Her ne kadar hikayenin başını anlatacak ise de Wolverinesiz, daha doğrusu Hugh Jackmansız X-Men aynı tadı vermez gibime geliyor. Umarım yanılırım da keyifle, güzel bir film izleriz.
Başından sonuna kadar aynı çizgide ilerleyen,gereksiz ve sırf yapılmış olmak için yapılan aksiyon sahnelerinden arındırılan oldukça başarılı bir x men filmi. 7.5/10
Öncelikle söyleyeyim , 3. film dışında sevebildiğim bir X-Men filmi yoktu . bu filmde karakterlerin geçmişine , X-Men topluluğunu oluşturmalarına , kişiliklerinin gelişimlerine tanık olmak bana inanılmaz keyif verdi - ben X-Men sever biri değilken bile bu kadar sevdiysem filmi , sevenleri ne kadar sever tahmin edemiyorum . Aksiyon olarak hayli tatmin edici film . Efektleri , konu bütünlüğü ve oyuncu performansları da kusursuzdu gözümde . Ayrıca karakterlerin kişilik analizleri de çok çok iyi işlenmiş . Her yönden -şimdilik- En iyi X-Men uyarlaması kuşkusuz . Her şeyi geçtim James McAvoy un muhteşem performansı için bile gidilir filme :) ... 10/9 .
Özellikle James McAvoy ve Kevin Baconin oyunculuklari ve ortanin üzerindeki yönetmenlik ve kurgusu sayesinde benzer çizgi roman uyarlamalariyla kiyasladigimizda, digerlerinin üzerine çikabilmis bir film X-Men : First Class.
Bir Dark Knight, Sin City beklentisiyle izlemezsiniz muhtemelen keyifli, eli yüzü düzgün bir film bulacaksiniz karsinizda. Açikcasi Thor faciasindan sonra bana ilaç gibi geldi :)
Son olarak X2, X-Men serisindeki en iyi film olma özelligi sürdürüyor hala. Iyi seyirler.
Bende hayal kırıklığı yarattı, yine "amerika dünyayı kurtarıyor" fantazisi ile örülmüş amerikan milliyetçiliği yapan bir film :( Ne işi var fanatikliğin bir fantastik seride ???
Önce "Nazi Almanya"sını yenerler sonrada "Sovyetler Birliği"ni yola getirirler.... X-Men ile alaklası olmayan boş bir filmdi bana göre :(
x-men serisini takip edenlerin mutlaka gitmesi gereken film.bana göre mükemmel bi film olmuş izlerken hiç sıkılmadım sadece filme odaklandım.aksiyon sahneleri çok kaliteliydi.efektler süperdi oyuncular resmen karakterlerine bürünmüşlerdi...kısacası herkesin izlemesi gereken bi film ve mutlaka sinemada gidin bir de filmdeki aksiyon sahnelerindeki müzik çok güzeldi...filmdeki favori karakterimde azazel di her sahne de onun çıkmasını istedim :)
mutant ve gururlu spoiler: xavier ve magnetonun geçmişlerini ve xmenlerin nasıl kurulduğunu anlatıyor magneto xavier beraber savaşlarsalar daha güçlü olabilirlermiş aslında fikir ayrılıkları yüzünden ayrı düşmüşler xmen evrenine devam ediyorum krolojik olarak başlangıç filmi 10/8
Gerçekten nostaljiyle çok güzel harmanlanmış en iyi X-Men filmlerinden. Michael Fassbender ile James McAvoy, rollerine çok iyi oturmuşlar. Filmin aksiyon dozu da, hikayenin temelini atma kısmı da gayet güzel ayarlanmış. Yeni bir üçlemenin ilk filmi olarak oldukça başarılı ;)
Bryan Singer kariyerinin en büyük hatasını yapark bıraktığı X men serisine yazar ve yapımcı olarak geri döndü, Stardust ve Kick-Ass gibi iki başarılı filmin yönetmeni Matthew Vaughn yönetmenliğe getirilmesi, Charles Xavierın X meni kurmasını Ericin magneto olmasını ve bilmediğimiz bir çok şeyi altarnatif dünya tarihiyle birlikte başarıyla anlatıyor.Oyuncu seçiminden, senaryosuna, dinamik anlşatımından, başarılı görselliğine kadar her yönüyle takdiri hak eden yeni üçlemenin ilk halkası var karşımızda.
X-men:Bİrinci Sınıf(X Men:First Class)Marvel Comics'in Süper Kahraman Çizgi Romanlarından Sinemaya Uyarlanan Matthew Vaughn Yönettiği 2011 Yapımı Bilim Kurgu Filmi.Film X-Men Serisinin Kökenine İniyor.İnsanların Akıllarını Okuyup Kontrol Edebilen,Telepatik Güçlere Sahip Oxford Mezunu Charles KEndisi Gibi Başkalarının Da olup Olmadığını Merak Etmiştir.Diğer Mutantların Varlığını Keşfedince Hepsini Bİr Araya Toplar Ve DÜnya İçin Büyük Teklike Olan Tom Cohen'i Bİrlikte Durdurmaya Çalışırlar.X-Men: Birinci Sınıf'ın 1962 yılında geçtiğini biliyorsunuzdur. Soğuk Savaş döneminde yani. Yakın tarihin bu kurmaca versiyonunda, Sebastian Shaw'un başını çektiği bir grup mutant, iki süper güç arasında bir savaşı kışkırtıyor. Ve CIA ile beraber çalışan Charles Xavier onların peşine düştüğünde, Shaw'u intikam için takip eden Erik ile yolları kesişiyor. Tanıdığımız ekibin nasıl biraraya geldiğini ve nasıl tanıdığımız o mutantlara dönüştüklerini izliyoruz bu filmde. Erik ile Charles'ın nasıl dost olduğunu. Bazılarının nasıl insanlardan umudu kesip kötü tarafa geçtiğini. Herkesin en çok merak ettiği, Wolverine'in bu filmde olup olmadığı herhalde. Hugh Jackman'ı kısa, esprili bir sahnede görüyoruz, konuk oyuncu olarak.X-men Birinci Sınıf Farklı Karakterler Görmek Açıkçası Çok İyi Oldu Umarım Eğer Devam Edrse Onlara Ne Olduğunuda Anlatırlar.Geçmişe Dönerek Olayları Çok İyi Bağlamışlar Benim Açımdan Son İki Film Kötü Olmuştu X2'den Sonraki En Eyi X-men Filmi Olmuş.En Başarılı AKsiyon Sahnelerini Bu Fİlmde Olduğunuda SÖyleyebilirim Puanım:8/10
Güzel bir film, özellikle de serinin meraklilari için, gelisen olaylara bu son filmdeki açidan bakildiginda magneto tarafini hakli bulmamak elde degil:), bu arada serinin de cilki çikti bence, 1-2-3 baslangiç -5 yil öncesi daha sonrasi ilerisi falan filan derken artik daha yeni senaryolara yönelseler fena olmaz, üstelik filmde Türkiye yi de savasin içinde göstermeye çalismislar bu da burnuma kötü kokular gelmesine neden oldu, zaten ABD nin Türkiye hakkindaki pek dosthane! düsüncesi her zaman bellidir de filmlere bile yansitip ABD-RUSYA savas senaryolarina içine karistirmalari bana hiç hos gelmedi, Türkiye ne yapti ki sanki onlara, henüz bir sey yapmadik ama yaparsak bunu çok aci farkedeceklerini biliyorlardir umarim :))
X-men serisinin en iyi filmi oldugunu düsünüyorum.Kurgulanmasi serinin diger filmlerinden daha zor olmustur muhtemelen çünkü herseyin sebebi,baslangici,isin felsefesi bu filmde yansitilmaya çalisilmis.Aksiyon az olmasina ragmen etkili kullanilmis.Beni tatmin etti...7/10
kesinlikle bu zamana kadar izlediğim en iyi x-men filmiydi.James Mcavoy ve(özellikle)Micheal Fassbender çok iyiler,rollerine çok şey katmışlar.mutlaka izleyin.