Kazanma Sanatı
3,8

KaliteTAKİP
KaliteTAKİP

19 Mayıs 2012 tarihinde eklendi
cok fazla bırsey beklemeden ızlersenız keyıf alırsınız
Rollercoaster
Rollercoaster

22 Mayıs 2012 tarihinde eklendi
'Gerçek bir hikayeye dayanmaktadir.',bence o çok elestirdigimiz Amerikan sinemasinin en iyi yaptigi islerden biri bu gerçek hikayeden,bir efsane ve kahraman yaratmak.Bunun için bir spor dali ve vasat sayilabilecek bir konu yeterli onlar için.'Blind Side','Glory Road' ve son dönemde 'Secretariat''i da bu sinifa sokabilirim sanirim.Moneyball ise dramatik yönü daha agir bastigi için bu filmlerden biraz olsun ayriliyor.Fiyasko bir beyzbol kariyerinden sonra takim menejerligine soyunan Billy Beane'in hikayesi.Olaya Oscarlik bir film izleyecegim diyerek baslarsaniz hayalkirikligina ugramaniz muhtemel.Çünkü senaryo,beyzboldan anlamayanlar için oldukça yavan ve karakter analizleri yetersiz.Takimdaki oyuncularin farkli kisilikleri,Beane'in ailesi belki Peter Brand,hiçbiri hakkinda çok fazla bilgi sahibi olamadik,sürenin yeterince uzun olmasina ragmen.Sözün özü;Moneyball,Pitt'in temiz oyunculuguna ragmen,siradan hikayesi ve olaya çok yüzeysel bakmasi nedeniyle Oscarlik bir film olarak beni tatmin etmedi...6,5/10
Amir Han
Amir Han

13 Eylül 2015 tarihinde eklendi
Bir Amerikan başarı hikayesi daha.. Başrollerini Brad Pitt(aynı zamanda yapımcı), Jonah Hill ve Philip Seymour Hoffman'ın paylaştığı "Moneyball" aslında bir beyzbol sisteminin adı. İstatikçi Bill James'in bu sistemini Michael Lewis "Moneyball" adıyla kitaplaştırdı. Ünlü yönetmen Steven Soderbergh'in çekmeyi düşünüldüğü film Bennett Miller'a kısmet olmuş. Senaryosunu Steven Zaillian(Schindler'in Listesi) ve Aaron Sorkin'in(Sosyal Ağ, Birkaç iyi adam) yazdığı film "Any Given Sunday" filmiyle benzerlikler taşıyor. Orada Al Pacino destansı bir role bürünmüştü. Burada ise daha pasifize bir rol olsada Brad Pitt iyi oynamış. Jonah Hill çok sade ve etkili bir oyunculuk sergilemiş. Beyzbol sporu Amerikalıların olmazsa olmazlarından olsada dünya genelinde rağbet görmemiştir keza bu spordan anlamasak da senaryo beyzboldan çok istatik biliminin taşıdığı değeri gözler önüne sermeye çalışmış. Billy Beane gerçek bir karakter. Oackland Athletics takımının genel menajeriyken ananevi sistem olan scoutların oyuncu seçmelerine karşı gelerek istatiksel bir sistem olan "Moneyball" ile oyuncu seçmiştir. Film bunun hikayesini anlatıyor. Beyzboldan anlamıyor olsak bile film bir başarı hikayesi olarak kendini izlettiriyor.
Ogulcan B.
Ogulcan B.

2 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Filmi bugün sinemada izledim.Baştan şunu söylemeliyim ki film durağan bir film zaten izlemeden önce de filmin durağan bir film çıkacağını tahmin etmiştim yani benden söylemesi sakın filmi izlemeden önce çok heyecanlı bir beyzbol filmi beklemeyin.Filmin genel olarak durağan bir temposu olmasına rağmen etkilileyici bir film zaten oyunculuklar bile filmden etkilenmenizi sağlıyor özellikle benim en sevdiğim oyunculardan biri olan Jonah Hill çok iyi oynamış filmde yine sempatik bir rolde,Brad Pitt tam bir karakter oyuncusu olduğu ortada yine karakterini iyi yansıtmış.Filmde beyzbol maçından görüntülere genel olarak çok fazla yer verilmemiş ama filmin bazı yerlerinde beyzbol maçlarından da görüntüler var film daha çok beyzbol sahasının dışındaki yaşanan olayları gösteriyor açıkçası ama filmin ikinci yarısındaki beyzbol maçı sahneleri heyecanlı filmin temposunun arttığı dakikalar.Filmin sonlarında açıkçası biraz sıkıldım biraz fazla uzatılmış sanki.Bu tür filmlerde bence soundtracklerin çok büyük katkısı vardır yani durağan olan filmin etkileyiciliğini arttırır ama filmde çok etkileyici soundtrackler yok maalesef.Ben filmi genel olarak beğendim bence izlenmesi gereken bir film,durağan filmleri sevmeyenler fime yanaşmasın derim,bence bu yıl Oscarda birkaç dalda aday olabilecek bir film,tavsiye ederim.

7.5/10
theyurdal
theyurdal

16 Ekim 2015 tarihinde eklendi
çok ortada olan bir film ne iyi nede kötü çok fazla bişey beklemeden izleyin türü dramatik komedi değil spor filmi
Aysu Gokova
Aysu Gokova

23 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Bu spor hakkinda hiçbir sey bilmesem de basindan sonuna sürükleyici bir film
Sine Can
Sine Can

23 Şubat 2012 tarihinde eklendi
sporun ticari tarafinin gösterilisini sevdim , daha çok bir belgesel gibi izlenmeli film çünkü bir 7. sanat harikasi degil
Adem Çall
Adem Çall

7 Ocak 2013 tarihinde eklendi
Beyzbol değilde futbol temelli olsaydı daha çok insanı yakalayabilirdi ama; yapacak birşey yok. Gerçek bir olaydan uyarlanmış örneği olmayan iyi bir beyzbol filmi. İşin sonu nereye varacacak diye insan merakla bekliyor, kendini izlettiriyor. 3,5
Altayli
Altayli

9 Mayıs 2020 tarihinde eklendi
Harika bir spor filmi. Ama sadece spor filmi olarak görmeyin. Değişim ve başarmak için harika bir hikaye. Biraz politikaya girmeme gerekirse, ABD'nin nasıl başarılı olduğunu anladım. Adamlar sürekli değişim halinde ve cesurlar.
bibi g.
bibi g.

Sempatik bir film, Brad Pitt iyi oynamis , hikaye heyecanlandirici
Sedabilecen07
Sedabilecen07

1 Şubat 2021 tarihinde eklendi
aslında büyük beklentiyle izledim takım ruhu koçluk vesaireyle alakalı bi de Brad Pitt den ötürü ama filmde aşırı bir takım ruhu işlenmemiş. Genel olarak başroldeki billy ki bu da Brad oluyor film onun ve asistanın hikaysesini anlatıyor. film gerçek olduğu için izlenir ama musaitseniz yani mutlaka izlenmesi gereken bi film değil.