1983gs
27 Mart 2010 tarihinde eklendi
gelenek bozulmamış devam filmlerinde genelde ilk film iyi arkasından gelenler kötü olur bundada böyle bir durum söz konusu vampirler kurtlar tilkiler bakalım 3.film hangi hayvanlara gebe :) bekleyip görelim...
ilk filme göre tamamıyla gişeyi düşünülmüş bi film 2 .seri.ilk film de olayın kurgusu ve seneryosu gerçektende iyi işlenmişti.ancak 2. de durgun monoton sahnelerden başka sona doğru filme katılmaya çalışılan action bi çok avrupa portekiz,fransız,ingiliz sinemasındada var.hatta bizde ejder kapanı fransız ları getirip gerçektende bu işi iyi yaptılar.film ıssız adamda ki romantik izleyiceleri daha çok genç romantikleri kendine çeken bir yapıt.
ilk film gercekten çok çok başarılı güzel bi filmdi.ancak bu kez beklentimin altında bir film izledim ne yazıkki...hatta sonlara doğru film baya sıkıcı ve gereksiz uzatılmış gibiydi.
Ya az önce Imdb sayfalarında dolaşırken bu filmin fotoğraflarına rastladım.Bella arabada Jacob Black adlı elemanla sarmaş dolaş.Bir süre Edward yok diye başka biri ile yakınlaşmış.Bu büyük aşkın kahramanlarından birinin hemen başka birine yaklaşması doğal mı'Bu yeni eleman Edward abiden! daha klas bence.Hanım kızımız bununla devam etmeli hayatına.
Sıkıcı ve içi boş bir vampir filmi. Filmi yapanlar belli bir izleyici kitlesini avuçlarına almışlar, sömürdükçe seömürüyorlar doğrusu, işin enteresan olan yanıysa burada her iki tarafında memnun olması. Sadede gelicek olursak Ice Age 3 ü izleyin, sinema adına daha çok şey kazanırsınız.
kim ne derse dedin filmler çok güzel olmayabilir ama kitapları gerçekten çok güzel beğenenler izlesin takip etsin kitabı okumayıp film hakkında bilgiye sahip olmayan arkadaşlarda yanış yorum yazmasın lütfen
Film daha bitmeden üçüncü filmin geleceğini bile hissettiriyordu. Sıkıcı ve anlamsız bir son (yada sonsuzluk mu demeliyim), bizde ki yeşilçam dramalarının sanki paradosi gibi, o caanım kız Bellanın aşk acısı sahnelerinde kulağıma Müslüm Gürsesin arabesk kokan nağmeleri çınladı. Bu kadar ruhsuz bir anlatım ancak bu kadar kötü oyunculukla pekiştirilebilirdi. Bence iki kan davalı aile arasında ki sıradan düşmanlık daha iyi olurdu. Efsaneler (Vampirler ve Kurt adamlar) ilk kez bir lolita yüzünden karşı karşıya geliyorlardı. söylenecek çok şey var ya aslında neyse. 10/5
kitapların tümünü okudum. 1. nin filmi iyidi ancak 2 de biraz senaryo dışına çıkıcaklar gibi. edwart isimli karakter 2. kiyapta sonda ortaya çıkıtğı için filmin selameti açısından burda başlarda sokmanın bir yolunu bulucaklar artık:)
öncelikle şunu belirtmek istiyorumki ilk gibi teknolojiden yoksun deil efekler falan güzel olmuş.ama kitaptaki heyecanı aramayın ben onu bulamadım açıkcası...