Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay
3,1

toran-2
toran-2

22 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Bu film saçmalıktan ibaret. Zira "vampir" öğesi pagan inancının insanları korkutarak etki altına almak için 1700lerde yarattığı bir senaryodur. Zaten paganizmin kendisi de senaryodur.

Gençlere böyle abzürd hikayeler yerine, çok daha güzel romantizm + gerilim içeren filmler öneririm: Rear Window, North by Northwest, El secreto de sus ojos, Vertigo ve Kibar Feyzo gibi...
arkan61
arkan61

22 Kasım 2009 tarihinde eklendi
arkadaslar lütfen filmi izlemeden yorum yapmayin. özelikle editörlerden bu konuda biraz daha dikat edilmesini istiyorum lütfen

saygilar
cazu55
cazu55

21 Kasım 2009 tarihinde eklendi
bi kere sinemada 15-17 yaş arası kızların ağğğ,mağğ diye bağırmaları çok gülünçtü:)edward bu filmde ben geçen bölümde herkesin o bayıldığı çocuğum der gibi yapay bi karakter olmuş!bella yine baygın baygın her an yakınında kim varsa dudağına yapışacakmış gibi bakıyorve ağız uzatıyor!bi ara aroyu da öpecek sandım:)))kısacası filmi çok beğenmedim ilki daha güzel ve akıcıydı,oyunculuk bile daha iyiydi.eğer kitabı okuduysanız pek zevk almayacaksınız,3. bölümü izlemek istiyorsanız kitabını okumayın derim..
senechaux
senechaux

21 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Seriyi gerçekten severim. Ama new moon tam bir fiyaskoydu,ilk yarı adeta geçmek bilmedi. Yani gerçekten sevmesem çıkıp gidecektim. insanları bukadar beklentiye sokupta bukadar durağan,sıkıcı,bayık bir film yapmak ayıp olsa gerek.10->5
fodak
fodak

21 Kasım 2009 tarihinde eklendi
açıkçası kitap serisini okumadan izlediğim bir film. Bence daha iyi olabilirdi tabii kötü değildi ama beklenenin altında bir film oldu.
pharaohm
pharaohm

21 Kasım 2009 tarihinde eklendi
kitabını okuyanlar ve underworld gibi kurt adam vampir savaşı içeren bi film bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilir. sadece güzel romantik film sevenlere tavsiye edebilirim benim beklentilerimin biraz altında kaldı, açıkçası pek beğenmedim kitabını okuyun daha iyi...
medjai78
medjai78

Film;
Görüyorsunuz ki buna efsane veya çok güzel diyenlerin hiç bir nedeni yok. Bir kere bayanlar bu filmi kaçırmaz. Hipotezimde, işin içinde aşkın olması. Ama öyle böyle bir aşk değil. Normal insanoğlunu geç. Hele ki bu yaşları 14-20 arasında ki kız çocuklarımızı aşırı cezbediyor.
Tartışılır bir şekilde bir kaç sempatik, yakışıklı ve güzel karakterlerden oluşmuş aşırı sıradan, efsanelikten çok uzak, tadımlık filmler. iki filmde. 6/10.
Kitap daha da güzel. Ama yine örnek vermek gerekirse bir Yüzüklerin efendisi gibi asla efsane olacak cinsten değil.
Filmlere kötü demiyorum. Ama görüyorsunuz ki buna efsane deniliyorsa (ki çok uzak) ne kadar da kötü film anlayışımız var. Zaten Recep İvedikten belli.
fatih-goken
fatih-goken

21 Kasım 2009 tarihinde eklendi
ilk film kadar olmasa da heyecan verici bi film di devamını beklioruz acayip bi yerde kaldı... Oyunculuk ve konu bakımından izlemeye değerdi 10/7
-imall
-imall

20 Kasım 2009 tarihinde eklendi
kim ne derse dedin filmler çok güzel olmayabilir ama kitapları gerçekten çok güzel beğenenler izlesin takip etsin kitabı okumayıp film hakkında bilgiye sahip olmayan arkadaşlarda yanış yorum yazmasın lütfen
osmanerdeniz
osmanerdeniz

20 Kasım 2009 tarihinde eklendi
buradaki tüm arkadaşlara sesleniyorum, buradaki amaç filmin güzel olup olmadıgını belirtmek, ne kitap hakkinda yorumlarınız ne de izlemeden yaptınız yaklaşımlar, bu sayfaya bakıpta birşeylere cevap arayan insanlara boşu boşuna zaman kaybettirmektir. lütfen sadece izlediginiz filmerin hakkında yorum yapın ve de bu dogrultuda filmleri degerlendirmeye alın.vampir filmi sevmeyenin bu konuda yorumda bulunması ne büyük bir boş nefestir.
yellowrose91
yellowrose91

20 Kasım 2009 tarihinde eklendi
ya walla ben gittim gördüm ve acıkcası sadece jacob ı izledim film tamamen düşüdügümün altında bir performans sergiledi ve sonuda berbattı!!!sırf merakıma gittim ama jacop ı tek gecerim edward bitmişşşş!!!!!!!!!!!3.film nasılmış görücez artık:S
SheRa
SheRa

20 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Bu film 'dünyada' bu kadar seviliyorsa bir nedeni var demekki. Bunca insan körü körüne hayranlık duymuyor hoş.. Eleştiren kişiler filmi değil filmi sevenleri eleştiriyor! İzleyicinin işi film eleştirmek değil midir? Ayrıca film eleştirmek filme ve film yapımcılarına hakaret etmek demek de değildir.Bunun ayrımını yapalım lütfen. Filmin teknik eksikliklerini veya üstünlüklerini yada oyuncuların oyunculuklarını saygı çerçevesinde tartışmak daha doğrudur bana göre. Dünyada efsane olmuş ve milyon hayranı olan bir çok film var. Ama o hayranların yanında o filmlerden zerre hoşlanmayan milyon tane insan da mevcut. Herkesin zevki sizinkiyle bir olmak zorunda değil. Öyle olsa herkes farklı özelliklere sahip olmaz, kalıp gibi yaşar ve hep tekdüze filmler seyrederdik.Ayrıca vampirler gerçek yaratıklar değillerdir. Efsanelerin her birinde vampirler çok farklı anlatılmıştır. Kiminde vampirlerin kan ile beslenmediği, kiminde beslendiği.. kiminde dişlerinin uzun olduğu kiminde olmadığı vs gibi. Yani vampir hikayeleri efsanelerde bile birebir birbirleriyle uyuşmazken filmlerde/kitaplarda uyuşmasını bekleyemezsiniz. Adı üzerinde hayal ürünü.. Yani hayalinde istediğin şekli ver ve sun. Beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez.. -ki mutlaka birileri beğenecektir, birileri de beğenmeyecektir-
giraygungor
giraygungor

20 Kasım 2009 tarihinde eklendi
bu filmi kitabı çok övüyorlar ama sahsim düşüncem güzel bir filme benzemiyor :) kitabını biliyorum hiç heyecanlı deyil aksiyon yok macera yok aşk entirka dram var ztn sevenlerin çoğu bayan hatta yüzde 99 hayatta amacı olmayanların gidebilceği bir film
salamanto
salamanto

20 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Arkadaşlarımın yoğun baskıları ve övgüleri neticesinde ilk filmi dün izledim...
Kristen Stewartı normalde çok beğenmekle birlikte bu filmde benim için tam bir hayal kırıklığıydı...
Beğenenlerin büyük çoğunluğunun Edward hastası kızlar olduğunu düşünürsek zaten çok bir beklentim yoktu ama bu kadarda sıkılacağımı tahmin etmemiştim...
Oyunculuk felaket... Senaryo, kurgu hele efektler vasat...
İşin kötüsü serinin 2. filmini sinemada izlemeye söz vermiş olmam,İnşallah 1. filmden kazandıkları parayla biraz daha derli toplu bir film yaparlarda en azından filmi izlemek bir ıstıraba dönüşmeden sinemadan çıkabilirim.
ahmetnida
ahmetnida

20 Kasım 2009 tarihinde eklendi
fantastik filmlerin milletce hastası olduk.. bizim ülkemizde maalesef hayal bile kuramıyoz(maslowun hiyerarşisi- bilen bilir) Ama yine de biz birilerinin hayallerini izlemeye devam edecez. Gelişmekte olan bir ülke oldugumuz sürece buna devam .. Yerli filmlerde iş yok.. Hiçbirinin konusu özgün değil. Zaten bizim yerli filmlerde ana tema küfürdür. Ne kadar çok gercek hayata dair küfür varsa film o kada iyi demektir. Şu kritere de bakın hele. alacakarnlık serisinin ilk filminin müziği cok guzeldi yani film fantastik olabilir ama müzik öle değil. Adamalar mutlaka özgün olacak bir şeyler buluyor. O yüzden her yabancı film izlenir.