Ertan Can
27 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Başyapıt denemez bu filme. Artı olarak aldığı puanı haketmiyor. Film oyuncu kadrosu mükemmel olsada eksik yönleri var. İzleyiciyi tam yakalayamıyor bu film. 10/8 . İyi seyirler.
david fincher ve brad pitt, güzel ve her zamanki gibi başarılı bir ikili. kesinlikle izlemeye değer, çok başarılı bir film.kötü adamın ismi neden john doe acaba diye düşünmeden edemiyorum.10/10
Klasik cinayet filmi sanabilirsiniz ama bundan çok daha fazlası. Ama ben niyeyse Brad Pittin bu filmdeki oyunculuğunu pek beğenmedim. Bİr fight club, 12 monkeys göremedim yani. Ama film bütünlük açısından süper. kevin spaceyde cabası. oyuncu kadrosu yeter zaten.
Donemıne gore harika idi.12 sene oncesi az değil.Her zaman filmi çekıldı onyıla hatta yıla gore izlemekte fayda vardır kanaatindeyim. Filmin işlediği ana konu ;toplumların değer yargıları ,manevi inançların ve modernleşen şartların çatışma içine girmesi,insanların korkular ile yüzleşmedeki gösterdikleri başarısızlıklardır. 90lı yıllar için bunlar hala geçerli ve prim yapan kavramlardır.
Gerilim tarzı filmlerden hoşlananlar için kaçırılmaması gereken muhteşem bir film. Filmde detaylar çok önemli ilahı mesajlar veren bir seri katilin ''Öldürmeyeceksin'' emri olan İncil'e karşı gelmesine rağmen kendisini ilahi kişilik olarak kanıtlamaya çalışması ve hiç beklenmeyen bir son. Başrollerde Morgan Freeman ve Brad Pitt. İki usta aktör. Beğenmediğim tek yönü ise kurbanların çok açık şekilde kamera tarafından teşhiri.
Film asla kötü bir film değil oyuncu kadrosunda ki 2 dev isimle tam bir efsane olduğunu her şekliyle belli eden yapım nispeten ağır işleyen yapısı ile ve atmosferi ile sizi her şekilde kendine bağlamayı biliyor. Filmin son anına kadar sizi kendine bağlayan merak unsuru ise son anda nedense sürprizi bozacak şekilde açık vererek sonunu belli ediyor. Açıkçası ben son dakikalarına doğru filmin verdiği açıklar ve ipuçları sayesinde filmin sonunu tahmin etmiş ve bende oluşturacağı ters köşe hissinden payıma düşeni alamamış biri olarak etkisinde daha az kalabildim. Ama bu demek değil ki film size bunu yaşatamayacak. Eğer son dönemde usta işe bir gerilim-polisiye-gizem tarzı film arıyorsanız ve hala bu güzel yapımı seyretmediyseniz mutlaka bir şans verim derim.
bence tek kelime mükemmel bir gerilim polisiye. bir kere freeman+pitt+kevin bi de çok geri planda da olsa paltrow. ve yönetmen fincher daha ne olsun bir film kadrosunda. eleştirmek yersiz. seyretmeyen film arşivin de olmayan ayıplanmalı :))