Ben de film hakkında yorum yapmayı çok isterdim ama film ne yazık ki şehrimize gelmedi.Gösterime girdiği şehirler Ankara,İstanbul ve İzmir ile sınırlı.Saçma sapan filmleri aynı sinemalarda 2 salonda birden oynatıp da Iñárritu gibi bir yönetmenin filmi niye bir sinemada bile gösterilmez anlayamıyorum.
Sinemayı "eğlencelik" olarak gören kafaların bu tür filmlerde sıkılması çok doğal. Çünkü bu tür filmler, iyi vakit geçirmek için her saniye gülmek veya hayrete düşmek zorunda olmayan ve düşünmeye üşenmeyen bir insan türüne hitap ediyor.
Tüm sinema severlere merhaba.. Aslında filmi anlatmadan eleştirmeyi pek beceremeyecek olsam da bir kaç şey paylaşmam gerek. Malum Inarritu'nun filmlerin de işlediği "habil-kabil" olgusu burada da hayat bulmuş. Şöyle ki; hem Paramparça' da hem Babil'de iki erkek kardeşin aynı kadına gösterdiği ilginin bir benzeri bu filmde de karşımızda. Yönetmenin imzası haline gelen pastel tonlar ise her zamankinden daha etkileyici bir seviyede. Filmi özel yapan unsurlardan biri ise kalıplaşmış "Avrupa" olgusunun gerçekten uzak olduğunu göstermesidir. Nasıl ki ABD'nin yaşanacak en güzel ülke olmadığını Babil'de bize gösterdiyse, bu filmde de Avrupa'nın günlük gülistanlık olmadığını gösteriyor. Bu filmi izlerken o kadar çok temayı düşünmeye çalışıyorsunuz ki, hala sahne sahne sorgulama yapıp ölüm, vicdan, ahlak, kıskançlık, çaresizlik, aile, para v.b. birçok kavram aklınızı kurcalıyor. Size tek tavsiyem: izleyin, zaten tekrar izlemek için can atacaksınız..
film kapağına bakılırsa bardem yine mükemmel bir role soyunmuş vaziyette.no country for old man de harikalar yaratan mar adentro da roman sampedro karakterini sanki kendisiymiş gibi oynayan bardem i usta yönetmen inarrutuyla yaptığı bu eseri iple çekiyorum daha vizyona girmediği halde yılın filmi olcağını düşünüyorum.(tabi oscar alamaması onun ii olamadığına kanıt değildir)
bu filmi antalya altın portakal film festivalinde izleme olanağı buldum.tek kelimeyle mükemmel bir film.konusu etkileyici,javier bardem etkileyici.göçmenler ve küçük insanların hayatına dair bir güzelleme.inanın etkisinden uzun süre kurtulamayacaksınız.