Osmanlı Cumhuriyeti
2,9

sinem-akyol
sinem-akyol

15 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Tam zamanında yapılmış bir film , Atatürk olmasaydı halimiz ne olurdu sorusuna en güzel cevap olmuş , filmin verdiği msj mükemmel .
raven6
raven6

15 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Filmi beğenmeyenleri hoş göremeyeceğim. Komedi olsun hadi gülelim diye salona dolup hayal kırıklığı yaşadıysanız ne yapalım? Bu ülkeyi kurtaran lider Atatürk olmasa ne kadar büyük bir komedi çıkardı değil mi? Hadi hep birlikte gülelim o zaman.
Eleştirmenimiz de basit bir senaryo, düşünülmeden yazılmış falan demiş. Eminim ki her karesini iyice düşünerek çekti Gani Müjde.
"Mustafa" filmine gidip Atatürkü nasıl da tamamen bayağı, sıradan bir karakter olarak göreceğinize bu filme gidin de Atatürkün nasıl bir lider olduğunu iyice görün ve o gördükleriniz gözünüzün önünden hiç ama hiç gitmesin! Elbet biz de biliyoruz Atatürkün de bir insan olduğunu. Ama biz onun bir ülkeyi yoktan vareden birisi olarak zihinlerimizde tahayyül etmek istiyoruz.
Gani Müjde evet gerçekten komediyi yerinde kullanmış ve gerçekten de izleyiciyi "ters köşeye" yatırmayı başarmıştır. Tebrikler eline sağlık. Umarım bir gün uyanırız Atatürkün emanet ettiği ey büyük TÜRKİYE!!!
badduu-han
badduu-han

14 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Kesinlikle mükemmel bir filmdi. Komik değildi diye yorum yapmak çok anlamsız çünkü filmin asıl amacı güldürmek değil.. Sadece amaçsızca gülmek isteyenler az daha beklesin Recep İvedik 2 yolda zaten
t-s-ada
t-s-ada

14 Aralık 2008 tarihinde eklendi
filmi beğenmeğen arkadaşlar filmi anlayamamış belli ki konuyu saptırmaya gerek yok kimse atalarımız olan osmanlıya hakaret falan etmiyo sadece osmanlının son zamanlarında eğer Atatürk olmasaydı nasıl manda durumuna gelebileceğimizi gösteren ders verici bir filmdi.iyi ki Atatürk gibi lidere sahip bir milletiz dedirten bir filmdi.bizler de ders alalım ve onun bunun özentisi olmayalım...
onurhoke
onurhoke

14 Aralık 2008 tarihinde eklendi
m.ali nin filmlerinden sonra hayatımda izlediğim en kötü film di.........
adem-rukiye
adem-rukiye

14 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Bu kadar kötü bir türk filmi daha olamaz heralde. Komedi mi dram mı belli değil. Çok yapma olmuş. Hiç mi hiç tavsiye etmem. Aman...!
kavran76
kavran76

14 Aralık 2008 tarihinde eklendi
ilk defa bir filme yorum yazıyorum ve gitmeyin diyorum! ne komedi ne dram hiç bişey anlamadım Atatürk yok ülke elden gitmiş diyorlar Ankara İstanbul kalırmıydı elde ?? çok mantık hataları var zaten çogu yerde uyuya kalıyorsunuz benden bir dost tavsiyesi gitmeyin !
Gülden D
Gülden D

13 Aralık 2008 tarihinde eklendi
konu olarak güzel düşünülmüş olmasına rağmen çok sıkıcı bir filmdi.üstelik başroldeki ata demirer olunca insan komik bir film beklerken gülünecek hiç bir sahne olmaması çok garipti.zaten konu itibariylede gülünecek değilde ağlanacak bir durum anlatılıyordu.hayal kırıklığı :(
muebbet-muhabbet
muebbet-muhabbet

13 Aralık 2008 tarihinde eklendi
filmin tek esprisi osmanli bitmese ne olurdu? baska bir ilginc yani yokken , izlerken bir kez bile tebessüm etmedim...
karlatango
karlatango

13 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Kesinlikle bir komedi filmi değil.Konusu çok iyi olmasına rağmen çok yalın bir şekilde anlatılmış.Ancak yinede film kendisini izlettiriyor.Bence 6 puan yeterli..
thedeadlock83
thedeadlock83

13 Aralık 2008 tarihinde eklendi
varsayım güzel ama komediyle devam etmesi saçma. tabi atanın komedi yaptığını hala düşünenler varsa... bence ata taklit yapmaya devam etsin bülent ersoy emrah vs vs bunları biz çocukken yapıyorduk be yavrum para etmiyor artık bunlarnedense bu tür filmler daha vizyona girmeden rengini belli ediyor. boş ve beleş
vola-2
vola-2

13 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Bu konuyu ciddi bir film olarak çekselerdi çok iyi bir film çıkabilirmiş ortaya, yada tam anlamıyla bir komedi filmi çekselermiş ama ikisini birbirine karıştırınca çok daha iyi bir film çıkabilecek bir konu harcanmış ve espriler daha iyi yazılabirlirmiş, bu arada mantık hataları yazılamıycak kadar çok yazmıyorum. Sonuç izlemeye değer değişik bi konu.
krusty-krab
krusty-krab

13 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Komedi filmine gitmek isteyenler bu filmi tercih etmesin.Ara sıra güzel espriler vardı ama bence bu filmin amacı güldürürken düşündürmek.Filmin sonunu pek beğenmedim.
siyah-masal
siyah-masal

13 Aralık 2008 tarihinde eklendi
bu kadar guzel bır konu nasıl boyle mahvedılır hayret dogrusu fılmın tanıtımı komedı olarak yapılması ve benım fılmde hıc gulememem degıl derdım boyle harıka bır konu varken ellerınde aglak bır ask fılmı ızletmelerıne tepkım net olmak gerekırse fılmde ne tarıh var ne komedı..
Majör-2
Majör-2

13 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Karamizah bir film...Filmin buradaki puanını görünce resmen şok oldum.Hani hep dilimize pelesenk olmuş bir cümle var ya "Türk Sineması güzel işler yapmıyor" diye...Peki biz Türk sineması izleyicileri iyi işlere layık mıyız acaba?Filmin aldığı puanı görünce ben inanın hiç Türk filmi çekilmemesini isterim.Garip garip yorumlar da okudum, "gülmedim, gülünecek yer yoktu" vs. vs. diye...Kardeşim sen izlediğin filmin amacını kavrayamadı isen yapımcı ne yapsın? Türk sineması sana ne yapsın?9/10 veriyorum ve rahatlıkla arşivlik bir film diyebiliyorum.Şiddetle tavsiye edilir...