Yedi
4,6

deusex71
deusex71

19 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Bence sinema tarihinin en iyi polisiye-gerilim filmi.Bu türü sevenlerinin kesinlikle kaçırmaması gereken bir baş yapıt.Özelllikle Kevin Spacey, John Doe rolüyle harika bir performans sergilemiş.
tarhansimsek
tarhansimsek

12 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Ölümün yedi rengi. İzlerken çok fazlaca beğenmiştim. Bugün bir daha izleme fırsatım oldu. İnanın bu türün en başında gelen filmdir benim için. Senaryo-kurgu-oyunculuk 4x4 kalitesinde. Ama 7. ölüm baya bi dram tarzı. 10/10
duygudhd
duygudhd

11 Haziran 2007 tarihinde eklendi
filmi eleştiren arkadaşlar dönemini düşünürlerse daha iyi kavrarlar önemini 97 yılında filmi izlediğimde çok etkilenmiştim.filmin atmosferi ve özellikle kevin spacey'in oyunculuğu bide tabi filmin finali adamın kutuyu açması değil kutuyu açtıktan sonra yaptığı hareket ve yedinci ölümü tamamlaması herşeyiyle harika bir film
pepe-le-pew
pepe-le-pew

29 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Fincher'ın manifestosu gibi... The Game ve Fight Club filmlerini önceden haber veriyor sanki. Bence ölmeden önce mutlaka seyredilmeli
si-ar
si-ar

23 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
mükemmel kaç kez izledim bilmiyorum.kendi dalında bir numara.
teomansonmez
teomansonmez

17 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Kariyerine ilk olarak 22-24 yaşlarında video klip çekmekle başlayan David Fincher daha sonraları da reklam filmleriyle hayatına devam etmiş.Sinemaya ilk kez Alien(Yaratık) serisinin 3. bölümüyle geçiş yapan sinemacı ne yazıktır ki bu ilk filmiyle eleştirmenlere hiç yaranamamıştı.Ardından neredeyse sinemayı bırakma durumuna gelen Fincher,şansını bir kez de Seven filmiyle deneyim dedi ve bir başyapıta imza attı.Herkes filmi sevdi,beğendi ve bu sayade film kült statüsüne ulaşmış oldu.Bugün kendisine büyük bir hayran kitlesi kazandıran yetenekli yönetmen şu sıralar Zodiac adlı son filmiyle gündemde.Neyse,biz gelelim Seven'a.
Brad Pitt'in bugünkü kadar ünlü olmadığı zamanlarda çekilmiş bir film.Başarılı ve karizmatik aktöre usta oyuncu namıdiyar Morgan Freeman eşlik ediyor.Güzel yıldız Gwyneth Paltrow'ıda unutmamalıyız tabii.Polisiye-Gerilim türündeki "Yedi" özellikle konusu ve senaryosu itaberiyle türdeş filmlerinden tamamen ayrılarak,benzerleri arasında en özgünü olup çıkıveriyor.Bir Alfred Hitchook hayranı olduğu bilinen David Fincher,(Hitchook'a hayran olmayan var mı ki zaten?)ustanın izinden giderek buna kendi deneyimlerini de ekleyerek seven'ı ortaya çıkarıyor.Video klip estetiğini yakalayıp bunu başarıyla kullanan film,güzel çekimleri ve iyi oyunculuklarıyla da takdiri hak ediyor.Finaldeki sürprizi,aynı zamanda sürpriz oyuncusuyla da bizi şok etmeyi başarıyor.Bu arada filmin jeneriği de çok orjinal.Görüntü yönetmenliği bir o kadar ustaca.Eğer hala ama hala izlemediyseniz kaçırmayın derim...
Gökhan Çalış
Gökhan Çalış

20 Nisan 2007 tarihinde eklendi
izlediğim ennn sağlam filmlerden biri. herkesin izlemesini öneriyorum.izlememiş olanlar::hemen izleyinnnn kacırmayın bu filmi..
dilosss
dilosss

29 Mart 2007 tarihinde eklendi
filmi bende sinemada izleyenlerdenim..gösterime girdiği yıl gişelerde bilet bulmak imkansızdı..bende zarzor yer bulup gidenlerdendim..harika bir filmdi..izlediğim en ii gerilim başyapıtı diye bilirim..finalininin görüntüleri benim şok olduğum o anlar hala gözlerimin önünde..kutuyu açıp o manzarayla karşılaştığında gözyaşlarıma hakim olamamıştım..dizlerimi titreten ender filmlerden biriydi..bir kaç defa daha bile izlesem yine aynı duyguları yazardım..hatta daha derinini..
a-ayaydin
a-ayaydin

11 Mart 2007 tarihinde eklendi
kurgu mükemmel,oyunculuklar mükemmel morgen freman,brad pitt yine ıspatlamış kendini,kevin spacey yine süper bir oyunculuk çıkarmış,senorya mükemmel,çığır açan bir film bir başyapıt kesinlikle izlenmeli hatta defalarca
lebron234
lebron234

4 Mart 2007 tarihinde eklendi
filmin finali müthiş hele ordaki pitt in bakışı şahane olmuş herkese tavsiye ederim en az 20 sefer seyretmişimdir finalini ama hala sıkılmadım
salih-bal
salih-bal

24 Şubat 2007 tarihinde eklendi
brad pitt in kötü filmi yok ki! fazla söze ne gerek. burda filme verilen puan tam hakkıdır ne eksik ne fazla. izlenilmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum
egfurkan
egfurkan

11 Şubat 2007 tarihinde eklendi
çok güzel bir gerilim filmi olmuş. bence brad pitt bu filme çok uymuş. film çok güzel kurgulanmış. bence gerilim filmleri arasında en iyilerinden biri diyebilirim.
sammy-davis-jr-jr
sammy-davis-jr-jr

7 Şubat 2007 tarihinde eklendi
seven’ın polisiye bir yanı olması husumetiyle biraz durgun başlaması ve yavaş yavaş hızlanması, olaylar geliştikçe ve birbirine baalandıkça hareketlenmesi normal... ve gerilim dozunun son ana dek inceden inceye artması ise tabi ki işin ayrı güzel yanı... bunda büyük rol tabi ki kevin spacey’nin...son ana dek ne olucaını çözemesekte, bazı şeyleri bi kaç tahminle tutturmak da zor deil... lakin önemli olan bu deil... =) katilimizin bize hissetirmeye çalıştıkları her ne kadar youn olarak işlenmemiş olsa da dikkatimizi çekmeye yeter de artar bile... =) david fincher’in zati bolca mesaj dolu bi film yapma uuraşında olduunu sanmıyorum... =) üst düzey bi polisiye gerilim filmini kendi üslubu ile izlenebilitesi tavan bir şekilde sunduunu düşünüyorum...ayrıca brad pitt’in de klışelerle dolu körpe bir dedektifi canlandırdıını, morgan freeman ise aır başlı, olayları sakince ve iyi bir şekilde düşünürek çözmeye çalışan üstad dedektifi canlandırdıını düşünürsek filmi özel kılan şeylerden birinin de bu ikilinin oynatılması deil bu ikilinin uyumu olduunu düşünebiliriz... bi de deyinmeden geçemiycem, brad pitt’in oynadıı biraz toy ve basit hareket eden, fazla zeki olmayan dedektif karakterine pek yakıştıını düşünmüyorum... =) rolünü iyi becermiş, lakin üstünde eeriti durmuş gibi ama bunu da morgan freeman’la olan uyumları kurtarmış bence...bir david fincher hayranı olarak, kendimce filme 10 üzerinden 10 vermemin yanlış bir düşünce olmadıını düşünüyorum... =) eksikleri olabilir, bunları herkes göremez tabi ama bana kalırsa türünün en iyi örneklerinden ve yeni dönem saalam öncülerinden biri... =) hiç çekinmeden tavsiye edilir...
creshar
creshar

6 Şubat 2007 tarihinde eklendi
süper otesı bır flım ben daha degısık beklıyordum ama degısık cıktı tek kelımeyle super ben bu flımı zaten bret pııt ve baska bır oyncu ıcın aldım
darklovedmt
darklovedmt

29 Ocak 2007 tarihinde eklendi
kesinlikle harika bir film izlememiş olanlar mutlaka izlesinler... çok mantıklı bır konusu var filmi izlerken kesinlikle çok zevk alıcaksınız=)