ilsalaron
10 Haziran 2011 tarihinde eklendi
X-Men serisi benim aslında Marvel Comicsten uyarlanan filmlerden en beğendiğimdir. Ancak, ben bu bölümü bir hayli vasatın altında buldum. Filmin çok fazla anlamsız detaya girmesi, fantastik bir filmden ziyade adeta siyasi bir gerilim filmine benzemesi, ilk giriş bölümü olmasına rağmen beşinci bölüm olması ve tabii Fassbender ve Macavoyun vasat performansları bana bu düşünceye itti.
Serinin önceki filmlerinde aklımıza takılan birçok soruya bu filmde cevap buluyoruz. Daha önce geleceğini izlediğimiz mutantların geçmişini anlatıyor film. Ben burdan seriye yeni soluklar getirecek ve izlediğimiz bu filmle ilgili ipuçları barındırcak yeni devam filmlerinin olacağını anlıyorum. Filme gelecek olursan fazla detaya inmeden genel bir yorum yapmak istiyorum. Seyirciyi ara sıra sıksa da kesinlikle filmden koparmayan bir senaryosu var. Karakter seçimleri ve oyuncu performansları yine çok isabetli olmuş. Ayrıca filmin 60'lı ve 70'li yılları zaman olarak seçmesi benim gözümde bu filmi serinin diğer filmlerinden bir adım daha öne çıkarıyor. Bakalım, serinin devam filmlerini büyük bir heyecanla izliyeceğiz..
Özellikle James McAvoy ve Kevin Baconin oyunculuklari ve ortanin üzerindeki yönetmenlik ve kurgusu sayesinde benzer çizgi roman uyarlamalariyla kiyasladigimizda, digerlerinin üzerine çikabilmis bir film X-Men : First Class.
Bir Dark Knight, Sin City beklentisiyle izlemezsiniz muhtemelen keyifli, eli yüzü düzgün bir film bulacaksiniz karsinizda. Açikcasi Thor faciasindan sonra bana ilaç gibi geldi :)
Son olarak X2, X-Men serisindeki en iyi film olma özelligi sürdürüyor hala. Iyi seyirler.
Güzel bir film, özellikle de serinin meraklilari için, gelisen olaylara bu son filmdeki açidan bakildiginda magneto tarafini hakli bulmamak elde degil:), bu arada serinin de cilki çikti bence, 1-2-3 baslangiç -5 yil öncesi daha sonrasi ilerisi falan filan derken artik daha yeni senaryolara yönelseler fena olmaz, üstelik filmde Türkiye yi de savasin içinde göstermeye çalismislar bu da burnuma kötü kokular gelmesine neden oldu, zaten ABD nin Türkiye hakkindaki pek dosthane! düsüncesi her zaman bellidir de filmlere bile yansitip ABD-RUSYA savas senaryolarina içine karistirmalari bana hiç hos gelmedi, Türkiye ne yapti ki sanki onlara, henüz bir sey yapmadik ama yaparsak bunu çok aci farkedeceklerini biliyorlardir umarim :))
X-men serisinin en iyi filmi oldugunu düsünüyorum.Kurgulanmasi serinin diger filmlerinden daha zor olmustur muhtemelen çünkü herseyin sebebi,baslangici,isin felsefesi bu filmde yansitilmaya çalisilmis.Aksiyon az olmasina ragmen etkili kullanilmis.Beni tatmin etti...7/10
x-men fanatikleri için yapılmış bir filmle karşı karsıyayız... benım ıcın guzel anekdotlarla dolu,dramatik anların yerli yerinde oldugu, 2-3 tane cok ıyı efektin oldugu, sürükleyici bir x-men filmiydi.. sinemada izlenmeyi hakeden bir film..
X-Men'in kilit karakterlerinin doğuşunu ve birbirlerine olan düşmanlıklarının sebeplerini anlıyorsunuz. Aksiyon ve efekt olarak bu yılın "en"leri arasında, bir şekilde izleyin derim!
SENARYODAKI TUTARSIZLIK. X men film serilerinde göze çarpan benin gördüğüm tek tutarsızlığı x men son direniş in başlangıcında gördüğümüz 20 sene oncesini anlatmakla baslayan charles in sacsiz olgun bir adam olarak ayakta olduğunu görüyoruz . X men first class in sonunda ise charles sakatlaniyor ve saçlı genç haliyle bitiyor.
serinin diğer filmlerini de izlemiş bir insan olarak beklentilerimi karşıladı. aksiyon sahneleri güzel düşünülmüş... oyuncular rollerinin hakkını vermişler... özellikle magneto çok güzel olmuş tabiri caizse cuk die oturmuş rolüne... bazı sahneleri en ince ayrıntısına kadar düşünmüşler mesela prof.x magnetonun düşüncelerini okuduğunda onunla aynı duyguları paylaşıp ağlaması dikkat çekiciydi... ama unutulan birşey var ki o da prof. x'in ikinci filmde Phoenix'i magnetoyla birlikte almaya giderken yürüyerek gitmesi ama bu filmde olanlara göre sonunda prof.x yürümeyi kaybediyor ve bunun gibi bazı ince ayrıntılar atlanmış. ama dediğim gibi diğer serilerini izleyen arkadaşlar mutlaka bu filmi izleyip olayların nası geliştiğinin farkına varmalılar...