merganxx arkadaşım seninki biraz nasreddin hoca hikayesine benzemiş. vampirlerin vejeteryan olduğuna inanıyosun da hayvana hükmedemediğine niye inanmıyosun:)) bunlar okadar şeker vampirler ki sağda solda görsek bizde bi kaç tane evlatlık edincez nerdeyse:))
6 puanın 5 i ilk filmin hatrınaydı zaten, sonuç olarak tam bir hayalkırıklığı daha ötesi değil, fazla bişey söylemeye gerek yok, çok ağır bir tempoda geçiyor. Verdiğim para ve harcadığım iki saatime yazık.
Bu filmi aylardır bekliyordum sonunda gittim kötü demiyorum ama beklediğim gibi deyildi özellikle kitabı okuyanlar filmden pek bi zevk almamışlardır diye düşünüyorum şahsen ilk film bana daha güzel gelmişti filmin kurgusu o kadar hızlı olmuş ki daldan dala atlıyo resmen kitapta aldığım hiç bir duyguyu filmde alamadım.
ilk filme göre bnce gayet iiydi, bazı yerler komiklik derecesinde kötü olsa da özellikle de efektler - en azından izlediim şey eksiiyle fazlasıyla bi fikmdi diyebiliyorum ki kitaptan uyarlanmış bi film için bu yeterli bnce ztn çok bişe beklememek gerekio.
Film güzeldi.Görüntüler falan iyiydi.Bella ve edward ın ormanda böyle koştukları bir sahne vardı.Oraya çok güldüm..Sonu pat diye bitti ama asıl merak konusu şimdi başlıyor.(hoş kitaplardan biliyoruz ama olsun.)
sinemadan yeni çıktım ve ayağımın tozuyla yorum yazmak istedim.bu filmin çok tartışmaya açık bir durumu var: çocuklara yönelik olduğunu söyleyenler, kitabı okuyarak giden yada okumadan seyredenler, bayan kesimi ve erkeklerhepsinin üzerinde farklı bir etki bırakmış1- kitabı okumadan seyredenler seyrederken daha çok süpriz yaşayacak çünkü senaryoyu bilmiyor olacaklarki şanslılar ama bir taraftanda kitaptaki çok kısm atlandığı içinde çoğu yerine anlam vermeyecekler2-bayanların çok sevmesi edward karakterinin hayallerindeki erkek olduğu için gerçek hayatta bulamıyoruz bari filmde seyredelim diyorlar.. erkeklerin sevmemesi ise biraz kıskançlık olsa gerek :) bazıları burada biz varız onu neden seviyorsunuz ki diye yazmış. cevap veriyim: sen böyle fedakarlık yaparmısın sevdiğin için?3-çocuk kesimi dediğimiz 14 yaş dolaylarındaki ilgiye gelince onu bende anlamadım. eskiden karşıcinse ancak liseye gelince bakardın. şimdi ilk okullardada sevgililer günü kutlanır oldu. ne anlıyorlarsa filmdende onu anlamış olmalılar orası bana karanlık :) puanım 10/ 7.5
Filmi pek fazla beğendimi söyleyemem idare eder en çok en baştaki Bellanın eli kağıt kesiyor o sahneyi beğendim bunun dışında idare eder 10 üzerinden 7 veriyorum.
özellikle ergenlik gençliğinin bayıldığı ve hasta olduğu twilight ve buradaki karakterler sinemasal veya sanatsal açıdan pek bir şey ifade etmiyor bana.tabii kitapları okumadım,belki onlar farklıdır,çoğu kişinin dediğine göre de öyleymiş zaten.neyse,eğer boş vakit için gideceksiniz canınız sıkılmadan,güzel kızlara yakışıklı oğlanlara bakıp bakıp 130dakikayı tüketebilirsiniz.fakat çok güzel bir şey bekleyerek gitmeyin.aslında tam da konu ve olaylar güzel olmuş,burası akıllıca,klas olmuş dediğiniz bir anda o kadar komik ve saçma bir iki şey oluyor ki anında uzaklaşıyorsunuz yine.örneğin bellanın new moonda edward ve jacob arasında kalacağı,hatta bir seçim yapacağı vs. zaten herkes tarafından biliniyor,ve üçünün bir araya geldiği sahnelerde gerçekten dalga geçiyorlarmışçasına diyaloglar ve olaylar oluyor bazen.aslında meyer serisinde güzel ve ilgi çekici noktalara değiniyor,romeo juliet örneği,sevginin ve aşkın boyutu,sonuçları,nedenleri gibi,ve bu fikirler içi boş şeyler de değiller.ne var ki filmleri çekerken bu önemli noktalar çok üstten üstten geçilip harcanıyor ve özellikle popülerliği ve gişeyi sağlayan kızımız ve oğlanımıza odaklanılıyor.bence diğer türlü bir çizgi izlense daha kaliteli işler ortaya çıkardı.sonuç olarak popüler kültürden de uzak kalmamak adına izlenmesi gereken bir film.çok dolu olmasa da.