mehmetbasarceylan
1 değerlendirme
15 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Herkes ağız birliği etmişcesine çok şey bekliyorduk beklediğimiz kadar değildi ama çok şey beklediğimizden bize kötü geldi aslında kötü değil gibi yorumlar yapmış hayır abi çok şey beklemekle ve beklediğini alamamakla alakası yok film berbat izlediğim en kötü türk filmlerinden biri "görsel efektler hariç" bence orta zeka düzeyinde herkes bu filmi çekebilir cem yılmaz abarttığınız kadar mükemmel bir insan değil
Filmi bikaç gün önce izledim ve izleme sebebim sıkkın geçen şu zaman içerisinde birazcık da olsa gülebilmekti. Berbat bikaç espriye af buyurun hihihih diye 2 dakika boyunca gülen bi kaç insan yüzünden yüzüm asık bi şekilde çıktım. Şunu net bi şekilde kabul etmek lazım ki Arog filmi katiyen komedi filmi değil. Ama Gora filmi gibi uyduruk da değil. Gora filmi senaryosu olmayan, yaratıcılıktan yoksun ve seviyesi ayarsız mizah öğeleriyle süslenmiş tamamen Cem Yılmaz promosyonlu bir filmdi. Arog filminde kalite bulmayı değil sadece gülebilmeyi umuyordum(ki bu gülmeden kastım yolda yürürken paldır küldür düşen bi insana gülme şeklinde bile olabilecek mizahtı, tıpkı benim için Gora filminde olduğu gibi). Ancak tam tersi çıktı. Beklentim karşılanmadığı için üzgündüm. Ancak sevindirici gelişme ise Gora filmiyle kıyaslanamayacak şekilde adam gibi görsel efektlerin kullanılması, mekan ve film öğelerinin pekiştirilmesi için masraftan kaçınılmayıp sarfedilmiş ciddi emeğin türk sinemasının geldiği noktaya yaptığı büyük katkıdır. Senaryosu da gayet iyi yazılmış. Dediğim gibi el emeğinin had safhada olduğu kaliteli bir filmdi. Sadece futbol maçının olduğu bölümlerde yönetmen performansının biraz daha fazla olmasını yeğlerdim. Gel gelelim bir zamanlar Cem Yılmaz fanatikliğiyle kendini epey bi süre marjinal tutabilmiş türk izleyicisinin artık kendini aşamayıp Cem Yılmaz ismini görünce kendini kaybetmesi hadisesine. Bu türk sinemasına büyük zarar vermektedir. Cem Yılmaz halen Türkiyenin en yaratıcı, en büyük komedyenidir. Ayrıca oyunculuk yeteneğini de önceki filmlerde ispatlamış bir sanatçıdır. Artık elinde pahalı bir deterjanla gördüğümüz an gülmekten yıkılmaya kendimizi hazır tuttuğumuz Cem Yılmazın filmini değerlendirirken türk sinemasına bunca yıl verilmiş emekleri düşünen kaç kişi var merak ediyorum. Bu "Arif" karakteri gerçekten de türk halkının gülme eşiği mi ? Cem Yılmaz Arif karakteriyle ne kadar oyuncu ? Elbette görsel efektler için teşekkür ederken filmine reklam alamayan kaç tane yönetmen vardır onların elinde böyle imkanlar var mı diye düşünmeliyiz. Elbette sinemada güldürmenin çok zor bişey olduğunu özellikle belirtmeliyiz. Film komediyse çocuklarımızı rahatça alıp götürmekten çekinmemeli miyiz ? Acaba küfür kullanmadan yüksek mizah içeren filmlere kaç puan veriyoruz 10 puanı Aroga verdikten sonra. Filmleri izlerken senaryo akışlarını takip ediyor muyuz ? Ekonomik başarı acaba ölçü mü ? Daha nice sorular var izleyicilerin yüzleşmesi gereken. Ama devir öyle bir devir olmuş ki ben can sıkıntısından gider izlerim eleştirimi objektif yaparım, sen kız arkadaşınla hoş vakit geçirdiğin için hayatının filmi yaparsın.
Lütfen dürüstçe içimizden cevaplayalım. Bu film Cem Yılmazın değil başka herhangi bir kişinin filmi olsaydı, bu filme bu kadar gülebilecek miydiniz ?
Arog muş tam bir rezalet gittim bayramda 10 ytl verdim hiç beğenmedim muro bundan ii Arog tıpkı osmanlı cumhuriyeti gibi sıkıcı komik olmayan bir film gitmenizi tavsiye etmem
Muhteşem bir film.İnce esprileri çok sevdim..Örnek bitane > Dimi diyorki İyi laf,bunu yaz biryere salonda çok az kişi anladı burda. Atasözlerinin nereden geldiğini ,nasıl oluştuğunu gösteriyor...
arkadas inan bunu senden duymak daha komik..hatta cok daha komik
filmde sadece 1 defa kahkaha atarak güldüm.. onun dısında vasat bır fılmdı.. gora ıle kıyaslanamayacak kadar kötü dıyebılırım.. ayrıca cocuk sahnesı de yoktu nedense.. ilginc.. puanım 5/10
ya sadece şunu söyliyim.. Film çok kötü değil.. ama 3-5 espri dışında fena halde bayıyor adamı.. Birde zaten bir yetişkin için fazlasıyla vasat olan bu film, çok basit bir şekilde bitince full dolu olan salonda herkes birbirinin yüzüne bakıyordu. "ya bu muydu, kötüydü" tarzında şeyler duydum hep kalabalıktan. Fakat çocuklar inanılmaz beğenmişlerdi, müthiş yorumlar yapıyorlardı :)
Hakikaten Arog tam bir çocuk filmi. Eğer Garfield, bir yetişkin olarak beklentilerinizi tam olarak karşılayan bir filmse, O zaman tam sizin tarzınız bu Arog, durmayın gidin..
Kesinlikle tam bir hayalkırıklığı...Tüm CemYılmaz hayranları olarak filmin aylarca vizyona girmesini bekledik. hiç bir eleştiri veya fikri dinlemeden, hatta dikkate almadan gözümüz kapalı girdik filme ve filmin 2. yarısında 'ne zaman bitecek acaba' dedirten bir yapımla karşılaştık...Tüm filme Genel olarak bakarsak eğer; oldukca basit ve kopuk bir senaryo, kendini tekrar eden espiriler, basit düzeyde kurgu, ve bazende gereğinden fazla uzatılmış sahneler...Kimse Cem Yılmazdan bu kadar basit düzeyde bi film beklemezdi bu yüzden insanlar hiç tereddütsüz bütün salonu doldurdu fakat genel olarak gişe sayısına bakıldığında 5 milyon hatta 10 milyon izleciyi toplamış olsa dahi memnun kalmayan seyirciyle yapılmış gişenin ve izleyici sayının hiç bir önemi olmadığı düşüncesindeyim..Cem Yılmaz önceki yılların birikimi ve insanlara sağlamış olduğu güven duygusuyla bu filmin pazarını oldukca yüksek tutabildi. Peki bir sonraki filminde bu derece hayalkrıklığına uğramış ve Cemyılmaza olan güvenini kaybetmiş izleyiciyle tekrardan başarı yakalayabilecekmi acaba... Son olarak verdiğim parayı ve harcadığım zamanı haketmediğini düşündüğüm bir filmdi...Kimseye Tavsiye Etmiyorum...
5 para etmez bıde o kdar ıvedıge laf attılar saka maka o bıle arogdan daha iyi en azından daha fazla gulersınız... fılmde tek begendıgım sahne viyagra sahnesı :D allah ıcın onu gzl yapmıs yıgıdı oldur hakkını wer...
rekoru merak getirir işte kanıtı.herkeste bi marka merakı vardır ya gerisi önemli değildir.bizler filme gitmedik aslında cem yılmazı izlemeye gittik.film 2.plandaydı.çünkü cem yılmaz bir markaydı.o bir film yapmışsa üstelik kendi oynamışsa güzeldir dedik.çünkü hiç kimse bi başkasını kendisinden daha iyi tanıyamaz.cem yılmaz kendisini bile tanıyamamış ki böyle sıkıcı bi film çekmiş.kalemi onu tanıyanların eline bıraksın bence.sen markaysan kötü olamazsın o kadar.iyi olacaksın iyi buna mecbursun.
cmylmz ın tartısılmaz en kotu filmi,resmen gişe için yapılmış rezalet bir film.sakın cebinizdeki parayı sokağa atmayın derim.bu filme komik ve eglenceli diyen arkadaşların da komedi anlayısından suphe ederim.bu film ancak evde boş bi zamanında dvd den izlenebilir.hatta dvd si bile alınmaz en fazla kiralanır.gitmeyen arkadaşlar paranızı cope atmayın
sevgili flash3450 ne demek istediğini pek anlayamadım adam filmi 3ayda çekti diye beğenmek zorunda mıyız yani?? açık söyliyim ben recep ivedikte daha çok güldüm. aaa adam 3 haftada çekmiş bu filmi gülmeyeyim de demedim. neyi tartıştığımızı bilmiyoruz bence cem yılmaz bu filme bu kadar zaman ve para ayırdıysa tek söyleyebileceğim "Yazık olmuş"... bu filme katıla katıla güldüm diyenin de espri anlayışını sorgularım...
arog fılmını begendım dıyenlere hayret edıyorum cem yılmaz resmen ınsanlarla dalga gecmıs bu kadar basıt sevıyesız bır fılm yapılabılırmı ve fılme mılyonlar gıdıyor ne komedı var ne konu var duzgun oyuncu bıle yok fılmde zaten zamana da paraya da yazık