tarkos
9 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Bu filme gülmüyorsunuz çünkü size gülmeyi öğretmediler.
Öncelikle hiç komik değil diye yorum yapan arkadaşlara saygısızlık yapmak niyetinde değilim, bilginize!
Ancak, küfürsüz bir filmin komik olması çok zordur. Cem yılmaz bunu başarmış. Recep İvedike komik diyenler, bir de Recep İvedikten böyle bir film istesinler, küfürsüz ve teknoloji ihtivalı.. Çıkmış bir meddah durmadan küfür ediyor, ahlaksızlık yapıyor siz de gülüyorsunuz. Türk halkı böyle mi gülecek ?
Allah aşkına soruyorum size, neyi komik bu küfrün ?
Kız arkadaşınızla yahut annenizle yolda yürürken, iki tane zübbe küfür etse birbirine nefret eder, kin besler, içten içe çıldırırsınız, yolda kız arkadaşınızla beraber yürürken, recep ivedikin aynen kullandığı küfürü sokaktaki adam söylese siz de duysanız ne kadar utanır, hicabi olursunuz. Bu mutena ve muhtevayı bize öğretmediler. Filmlerde küfürlere gülüyoruz, halkımız sapıklaşıp, ahlaksızlaşıyor. Bu mudur milleti sevmek, millete vatandaş olmak, hizmet etmek ? Tebrik ediyorum Cem yılmazı... Küfürsüz filmnlere devam...!
Cem yılmaz küfürsüz komediyi beceremiyor .Filmden çok şey beklemeyin (Gora gibi deil).Ama bayram tatilinde gidilecek başka filmde yok izlenmeye değer.10/6
Bir kere Cem yılmazın en vasat filmi ve komedi anlayışı olmuş...Film görsel olarak türk tarihinde yapılmış en iyi efeklere sahip bir 'fantastik film' olmuş...Fantastik demek komedi demekten daha mantıklı olur ve bu şekilde yaklaşırsanız başarılı sayılabilir...Peki bize sunulan fantastik yanımı yoksa komedi yanımı ? tabi ki cem yılmaz olunca komedi oluyor !Arog içinde ince esprililerin , basit esprilerin ve taklit esprilerin hepsinin bir arada bulunduğu bir yapım olmuş...Kadir inanırın ' yalann söylüyorsunnn' klişesini defalarca kulllanması taklif espri ,Kameraya dönüp konuşmak ve filmden kopup bizlere bişey demesi basit espri , Maymunlarla olan dialoğu ise ince espriydi...2.15 dakikalık sürede bizlere hikayeyi anlatmaya çalışması gerçekten tam bir vakit kaybı olmuş , alıştığımızın dışında her sahnede gülemiyoruz halbuki bunu vaad etmişlerdi bu konuda hayal kırıklığı yaşadım...2 sahnede gerçektende gözlerimde yaş geldi , gülmekten ağladım ki cem yılmazın en güzel yaptığı şey bu idi fakat buna 2 saatlik sürede yalnızca 2 defa rastlamış olmam tüm hayallerimi yıktı..kadir inanır taklitinin filme bu kadar çok monte edilmesini aklım hayalim almıyor...biraz da kıyaslama yapacak olursak recep ivedik ve goranın komedi tarzındaki başarısını arog kesinlikle yakalayamamış , gore ve recep ivedikten çıktıktan sonra anlatacak o kadar çok espri vardı ki bunlar günlük konuşma dilimize bile girmeyi başardı..arog da ise maymunlarla olan konuşması dışında aklıma inanın hiçbir şey gelmiyor...Tüm bu sebeblerden dolayı komedi filmi ise 5 puan , fantastik film ise 10 puan ( türkiye çapında) verilebilir...Mutlaka izlenmesi gereken bir film diyemeyiz ama yine de bikaç güzel espri ve merak için izleyin derim...Genel Puanı 7
cmylmz ı kutluyorum..Gerçekten Hollywood u Türkiyeye Getiren İlk Film..Espriler O Kadar İnce ki Anlayamayan Gülmüyor..Siz Gidin Recep İvedik gibi Küfür den Başka Bir Şey Olmayan Bir Film..Tabii Onunda Güzel Yerleri Var Ama Kesinlikle Arog ve Recep İvediki Birbiriyle Kıyaslamayın..8 Milyon Doların Hakkını Vermiş Cem Yılmaz..Siz Biraz Hollywood Filmini İzleyin orda var Esas İnce Espriler..
arkadaşlar filmin ilk yarısı vasat bir komedi tarzında ama ikinci yarısı izlenmeye değer ve gerçekten komik ama yinede gora kadar iyi değil en fazla 7 alır benden
Filmde yapılan teknik işler,mekanlar,kullanılan kıyafetler yerli yerinde olmuş;ama "G.O.R.A."mı "A.R.O.G."mu derseniz bence "G.O.R.A.". "G.O.R.A."da dakikada bir espri ve kahkaha var."A.R.O.G."da ise ben doğru dürüst güldüğümü bile hatırlamıyorum.Sanatsal ve fikirsel açıdan güçlü ama komedi açısından çok zayıf bir film.
İlk olarak gerçektende G.o.r.ayı geçebilecek bir film değil.Yani sadece adı için gidilebilecek bir film.Ancak herşeye rağmen dinazorları çok çok iyi yapmışlar yani teknolojik açıdan bakarsak filme gerçekten iyi bir filmdi.Herkes gibi büyük beklentiler içinde gittim filme başladı film ha şimdi gülcez ha şimdi gülcez derken film bitti gitti :S ama yinede 3 4 yerde gülünebilir.Cmylmz ve robotlar için 10/5,5
güzel ama sadece güzel abartılacak bir şey yok bu sitede cem yılmaz-şahan gökbakar veya arog-recep ivedik çatışması karşılaştırması yapmayalım lütfen ayıp sonuçta ikiside komedyen ikiside sadece milletimizi güldürebilmek amacıyla film yapıyor ve ikiside bunu başarıyor yaptığınız ayıptır lütfen diğer komedyene hakaret derecesinde yorum yapmayalım ya adamın ne günahı var allah aşkına güldürüyor mu güldürüyor tamam bitti yada filmi beğenmediniz mi o zaman filme ya iyi ya kötü yazın tamam komedyeni topa tutmanın ne anlamı var burda bakıyorum yorumlara filmden çok komedyene yorum yapılmış yada başka komedyenle karşılaştırılmış lütfen bu ayıbı yapmayalım ayrıca adam neden sadece ticari kaygıyla film yapsın ki arkadaşlar bu o insana o yönetmene yapılacak en büyük hakarettir lütfen hollywooda bakın arkadaşlar böyle hakaret düşmanlık derecesinde rekabet yok eğer böyle olsaydı amerika da oscar törenleri 81 yıldır devam etmezdi tamam onları örnek alalım demiyorum taklit edelim demiyorum ama hiç değilse onlara bakıp ders çıkarabilmeliyiz saygılar mesajım yayınlanırsa çok sevinirim
bence bu filmin puanı 7.5 değildir çünkü film vizyona girmeden ilk 3 dk oylamaya açıldı ve ilk 3 dk yı çokda komik bulmamıştım açıkcası ben ona puan vermiştim ama arog u sinemada izledm ve harika bi film dedim eve geldim puanımı vericektimki verdğm kötü puan duruyodu hala . birde artık cmylmz ı şahanla kıyaslamayı bırakın artık Biri aklıyla yeteneğiyle güldürüyor . Biri kabalığıyla hayvanlığıyla ...
Hikayeden bir film olmasına rağmen gayet başarılı (türk film endüstrisi adına konuşuyorum) efekt ve animasyonlarla süslenmişti. Bu şekilde ilerleyerek bu filmler eminim bizlere bilim kurgu bazında geri dönecektir diyorum.
Yorumlara bakınca çok üzüldüm herkes yerin dibine sokmuş ama insan biraz eleştirirken seviyeli olur. Tamam konu tırttı ikinci yarısı sıkıyodu ama szilerinde beklentileri yüksek değilmiydi arakadaşlar????
Ben biraz daha olumlu düşünüp gelişmekte olan sinema sektörümüz için güzel bir adımdır gidiniz izlreyiniz en azından paranızın hakkını veriyor ama fazlasınıda beklemeyin.
filmde bazı espriler çok bayattı ama çok güzel esprilerde vardı.Biz 6 kişi gittik filme bazı esprilere neredeyse sadece biz güldük çünkü salonda espriyi anlamayan çok insan vardı.Goradaki gibi halkın tümüne değil belli bir film kültürü olan insanlara hitap eden sahneler vardı.eski filmlerden baya alıntılar vardı ama bazı yerlerde işin cıvkı çıkıyodu sonuç itibariyle türkiyede en fazla güleceğiniz ismin filmi bence son zamanlarda çıkan en komik film.10 üzerinden 8 lik bir film
Yani çok etkilemedi film beni komik sahneler vardı eğlenceli izlenir ama espriler biraz basit geldi bana, çekimler çok iyi kamera sahneler filan oldukça iyi, sonundaki futbol sahnesi çok gereksiz geldi bana bazı diyaloglarda aynı şekilde basit geldi. Sonuç olarak iyi film tebrikler.