Yedi

Harika bir film9/10
erdenizpasali
erdenizpasali

4 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
(filmi henüz izlemediyseniz okumamanız tavsiyemdir!!!)9.1 kesinlikle hak etmeyen bir film.. öncelikle filmi 7 kısım a ayırdık diyelim orantılı dağıtılmamış.. ayrıca seri katillerin işlendiği filmlerde mantıklı olarak cinayetler arasında bağlantılar kurulmalıdır. 'bu özgün bir yapıt bu yüzden bu şekilde' fikrini savunursanız yarım kalmış bir yapboz dan başka birşey elde edemezsiniz..filmde toplanan kanıtlar üzerine düşünülmüyor.. bir polisiyede karşıma çıkan yol ayrımları ve karakterlerde kafa karışıklıkları beklerim fakat film tamamen tekdüze geçiyor.. katil in bilerek bıraktıklarıyla yetiniliyor ve tesadüfe bakın ki katil elle konmuş gibi bulunuyor.. Onca parası varken kitapları satın almak yerine gidip kütüphanede okuyor.. filmin ortalarında katil görünüyor aha bu diyorsunuz sonunda da bizim akıllı dedektifler çakıyor durumu tabi.. ayrıca filmin sonu da geliyorum diye bağırıyor.. yanlış anlamayın bu yönetmenin yeteneği değil tamamen Gwyneth Paltrow un oyunculuğu.. hele öfke duygusunu bu kadar güzel(!) yansıtabilen brad pitt in hiç değil!!! sonunda kafasına silah dayayıp intihar etmesini ve 7/7 olmasını beklerdim beni şaşırtan tek şey bu oldu sanırım.. epey sürpriz bi son anlayacağınız.. =) CSI ın değerini daha iyi anladım bu filmden sonra.. bi bu filmi izleyin bir de bizim güzelim 2004 yapımı Çalınan Ceset filmini.. ne demek istediğimi anlayacaksınız..5/10
malcolm-x-2
malcolm-x-2

22 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
ya birisi bana film in finalinin neresi ilginç soleylermi acaba bu kdar puanı kesinlikle hak etmiyor benim puanım 7/10
hozzot
hozzot

23 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
alala yüksek puanlı olması için sonunun ilginç bitmesimi gerekiyor arkadaşlar

saçmalamayın yaw :@
imhotep333
imhotep333

25 Eylül 2009 tarihinde eklendi
90ların en iyi 5-6 filminden biri. efsane bir film
todesengel-tod
todesengel-tod

29 Eylül 2009 tarihinde eklendi
Filmi dün seyrettim güzeldi filmin tanıtımında da sürpriz son yazması içtahımı daha da arttırdı ama bana pek sürpriz gelmedi belki de bu kadar zaman geçtikten sonra izlediğim içindir güzel film aldığı puan biraz fazla 10/8
pato53
pato53

8 Kasım 2009 tarihinde eklendi
bu puana şaşıyorum gerçekten... puanı için izledim ama hayal kırıklığı yaşadım diyebilirim..

1995 yılına göre sonu tahmin edilemeyecek ilginç bir film olabilir.. ama ben şimdi izlediğim için çok çok sıradan bir son ve çok çok tanıdık bir hikaye..

seri katil ve maceraları..

5/10
arcgoktas
arcgoktas

13 Nisan 2010 tarihinde eklendi
sonu çok manyak filmin bütünü de gzl
vforvendeta
vforvendeta

26 Haziran 2010 tarihinde eklendi
Senaryoyu okuyunca spoiler gibi zaten neyle karşılaşacağınızı bildiğiniz için fazla ilgimi çekmediydi devamlı övüldüğü için izleyeyim dedim genelde filimlerin dublajsız halleri daha iyi olur ama bazen bu filimdede olduğu gibi dublajlısı daha iyiydi. Neyse filimin başı hep cinayet mahalleri gösteriliyor ve hiçbir heyecan yok tarantino filimlerini hatırlatan bir sürü diyalog hiçbir aksiyon gerilim yok. Filmin sonuda sönük bir şekilde bitiyor sadece vermek istediği mesaj etkiliyor sizi.

Brad pittin oyunculuğunu hiç beğenmedim hele o son sahnedeki inandırıcılıktan eser yoktu yapımcılarında etkisi olabilir bunda. Morgan freemanın oyunculuğu filmi biraz olsun kurtarıyor. Ve tabiki kevin spacey verilen rolü 10 dakkada olsa güzel bir şekilde hakkını veriyor. Keşke izlemeseydim diyebileceğim bir filim. 5.5/10
Serhat Özden
Serhat Özden

19 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
süper bir film bu filmi izlerken sıkılmayacaksınız
ddmjwl
ddmjwl

4 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
morgan freemana bir kez daha hayran kaldım..nefesinizi tutarak izleyecğiniz bir film kesinlikle...
ehlikeyif
ehlikeyif

28 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Finali hariç sıradan sayılabilecek bir film. Bu denli abartılmasının nedenini oyuncularına bağlıyorum. Benim için sıradan bir film. Hatta Kevinin çıkacağı sahneyi beklemesem sonunu bile getiremezdim. Kevina 10, bu filme 6.
norafanny
norafanny

26 Aralık 2010 tarihinde eklendi
bu filme bi kusur bulmaya çalışıyorum ama malesef yok arkadaş yok..10 numara film
sinema
1 ziyaretçi
15 Ocak 2018 tarihinde eklendi
Katil John, senin hayatını kıskanıyorum diyince tahmin ettim filmin sonunu.Sonunda çok şaşırmadım ama bu sahneye kadar merakla izletti kendini film.Edebi eserlerden yararlanılması ayrı bir güzel olmuş.Bizlere okumadığımız için neler kaçırdığımızı gösteriyor adeta.Sonuç olarak bir dedektif/polisiye olmakla beraber kendimizi sorgulamamızı isteyen bir film...8.5/10
Ayse Y
Ayse Y

25 Mart 2019 tarihinde eklendi
Puanı ve yapılan yorumlar yüzünden beklentim çoktu. Ne yazık ki hayal kırıklığına uğradım. Bahsedildiği kadar büyüleyici bir kurgusu veya şaşırtan bir sonu yoktu. Özellikle sonu bıçak gibi yarıda kesilmiş izlenimi verdi bana aceleye getirilmişti. Konunun işlenişi açısından ele alacak olursam, gerilim filmi olduğunu iddia ediyor ancak ben film boyunca hiç o havaya giremedim. Filmi bitirdiğimde de aklımda hala çok soru işareti vardı. Özellikle katilin ruh halini daha iyi analiz edip, yansıtabilirlerdi.