betyl
5 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Sabah 11.30 seansı A.R.O.G. için sinemadaydım. Ve iyi ki okula gitmemişim de sinemaya gelmişim dedim. Eğlenceliydi, bazı sahneleri vardı ki kırdı geçirdi Tam bir seyirlikti. G.O.R.A kadar iyi değildi belki ama yine de çok güzeldi. Gora ilk olduğundan ayrı bir önemli zaten Küfür çok fazla yoktu, en azından bir Cem Yılmaz yapıtına bakılacak olursa...Bir gariplik, Cekunun doğurma sahnesi yoktu... Niye bilemiyorum.10/9 veriyorum. Gidin izleyin derim. :)
Öncelikle filmi beğendiğimi söylemek istiyorum.Film gayet güzel olmuş.GoRAya göre de daha başarılı ve komik.Filmin ilk yarısı biraz sıksa da ikinci yarısı çok süper.Özellikle ikinci yarı da çok fazla güldüğümü söyleyebilirim.Futbol sahnesini beğenmeyenleride anlamış değilim en komik sahneler futbol sahneleriydi.Cem yılmaz yine güzel bir eser ortaya çıkarmış.10/9
Bencede şov yapmayın.Bu filme daha kötüsü yok diyenlerin saçmaladığını düşünüyorum.Türk komedi filmlerinin yerlerde süründüğü düşünülürse bu filmin oscar alması gerekir.
arkadaşlar gitmeyenlere söyleyim komedi=arog benim şu ana kadar izlediğim en güzel komedi filmidir arog.herkes eline bi kamera alıp recep ivedik gibi saçma filmler çekebilir ama sıkıyosa arog gibi bi film çeksin de görelim.bakın arkadaşlar komedi ile komiklik aynı şey değildir.izah ediyim.örneğin bi insan yere düştüğünde istemeden refleks olarak güleriz.bu komik bir durumdur ama komedi değildir.komedi demek insana gülmeyi tercih ettirebilmek demektir insanı refleks olarak güldürmek değil.yani küfürle yapılan şeyler espri değildir sadece çoğu insanın refleks olarak gülmesine sebep veren olaydır eğer buna komedi deniyorsa o zaman hepimiz komedyeniz.arogda cem yılmaz öle espriler yapmış ki refleks olarak değil gülmeyi isteyerek(küfre güler gibi yalandan gülmeyi değil) tercih ederek gülüyorsunuz.izlediğim komedi filmleri arasında inanın en seviyeli en güzel ve en komik esprilerin olduğu filmdi bu yüzden komedi derseniz arogu tek geçerim kardeş...inş. beyazperde bu sefer yorumumu yayınlar...
Umut vadeden bir film bence; fragmanını sinemada izledim, gördüm ki yapımcılar Gora'daki gibi bütün espirileri fragmana koyma hatasından kurtulmuş gibi görünüyor. Umarım ortaya güzel bir iş çıkmıştır...
cem yılmazı eleştirenlere bu lafım ,yahu yok rrrrr dan esinlenme yok bilmemneden esinlenme,bu adam yenilikçi Maskeli Beşler serisi,Hababam sınıfı serisi,Recep İvedik filmleri gibi 2bak bu tuttu hadi devamınıda seneye çekelim. diyerek çekmemiş adam filmi 4 sene aradan sonra ince eleyip sık dokuyarak çekmiştir ve Arif karakterini sonlandırmıştır,hepimizde biliyoruz ki Cem Yılmaz Arif karakterinden istese 10 tane film çıkarır bizde hepsini ağzımız açık izleriz ama adamın vizyonunu takdir ediyorum,sağlam hikaye çıkıyorsa adam filmi çekiyor.ilk film uzay çağı 2.film de taş devri gayette süper,tom cruise filmlerine,jurassic parka gönderme,2001:a space odyssey e göndermeler gayet zekice,adam gorada argoyla belden aşağıyla hepimizi güldürebileceğini anlattı,ben bu filmde esprilerden daha çok hacı bakkalın marketinin Gürcan Market olmasına,Arifin kötü kabile liderine Bu köyden olsam nolucak tribine,zaman makinesinde 80 öncesi yazısına,Cekuya şimdi uzaylıların önünde tartışalım mı aşkım ya da bayılmadan önce Geçen numan abilerle lokaldeyiz demesine güldüm evet bunlar gibi daha niceleri varbu tarz hayatın içinden Türk insanına ait enstantaneleri görmek süperdi Rcep İvedik bizden biri diyenler bu saydıklarımada göz geçirmeliler bence,efekt olarakta gayet hoş ince esprileriylede mizahi bir film,Türk Sinemasının ihtiyacı olan şeyleri Cem Yılmaz kendi çapında veriyor,kaliteyse kalite efektse efekt keşke herkes Cem Yılmaz kadar iş yapabilse
güzel bir film olmuş.harbiden çok emek harcandığı belli oluyor.belki gora kadar güldürmüyor ama bence goradan çok daha eğlencel, bir film olmuş.cem yılmaz anadolu insanını çok iyi gözlemlemiş ve çok iyi oynamış.ara ara ince espriler ve güzel göndermeler vardı onlarda tam yerinde ve tadında olmuş.hataları eksikleri,şöyle yapsaydı daha iyi olurdu dediğimiz yerleri var ama genel olarak başarılı bir iş olmuş.8/10
" cem yılmaz = kahkaha " niyetiyle gittiğim ve hiçbir beklentim olmadan izlediğim bir filmdi.Zekice espirileriyle cem yılmaz yine muhteşemdi.Ozan Günen inde oyunculuğu izlenmeye değerdi.Açıkçası tek amacım eğlenceli bir film izlemekti ,sanat manasında hiçbişey aramadan izledim ve keyifli bir 2 saat geçirdim. Filmi izleyecek olanlarada bu bakış açısıyla izlemelerini öneririm.Son zamanlarda gündemden sıkılmışlar ve ya morale ihtiyacı olanlar için ideal bir film olmuş.
Goradan daha iyi olduğu kesin,film uzun diyenlere katılmıyorum bence tadında bırakmış.Her ne kadar küfürsüz de güldürebilirim mesajı vermeye çalışsa da yinede sonlarda dayanamayıp birkaç küfür sokuşturmuş ama yerinde olmuş.Fazla beklenti içindedeğilde,Gora tadında bi film beni keser mantığıyla giderseniz fazlasıyla tatmin olursunuz.iyi seyirler...
bence oldukça güzeldi en azından gerçekten güzel espiriler vardı salon kahkahalar içinde izledi filmi sonuda etkileyiciydi bence amerika klişeleriyle dalgasını geçmeyide ihmal etmemiş