Caner Canlıer
6 Şubat 2020 tarihinde eklendi
Baya güzel filmdi. Gerek oyunculuk olsun gerek konu olsun efsaneydi. fakat tek kötü yanı sonunun tahmin edilebilir oluşu. Sonu daha farklı olsaydı daha efsane olurdu.
Brad Pitt ve Morgan Freeman ile soluksuz cinayet soruşturması.. Katil(Kevin Spacey) tam bir psikopat. Öldürdüğü kişiler belki masum değil ama onların hakkında hüküm uygulamak katile düşmez. spoiler: Filmin sonunda eşi Tracy’e üzüldüm. Kim olsa katilin kafasına sıkabilirdi o anda sanırım veya dövebilirdi.
Filmin verdiği mesaj çok. Brad’in evinde artık taciz e uğrayan bi kadın imdat diye değil yangın var diye bağırırsa o zaman gelirler gibi vs. Güzel bir dedektif filmiydi.
Tüm zamanların en iyi gerilim filmi. İzledikten sonra David Fincher’ın ustalığına hayran kaldım sebebi ise diğer polisiye filmlerden farklı olması. Finaliyle gerilimin dozunu arttırıyor , ters köşe yapıyor ve ernest hemingway’in sözüyle filmi bitiriyor hayran kalmamak elde değil
Fincher’ın farkını gösteren, yıllar önce seyretmiş olmama rağmen etkisinden kurtulamadığım, psikolojik derinliğin dozunu mükemmel ayarlayabilmiş bir eser... Sinemayla ilgilenen herkes seyretmeli...
bir filmde morgan freeman ile brad pitt yanyana olunca böle bi şaheser çıkıyor ortaya film çok güzel ve sürükleyici ama kevin spacy'e iyi adam rolleri sanki daha çok yakışıyor gibi bence
çok güzel bir gerilim filmi olmuş. bence brad pitt bu filme çok uymuş. film çok güzel kurgulanmış. bence gerilim filmleri arasında en iyilerinden biri diyebilirim.
Ben bu filmin neden bu kadar abartıldığını anlamadım.Yani oyunculuk falan tamam ama sanki filmin sonu baştan beri belli gibiydi. Titanikte de son belliydi ama ne bileyim sanki bu filmde hiç heyacan yok gibiydi.Beni pek sarmadı doğrusu...
bu filmde açıklayamadığım bir şeyler var...ilham gelmiyordur belki...bir yandan çok iyi bir yandan da hatalı bir şey varmıydı, eksik bir şeyler...aklıma pek bir şey gelmiyor...o halde bu film için 10/9 luk iyi bir kurgu denilebilir...
İlginç bulduğum birşey var. Üzerine alınanlar olacaktır elbet. Ama ben yine de söylemek istediklerimi söylemeliyim. Sevenı eşsiz bir film yapan şey film boyunca hiç durmayan yağmur mudur? Evet yağmur gözden kaçmıyor ancak bu özellik midir onu kült ya da başyapıt kılan? Bence çok saçma. Veya Sevenı eşsiz bir film yapan şey benzersiz konusu mudur? Bak bu olabilir mesela. Mantıklı bence. Ancak ben bu müthiş konunun boşluklarla dolu zayıf bir senaryoya dökülerek heba edildiği fikrindeyim. Seven bana göre sürpriz son yapmak için yapılmış bir film. Kabul etmeliyim ki, son 30 dakikadaki eşsiz görselliği beni mest etmiştir. Bu, onu iyi bir film yapmaz ama. Filmin bana göre en büyük kusuru şudur. Filmde ilk 5 cinayet sahnesi çok hızlı bir şekilde geçiliyor. Onun dışında Detektif Mills saçmalığını izlemeye maruz kalıyoruz. Neden böyle söyledim peki? Yaptığı anlamsız-anlamsız hareketlerle, verdiği anlamsız-anlamsız tepkilerle, yaptığı saçma sapan belaltı esprilerle ve ettiği sinir bozucu dozajdaki absürd küfürleriyle filme zarar verip kalitesini düşürmekten başka birşey yapmadığını gördüğümüz sıradan bir film sadece Seven. Ayrıca Morgan Freeman da bu filmdeki rolüyle neden bu kadar abartılıyor onu da anlamış değilim. Film boyunca oturuyor, kalkıyor, yürüyor,arabayla geziyor vs. yani bu mudur mükemmel oyunculuk? Bu adam bu filmde ne yapmışta hayran kalınabilecek mükemmel bir performans sergilemiş? Ben boşuna demiyorum işte boş yere şişirilen bir film diye.