Son 20 dakikasına kadar sıradan bir gerilim filmi gibi ilerliyo fakat o son 20 dakika filmin başyapıt olması için yettiyo hatta artıyo bile ''Kuzuların Sessizliği''den sonra yapılmış en iyi gerilim günümüze kadar sadece ''Testere'' Kıyısından geçebiliyo.
mükemmel bir zeka ile işlenmiş mükemmel bir polisiye..filmin konusu da filmde ayarlanmış müziklerle görüntülerle kıscası atmosferle o kadar uyumluki..gerçekten bir yönetmenlik harikası oluşmuş(!) o kadar gereksiz filme zaman arcarken bence bu filmede zaman ayırabilrsiniz..polisiye sevenlere tavsiye;)
david fincher ve brad pitt, güzel ve her zamanki gibi başarılı bir ikili. kesinlikle izlemeye değer, çok başarılı bir film.kötü adamın ismi neden john doe acaba diye düşünmeden edemiyorum.10/10
Donemıne gore harika idi.12 sene oncesi az değil.Her zaman filmi çekıldı onyıla hatta yıla gore izlemekte fayda vardır kanaatindeyim. Filmin işlediği ana konu ;toplumların değer yargıları ,manevi inançların ve modernleşen şartların çatışma içine girmesi,insanların korkular ile yüzleşmedeki gösterdikleri başarısızlıklardır. 90lı yıllar için bunlar hala geçerli ve prim yapan kavramlardır.