Ceylinece H.
1 değerlendirme
26 Nisan 2018 tarihinde eklendi
Uzun bi film ama izlediğiniz zamana değer. Filmin akışı o kadar sürükleyici ki zaten zaman umrunuzda bile olmuyo. En sevdiğim ve geç izlediğim için kendime kızdığım filmlerden.
Katil John, senin hayatını kıskanıyorum diyince tahmin ettim filmin sonunu.Sonunda çok şaşırmadım ama bu sahneye kadar merakla izletti kendini film.Edebi eserlerden yararlanılması ayrı bir güzel olmuş.Bizlere okumadığımız için neler kaçırdığımızı gösteriyor adeta.Sonuç olarak bir dedektif/polisiye olmakla beraber kendimizi sorgulamamızı isteyen bir film...8.5/10
Dante'in İlahi Komedya'sından esinlenip insanları bir Tanrı gibi cezalandıran bir seri katilimiz var. Fikir güzel fikirin işlenişinde beni gerçekten şaşırtan bir sahne olmadı her şey kafamda planladığım gibiydi sonu da dahil. Buna rağmen film kendini izlettirdi. Ortamlar,renkler sizi cinayetlerin içine çekiyor, bu yüzden ortamları renk tonlarını baya başarılı buldum. Kamera açıları iki dedektifin arasındaki farkları bize göstermeye çalışıyor, farklı belkide zıt insanlar olduklarını belirtiyor. Yılına göre müzikleri başarılı. Bu filme 8/10 veriyorum kırdığım 2 puan şuralardan geldi senaryoda bizi pek şaşırtan hatta şaşırtan hiç bir şey yoktu en azından beni, spoiler: ve katilimizin teslim olduğu sahnede, katilin her yeri kan lakin herkes onu dedektife bağırınca fark ediyor, belki içeri girdiğinde fark ettiler de ben anlamadım diyeceğim, madem içeri girdiğinde fark edildi neden kimse bir şey yapmadı.
En son söylemem gerekeni ya da belki de hiç söylememem gereken birşeyi bu kez söylemeye karalıyım ve ilk başta söyleyeceğim. Filmin sonuna kadar kafamızda teoriler üreterek yanıtlamaya çalıştığımız katilin kim olduğu sorusuna odaklanmışken, filmin gidişatını ve kaçırmamanız gereken anahtar noktaları kaçırmayıp filmden maksimum keyif alabilmek için katilin, filmin ana karakterleri Dedektif David Mills ( Brad Pitt ), ya da Dedektif Lt.William Somerset ( Morgan Freeman )olmadığını belirtmek isterim. Katilin her zaman ana karakterlerin içinden çıktığı gerçeği ile izleyicinin kafasını bulandıran filmlerin etkisiyle bu iki ana karaktere şüphe ile yaklaşırken, konuştukları, yaptıkları her hareketin altından bir sonuç çıkarmaya çalışmayın bırakın dedektifler kendi işlerini yapsın ve katili yakalamak onlara kalsın. Siz oturduğunuz yerden filmin içine dalıp keyfini çıkarmaya çalışın. Yönetmen David Fincher’ın da istediği sizin katili bulmaya çalışmaktan ziyada filme odaklanmanız, çünkü filmin sonunda size düşünecek ve kendinizi sorgulayacak oldukça fazla olgu zaten kalacak.
Brad Pitt & Morgan Freeman'ın başrollerinde oynadığı yönetmenin de Davıd Fincher olduğu bu kusursuz başyapıtı mutlaka daha fazla zaman geçmeden izleyin. Yedi ölümcül günah kuralı çok iyi işlenmiş insanın kanını donduran ve finalinde yürek burkan bir yapıt.Kaçırmayın.10/8
Gerilim tarzı filmlerden hoşlananlar için kaçırılmaması gereken muhteşem bir film. Filmde detaylar çok önemli ilahı mesajlar veren bir seri katilin ''Öldürmeyeceksin'' emri olan İncil'e karşı gelmesine rağmen kendisini ilahi kişilik olarak kanıtlamaya çalışması ve hiç beklenmeyen bir son. Başrollerde Morgan Freeman ve Brad Pitt. İki usta aktör. Beğenmediğim tek yönü ise kurbanların çok açık şekilde kamera tarafından teşhiri.
90 ların filmlerini izleyince maalesef şu olumsuzluk oluyor ki; dönen senaryolar bana hep tanıdık geliyor ama kaliteli film,şaşırtıcı,izlenesi,ağır ilerleyen ama izlettiren.
Filmin kendine özgü bir konusu var. Harika bir psikopat katil senaryosu bence kurbanlarına 7 büyük günaha göre seçmek iyi bir fikir. Bu sebeple filme hayranlığım var ama diğer yandan bu kadar iyi bir fikri ve konusu olan bu polisiye filmin neden bu kadar durağan ilerlediğine anlam veremiyorum. Elinizde tüm zamanların en iyi polisiye filmini yapacak malzeme var ama siz bunu doğru kullanamıyorsunuz. Çok daha iyisi yapılabilecekken bu haliyle bırakmak anlamsız. Ama yinede iyi bir fikir üzerinden çıkılmış. Bir orjinalliği farklılığı var.
Ben şahsen Fincher'ın Zodiac'ını daha çok beğenmiştim.Çok büyük umutlarla izledim ama film beni tam saramadı.Yine de güzel film ve sonu gerçekten güzel ama biraz tahmin edilebilir. Puanım 8.2/10
benim için klasiktir en yukarilardadir. Sonu bu kadar etkileyen ,oyunculugun konu ayrintilarinin kendine has uslupla anlatildigi çok nadir filmlerdendir.
modern gerilim-suç filmlerinin temelini oluşturan bi yapıt olabilir. hakikaten sağlam bir film. yeni izleyecekler için uyarı;film buradaki yorumlara ve puana baktıktan sonraki beklentilerinizi karşılamayabilir. nede olsa 15 yıllık bir film. sinemanın(özelliklede gerilim alanındaki) gelişimini hesaba katmak lazım. ama ne olursa olsun seven filmi kendi alanındaki en kalitei filmlerden.