilim başyapıtı diye bilirim..finalininin görüntüleri benim şok olduğum o anlar hala gözlerimin önünde..kutuyu açıp o manzarayla karşılaştığında gözyaşlarıma hakim olamamıştım..dizlerimi titreten ender filmlerden biriydi..bir kaç defa daha bile izlesem yine aynı duyguları yazardım..hatta daha derinini..
Ben bu filmin neden bu kadar abartıldığını anlamadım.Yani oyunculuk falan tamam ama sanki filmin sonu baştan beri belli gibiydi. Titanikte de son belliydi ama ne bileyim sanki bu filmde hiç heyacan yok gibiydi.Beni pek sarmadı doğrusu...
İçinde mistik ritüel ve göndermeler de barındıran bu psikolojik gerilimde David Fincher seyircisine o her zamanki kasvetli ve klostrofobik deneyimlerden birini daha yaşatıyor.((Panic room ve Game’de olduğu gibi...))
Brad Pitt & Morgan Freeman'ın başrollerinde oynadığı yönetmenin de Davıd Fincher olduğu bu kusursuz başyapıtı mutlaka daha fazla zaman geçmeden izleyin. Yedi ölümcül günah kuralı çok iyi işlenmiş insanın kanını donduran ve finalinde yürek burkan bir yapıt.Kaçırmayın.10/8
bu filmin cdsini 2 yıl boyunca heryere sordum en sonunda hiç beklemediğim bi yerde buldum ve filmi yağmurlu bi gecede evde tek başıma izledim.film sabaha karşı bittiğinde şöyle yağmura doğru bi sigara yaktım ve vaay be dedim eh eh eh
10/10...gerekçelerim muhteşem oyuncu kadrosu ,eşsiz senaryosu ve fincher’in yadsınamaz anlatımı...usta filmin sonunda çıktı ve yine bombayı patlattı.15 dakika yetti adama ters köşeye yatırmak için.finali hakikaten unutulmaz...
Dante'in İlahi Komedya'sından esinlenip insanları bir Tanrı gibi cezalandıran bir seri katilimiz var. Fikir güzel fikirin işlenişinde beni gerçekten şaşırtan bir sahne olmadı her şey kafamda planladığım gibiydi sonu da dahil. Buna rağmen film kendini izlettirdi. Ortamlar,renkler sizi cinayetlerin içine çekiyor, bu yüzden ortamları renk tonlarını baya başarılı buldum. Kamera açıları iki dedektifin arasındaki farkları bize göstermeye çalışıyor, farklı belkide zıt insanlar olduklarını belirtiyor. Yılına göre müzikleri başarılı. Bu filme 8/10 veriyorum kırdığım 2 puan şuralardan geldi senaryoda bizi pek şaşırtan hatta şaşırtan hiç bir şey yoktu en azından beni, spoiler: ve katilimizin teslim olduğu sahnede, katilin her yeri kan lakin herkes onu dedektife bağırınca fark ediyor, belki içeri girdiğinde fark ettiler de ben anlamadım diyeceğim, madem içeri girdiğinde fark edildi neden kimse bir şey yapmadı.