Ilknur K
1.254 değerlendirmeler
25 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
gerçeklerle örtüşme payı yüksek olan ancak sadece bir yönetmen tarafından çekilen bir filmdi. içinde sizi geren sahneler var ama bazıları da sırf korku öğesi olsun diye yapılmış.
İyi reklamı yapılmış bir korku filmi.Oturalım bir korku filmi izleyelim desek 10 kişinin 7'si 'paranormal activity varmış çok korkunç,gelmiş geçmiş en iyi korku filmi yorumları duyunca izledim ve fazla bir numarasının olmadığını gördüm.İzleyecilere pazarlamasını güzel yapmışlar ama benim gözümde sıradan bir korku filmi.
Film beni sarmadı korku öğesi yok denecek kadar az, sırf bundan dolayı sürekli ikili diyalogları dinleyip duruyorsunuz. Çıktığı yıl izleseydim yorumum ne olurdu bilinmez, 2025 kafasıyla izleyince film oldukça basit kaçıyor.
film yasaklanmadı ki gösterimi ertelendi 15 Ocak tarihine bu bir. İkincisi, piyasada bulunan filmle sinemada gösterilen film arasında sahne ve son farkları var. Üçüncüsü bu filmi gece vakti,tüm ışıkları kapatıp,yalnız ve sesi açıp izleyinibakalım tırsılıyor mu tırsılmıyor mu?
Bir gerilim filminin etkisi sonucundadır..Eğer sonuç olarak bizi korkutan, geren durum yada olayın nedenini filmin finalinde öğrenemiyorsan o film yarım kalmıştır.Filmin başından sonuna kadar ne olduğunu bilmediğimiz bir şey bu aileyi rahatsız ediyor ama bu rahatsız edici şeyin ne olduğunu öğrenemiyoruz..O yüzden bu film, benim için ne olduğunu tam olarak anlatamamış yarım bir filmdir..Gerilim filmlerinden hoşlanıyorsanız Diğerleri, 6.His ve Kimlik filmleri tavan filmleridir..
27 yaşındayım bugüne kadar halka ve şeytan filmlerine rakip yok diyodum ama bu alt üst etti hepsini gerçi bir film havasında değil ama kesinlikle korku hemde ne korku, korku severler izlemezse çok şey kaybeder...
İki çiftin ev içersindeki yaşadıkları sıra dışı olayları,yine onların çektikleri kameradan tanık oluyoruz.Tipik ses duyma,eşyaların yer değişimi tarzında devam ediyor ve finalini yapıyor.Düşük bütçeli ve sınırlı imkanlarla çekildiği için,elinden gelenin en iyisi vermeye çalışmış.Bence başarılıda olmuş.Fazla abartıya kaçmadan hikayesini anlatmış.Yatak odası sahneleri en çok gerilimin oldugu sahneler.Ha tatmin edermi etmezmi tartışılır.Ama belli bir başarısı oldugu kesin.Bu kadar abartılacak bir film mi derseniz.Bence değil.İki ana karekter ve bir el kamerasıyla çekilip bu kadar ses getirmesi kesinlikle bir başarıdır.Hak edip etmediği konusunda çok olumsuz bakmıyorum.Yönetmenin diğer filmerini görüp anlarız.Sonuç olarak,gerilim tarzındaki filmlerden hoşlanıyorsanız izlemenizde yarar var.Çok fazlada bir beklenti içersinde olmayın.İzleyip zevk almaya bakın.
2. Blair Witch vakası diyebiliriz.Ama filmin sizi gereceğini de söyleyebilirim.O da ses efekti zaten,görsel 1 şey yok filmin finali haricinde.Belki sinemada çok daha etkili olabilir.6/10
Bu film mi gerçek bir hikayeden alınmış??? Yahu bırakın bu çoluk çocuk hikayelerini de biraz gerçek hayata dönün arkadaşlar... Sırf filmin popülaritesini artırmak için uydurulmuş bir çocuk palavrasıdır bu filmin gerçek hayattan uyarlandığının söylenmesi... Lütfen kendimizi kandırmayalım..
Arkadaşlar izledim bu filmi aylar önce izledim tam bir korku filmi hastasıyımdır ve tavsiyelerimede güvenilir çevremde, film tamam bütçesi düşük ama bu neyi kanıtlarki bir tek sahnesinde bile ne içim ürperdi ne de korku sardı sadece son sahnesini beğendim trajik bi şekilde bitiyor yoksa film vasatı kesinlikle aşamamış.
bu film tam bir hayal kırıklığı... çok para harcanmaması, el kamerasıyla çekilerek gerçekmiş gibi gösterilmesi etkiliyor ama sonuçta bu bir film ve hiç birşey kullanılmamasıda filmi özensiz kılıyor. ne haz aldım ne korktum. olsa olsa bir gerilim filmi olur. 10/5
Film boyunca kendimi;'Artık bişeyler olsun'diyerek geçirdim ve aynı zamanda kızın sevgilisinin kayıtsızlığına,rahatlığına kızarak...Birde olaylar süresince o evde kalmayı ısrar eden kıza...Herkesin aksine çok korkulacak gece yatağa giremeyecek kadar korkunç bir film olduğunu düşünmüyorum;çünkü çok daha iyi filmler izledim..Beyazperde de izlenmeyecek filmler katogerisinde bana göre.Bu kış gününde evinizde izleyin derim.Hoş izlemesenizde olur,lapa lapa yağan karı izleyin daha iyi:) velhasıl 10 /5,5 veriyorum selametle:)