Osmanlı Cumhuriyeti: en yeniler yorumlar - Sayfa 3
Osmanlı Cumhuriyeti
2,9
selwiss
25 Kasım 2008 tarihinde eklendi
türk filmlerini tercih ediyoruz ve sinemamız kazansın dıye turk fılmlerıne gıtmeye çalışıyoruz ama böyle fılmlerı gördükçe kendi sinemamızdan soğuyorum. nasıl olsa izleniyor diye bu kadar da kötü filmlerle çıkılmaz insanların karşısına..
film hiçde umduğum gibi çıkmadı komedi tarzında bir film beklerken tamamiyle birini överken diğerini yerin dibine sok mantığı işlenmiş. Tamam 85 tarihimizle övüneceğiz ama 700 yıla yakın ve milyonlarca metrakare toprağa hükmetmiş bir koca imparatorluğu yok sayıp onunla dalga geçmek gafilliktir. Tamam Atatürkümüze çok şey borçluyuz lakin Atatürk olmasaydı bilinki Türk milletinin içinde nice kahramanlar eksik olmazdı çünkü biz herzaman bununla övündük Türklerde Kahraman eksik olmaz diye maraşel Fevzi Çakmak Kazım Karabekir ve Çılgın Türkler çanakkalede kurtuluş savaşında afyonda neler yapabileceğini gösterdi. O yüzden kendimizi tarihimizi küçük düşürmeye kimsenin hakkı yok çünkü abd olmayan tarihine binlerce kahramanlık filmi çekerken biz olan tarihimize kaçtane dişe dokunur film çektik. Burdan ucuz komedici gani müjdeye sesleniyorum monarşinin olduğu yerde Cumhuriyet olmaz. Habedanlık nerdeyse topkapı sarayından çıkalı 200-300 sene oldu son zamanlarıda Yıldız sarayından yönetildi.Topkapı sarayına geri sokmuşsun.ve Atatürk olmasaydı demişsin ama Atatürkün yaptığı harf devrimini yapmışsın filmdeki heryazı türkçe abd mandasında ingilizce ve eski yazı olmalıydı. ve sen olarak gani müjde vede önemli bu Aziz Türk milletinde kahraman bitmez merak etme Atatürk olmasa bilki senin gibi bir ezik tarihinden utanan biri değil Atatürk kadar kahraman ve asil biri çıkar çünkü biz çılgın Türkler her ne olursa olsun esaret altında yaşayamayız. Yapabiliyorsan oskarlık çanakkale ve kurtuluş savaşının filmlerini çek.
filmi hiç beğenmedim. tek kelimeyle dersem iğrenç hatta iğrenç ötesi. filmi izlemediyseniz boşuna gitmeyin. hem paranıza hem de dahaa önemlisi zamanınıza yazık. şu ana kadar sinemada izlediğim en kötü filmdi. puan verecek olursam 0 hatta eksilere düşer. izlemeyenler sakın gitmeyin!!!!!!!!!!!!!
Arkadaşlar bu filme gülmek için gidiyorsanız kesinlikle paranıza yazık.Ben filmi izlemeden önce konusu çok hoşuma gitmişti.Ancak gittikten sonra çok pişman oldum.Bu konu ancak bu kadar kötü aktarılabilirdi.
tek kelime ile "rezalet". Ama bi iki laf daha edeceğim müsadenizle...Hayatımda sinemanın ayrı bi yeri vardır ve bir türk olarak türk filmlerinden pek hazzetmem malesef. ve dün bu filme gittim bir kez daha kanıtladı hazmedemeyişimi bu film. lütfen ama lütfen bu filme gidecekler bir kez daha düşünsün, hatta düşünmesin ve gitmesin. 10 üzerinden 1 bile veremiyorum, elim varmıyor. Yazık ki ne yazık, bide 3 kişiyle beraber gittik ve onlarada ben ısmarladım düşünün içinde olduğum durumu. Hayatımda ilk defa bi filmin ortasında çıkma isteği doğdu ya. Gidenlerin Sabrı Sonsuz olsun. iyi yorum yazan arkadaşlar elinizi vicdanınıza koyun lütfen ki sinemamız dahada yerin dibine batmasın. Ata Demirer de izlemem Gani Müjdede bundan sonra. (kusura bakmayın yerden yere vurmuş gibi oldum ama gerçekten hakettiler)
ata demirer kınıyorum sanatına yakışır bir film degil bu.hiç kimseye tavsiye etmiyorum arkadaşlar...bizler osmalının torunları atatürkün yetiştirdigi kuşagız bizi böyle çaresiz gösteren bir film yaptıgı için gani müjde ye ibboouu yu o oynasaydı keşke diyorumm...elbetteki tarihimizde böyle olaylar olmuş olabilir ama bunları bu şekilde kepaze ,yaşanmışlara sadık kalmadan içine mizah katıcam diye bir ulusun onurunu yıkıcak şekilde perdeye uyarlanmasından çok rahatsız oldum...neden hiç kimse istanbulun fethini adımıza yakışır bir şekilde perdeye taşımıyor yahut neden bir çanakkaleyi belgeselle bırakıyoruz dünya bile çanakkale dediklerinde bir adım geri kaçarken biz şanına akan kanlarımıza yakışır bir şekilde doru düzgün bir film çekemedik.amerikalılar bizden istese bu kadar dalga geçicekleri bir film yapabilirdik tebrik ediyorum...
osmanlıyı kötüleyenlere şaşıyorum yazık...osmanlı hakkında atıp tutuyolar 600 yıl boyubca dünyaya hükmeden osmanlıydı .dünyaya çağ atlatan PADİŞAH Fatih Sultan Mehmetti.daha sayamayacağımız çok şey war...lütfen yorum yaparken bunları gözönünde bulunduralım.kendimize ve ecdadımıza saygı duyalım...lütfen
filmin elle tutulur hiç bir yanı yok benim tavsiyem bu film bedava bile olsa gidip sinemada izlemeyin tv de oynarkende arada verilen reklamları izleyin reklamlar bile bu filmden daha eğlencelidir
film kesinlikle berbat.komedi zannederek gittim komik hiçbir olay yoktu.filme gülmek için gidenler hiç gitmesin şok yaşayabilir.film bazı mesajlar veriyo sadece o kadar1/10
bakış açısı olarak hani her zaman bi mail atılırya bizlere , Atatürk olmasaydı neler olurdu diye; işte film bize onu anlatıyor ama çok saçma sapan bi kurguyla anlatıyor. Filmde gerçekten çok ince detaylar vardı ancak neticede bu film ve bi yönden de film olarak değerlindirmeliyiz ve benim görüşüm berbat bir film !!! kesinlikle berbat ne Ata Demirere yakışmış ne de verdiğimiz paraya. Yanlış kurgu,ben yönetmen yada sanat adamı değilim ancak ben bile daha iyi kurgulayabilirdim. 1/10