Yedi
4,6

o-and-p
o-and-p

26 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
bence bulunca alın diyeceğim bir film.heyecanlı ve sürükleyiciydi;)
rocky-gurcell
rocky-gurcell

27 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
aslında testere tarzı bi polisiye gibi ama nedense bunu tek filmde bitirmişler bence testere kadar yapımcısına para kaandırabilridi ama tek filmde biten basatan sona güzel ve gerici bi film güzel
hidalgoviggo
hidalgoviggo

14 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Filmi dün akşam izledim ve burda yapılan yorumlarda dökülen methiyelere hiç bir anlam veremedim.Bence filme yapılan yorumlar ve aldığı puan biraz abartı olmuş.Bir kere film klasik bir polisiye filmi.Delilleri topla kötü adamı yakala ve yakaladıktan sonra öldür.Bu filmde de yine aynen bu mantık geçerli.Tabi bu konunun nasıl işlendiği de önemli.Filmde konu iyi işlenmiş kurgu güzel denebilir.Oyunculuklar da güzel zaten Brad Pitt ve Morgan Freeman dan kötü bir performans beklenemezdi.Ama bu kadar işte öyle methiyeler dökülecek kadar mükemmel bir film değil.Hele filmle ilgili baş yapıt falan diyenler olmuş kesinlikle bir baş yapıt değil.Güzel izlenebilecek bir film ama baş yapıt değil.Yalnız benim dikkatimi çeken bir şey oldu.Sanırım biz sinemaseverler geçmişe karşı büyük bir özlem içindeyiz.Geçmişte yapılmış filmlere hep olumlu gözle bakıyoruz,onları övüyoruz,hatta çoğu zaman yere göğe sığdıramıyoruz.İşte bu filmin burada bu kadar övgü alması ve bu kadar yüksek puan alması bu özlemin sonucunda ortaya çıkmış bir durum bence.Şuna eminim ki;eğer bu film yıllar önce değilde günümüzde çekilseydi ve tamamıyla aynı olsaydı bu kadar yüksek bir puan ve bu kadar övgü almazdı.Çünkü günümüzde çekilen filmlere karşı genelde ön yargıyla yaklaşıyoruz ve ön yargıdan daha önemlisi geçmişe duyduğumuz bir özlem var.Özetle bu film bir baş yapıt değil sadece geçmişe olan özlemden dolayı bu kadar övgü ve bu kadar yüksek puan almış.Peki izlenmeli mi bu film'Evet izlenmeli ama güzel bir film izlemek niyetiyle izlenmeli bir baş yapıt izlicem niyetiyle değil.Puanım 10/7
denirotr
denirotr

16 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
kevin spacey denen uzaylının kötü oynadığı bi film var mı?
elkboy
elkboy

19 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
ben bu filmi izledikden sonra inanın ertesi gün hatta arada bir aklıma gelir abartısız konuşuyorum benim gördüğüm en müthiş final film bence başyapıt değil ama başyapıt olma sınırında saygılarımla
umut-kahya
umut-kahya

23 Ekim 2008 tarihinde eklendi
Klasik cinayet filmi sanabilirsiniz ama bundan çok daha fazlası. Ama ben niyeyse Brad Pittin bu filmdeki oyunculuğunu pek beğenmedim. Bİr fight club, 12 monkeys göremedim yani. Ama film bütünlük açısından süper. kevin spaceyde cabası. oyuncu kadrosu yeter zaten.
halimbjk
halimbjk

25 Ekim 2008 tarihinde eklendi
Morgan Freeman...Bu oyuncunun tüm fimleri seyredilmeli. Filme çok büyük değer katıyor. Brad Pittle baraber ilk kez seyrettim ve sıradışı bir film olmuş.Normal cinayet filmlerinin aksine insanı gerilimin yanında üzüntüye kaptıran bir film. Seyredenlere birşeylerde öğretiyor.Seyredilmesi gereken bir film. En iyi 100 filmim arasına aldım. Benden filme 9. Seyretmeyenler için iyi seyirler..
adovic
adovic

25 Ekim 2008 tarihinde eklendi
david fincherin çok az filmi olmasına rağmen çektiği bütün filmler kendi kategorisinde bir numara ve kult seviyesine ulaşmış filmler kurgusu beni çok etkiledi 10/9
cian-2
cian-2

13 Kasım 2008 tarihinde eklendi
brad pitt i filmde dayanılmaz "çocuksu davranışları" ndan ötürü bi zarar göreceği baştan belliydi ve bu davranışları da çok sinir bozucuydu. freeman o kadar ağırdı ki filmde bunun yanında brad in çocuksu davranışları gıcık etti beni. bütün gizemi gerilimin tadını kaçırdı bende. genel olarak kurgu güzel bencede. ama başyapıt kesinlikle değil. 10-6
kbier
kbier

30 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Giriş,gelişme,sonuç......9/10/10(*) Final yıldızlı 10 hak ediyor..
x-tacy
x-tacy

1 Ocak 2009 tarihinde eklendi
brad pittin oyunculukta tavan yaptığı film. senaryo kusursuz, her dakikasını soluk soluğa izleyeceksiniz.
lampard19921992
lampard19921992

23 Ocak 2009 tarihinde eklendi
eğer bu filme kötü falan diyorsanız o andan itibaren film izlemeyi bırakabilirsiniz
memo1234567
memo1234567

30 Ocak 2009 tarihinde eklendi
arkadaşlar herkes bradd pitt morgan freeman filan diyor ama Kevin Spaceyden bahseden hiç yok.Bence onun yaptığı rolü ne bradd ne morgan yapabilirdi.Lütfen emeğinin hakkını verelim.Filmi klasikler arasına sokan bence Kevin Spacey ve bradd pittin mükemmel final sahnesidir...
jerome2510
jerome2510

23 Mart 2009 tarihinde eklendi
harika bir film. tam bir klasik.
scorpion1954
scorpion1954

2 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
arkadaslar film bu puanı oyuncu kadrosuyla ve sonuyla almıstır filmin 2 saatten olusuyor ve ilk 1.5 saatinde hicbirsey yok.son yarım saat film heyecanlanıyor ve izleyenlerin tahmin edebilecegi bir finalle bitiyor.kötü film demiyorum ama hakikaten bu puanı hakketmiyor puanı bence 8 olmalıydı.8 den yukarı cıkacagını düsünmüyorum